Rehber Clicks, içerik oluşturucular için tasarlanmış BlackBerry tarzı bir iPhone klavye kılıfıdır

Bu konuyu okuyanlar

Lord Erenify

Imperial Lord
Katılım
11 Mart 2023
Mesajlar
1,123
Reaksiyon puanı
563
Puanları
113
Yaş
17
MrMobile ve CrackBerry Kevin tarafından kurulan yeni bir şirket, 2024'ün fiziksel akıllı telefon klavyesini geri getirme yılı olup olmadığını soruyor.

Clicks Technology adlı yeni bir şirket, alt kısmında yerleşik bir klavye bulunan bir iPhone kılıfı duyurdu. Kılıfın adı da Clicks; 139$'a satılıyor ve iPhone 14 Pro versiyonu 1 Şubat'ta, 15 Pro ise Mart ortasında gönderilmeye başlanacak. Şirket ayrıca web sitesine göre "ilkbaharın başlarında" gelecek olan 159 dolarlık iPhone 15 Pro Max modeli için de rezervasyon alıyor. (Bunlardan herhangi birinin makul bir satın alma olup olmadığı sizinle vicdanınız arasında). Michael Fisher ve Kevin Michaluk (nam-ı diğer MrMobile ve CrackBerry Kevin) tarafından kurulan Clicks, kılıfı önümüzdeki hafta CES'te sergileyecek.

Elbette iPhone için başka fiziksel klavye kılıfları da oldu. Ancak bunlardan akla geleni, Ryan Seacrest tarafından finanse edilen, BlackBerry klavyesini bariz bir şekilde kopyalayan ve BlackBerry tarafından dava edilen kötü (The Verge'den David Pierce'ın genç versiyonuna göre) bir klavye kılıfı olan Typo. Hem de iki kez.

Ancak o kılıf eski bir telefonun sıkıcı bir taklidiyken, bu kılıf modern, neşeli ve çok daha bilinçli bir şekilde tasarlanmış gibi görünüyor.

Telefonunuza bir Backbone kumandası gibi bağlanır. Telefonu içeri kaydırın, telefonun güç bağlantı noktasını iç kenardan çıkan USB-C veya Lightning konektörüyle dikkatlice hizalayın ve kılıfı üst kısmın etrafına oturtun. Clicks Bluetooth kullanmadığı gibi pil de içermiyor, bunun yerine gücünü doğrudan telefondan alıyor. Clicks'in sitesine göre kılıf, iPhone 15 Pro'da geçişli hızlı şarjı destekliyor.

Fisher yeni kasayla ilgili videosunda bazı dezavantajlardan bahsetti. Bunlardan en belirgin olanı boyut. Tıklamalar iPhone TV'ye uzaktan kumandaya benzer boyutlar kazandıracak ve bu muhtemelen ilk başta oldukça garip hissettirecek. Ayrıca kılıfta yerleşik bir mıknatıs bulunmadığını, bu nedenle şarj cihazları ve cüzdanlar gibi MagSafe aksesuarlarının kılıfa çok iyi yapışmayacağını söyledi. Ancak kablosuz şarj yine de çalışacaktır.

Clicks, yakında Apple App Store'a gelecek bir yardımcı uygulamanın "zaman içinde klavyeye yeni işlevler getirmeye devam edeceğini" söylüyor. Kılıf ilk etapta bumblebee (sarı) ve London sky (grimsi mavi) olmak üzere iki renkte sunulacak ve Fisher videosunda ilk alıcıların "VIP desteği" ve yeni renklere erken erişim sağlayan kılıfın "Founders Editions "ını alacağını söyledi.

Şirketin duyurusuna göre Clicks'i yaratan ekip Apple, BlackBerry ve Google'ın eski çalışanlarını içeriyor. Clicks, klavyeyi içerik oluşturucular için geliştirdiğini söylüyor ve Fisher, içerik oluşturucuların dizüstü bilgisayarlarında ve diğer cihazlarında klavye kullandıkları düşünüldüğünde, akıllı telefonlarda donanım tuşlarının terk edilmesini "biraz garip" olarak nitelendiriyor.

Fisher, "Clicks, fiziksel klavyenin dokunsallığını ve hassasiyetini iPhone'a getiriyor," diyor ve ekliyor: "Böylece insanlar, yalnızca gerçek düğmelerin sağlayabileceği tatmin edici geri bildirimle yaratmak veya iletişim kurmak için masalarına dönene kadar beklemek zorunda kalmıyor."

Ve arka ışık da dahil olmak üzere bilgisayar klavyelerinin diğer özelliklerine sahip. Ve iPhone'lar için olduğu için bir CMD tuşu. Neden CMD tuşu var? Elbette iOS klavye kısayollarını kullanmak için. Bir iPhone'da ana ekrana gitmek için CMD + H veya aramayı açmak için CMD + boşluk tuşunu yazabileceğinizi biliyor muydunuz? Ben bugüne kadar bilmiyordum.

Şirketin basın açıklamasına göre Clicks vakası, akıllı telefon klavyelerinin çok fazla ekran alanı kaplaması nedeniyle ortaya çıktı; bunun yerine fiziksel tuşların kullanılması, bu içeriği geri vererek kullanıcıların "kendilerini uygulamalara ve içeriğe kaptırmalarına" olanak tanıyor.

Bir sürükleyicilik var, bir de her harfte hedefinize ulaştığınızda bile umutsuzca kelimelerinizi düzeltmek isteyen bir telefonun hayali tuşlarına dokunmanın verdiği sıkıntı var. Akıllı telefonunuzun alt kısmındaki güdük giriş çenesinin dönüşü için özlem duyduysanız, fiziksel klavye nihayet eve geri dönmüş gibi görünüyor (muhtemelen CMD + H kullanarak).

Kaynak: Clicks is a BlackBerry-style iPhone keyboard case designed for creators

Sizin bu konu hakkında ki düşünceleriniz nelerdir? Yorumlarda belirtmeyi unutmayınız.
 

Son mesajlar

Üst