Cepten Ücretsiz Konuşma Devri Başlıyor ! ! !

HRNKC

Profesör
Katılım
1 Ağustos 2008
Mesajlar
4,155
Reaksiyon puanı
20
Puanları
38
52980.jpg


Teknoloji bunu da mümkün kıldı. İş sadece bir programı indirmeye bakıyor... Üstelik o da bedava.

Cep telefonu faturasından şikayetçi misiniz? Artık ücret ödemenize gerek yok. Sonunda bunu da yaptılar. En büyük hayallerden biri olan, ücretsiz olarak sesli ve görüntülü iletişim kurmak artık mümkün.

Bunun için FRİNG adlı bir programı cep telefonunuza yüklemeniz yeterli. Programı internetten ücretsiz olarak indirebiliyorsunuz. Tek mesele, telefonunuzun teknolojik olarak yeterli donanıma sahip olması.


Birkaç yıldır internet üzerinden ücretsiz olarak sesli iletişim kurmak mümkün. Bu sene içinde piyasaya sunulan gelişmiş cep telefonlarının kablosuz internet ağlarına bağlanabilmesi sayesinde, bedava konuşma olanağı taşınabilir hale geldi.

Piyasada kablosuz ağları destekleyen 10"a yakın model var. Cep telefonundan başka telefonlarla veya bilgisayarlar başında bulunan kişilerle konuşabilmek için bir yazılıma ihtiyaç duyuluyor.

MSN Messenger veya ICQ gibi programlara benzeyen bu programların en yaygın kullanılanları Goggle Talk ve Skype. Bu programları kullanarak bilgisayar başında sesli sohbet edilebiliyor. Bu programlar bilgisayara ücretsiz olarak yükleniyor ve bedavaya konuşuluyor.

FRİNG MUCİZESİ

Google Talk ve Skype programlarını destekleyen yeni bir program şu anda tüm dünyada çığ gibi büyüyor. Fring adlı bu cep telefonu yazılımı sayesinde Google Talk ve Skype programlarındaki hesabınızı cep telefonunda aktif hale getirerek, listenizde bulunan kişilerle ücretsiz olarak konuşabiliyorsunuz.

Bu yazılımı destekleyen telefonların listesi ve programın kendisi fring â�� Make free mobile calls, IM with Skype, MSN Messenger, ICQ, Google Talk™, SIP & Twitter, AIM® & Yahoo!™ adresinde bulunuyor. Eğer cep telefonunuz bu programı destekliyorsa, Fring yazılımını cihazınıza yükleyerek hemen bedava konuşmaya başlayabilirsiniz.

Telefonunuz kablosuz internete bağlanma özelliğine sahip olmasa da GPRS üzerinden bağlanarak yine bedavaya telefon görüşmesi yapabilirsiniz. Özetle, internete cepten bağlantıyı çözdükten sonra Fring sayesinde bedavaya cepten konuşma hayali gerçek oluyor.

KAYNAK:(Haber: Erdal Kaplanseren / PCnet Dergisi)
 

redrose

Öğrenci
Katılım
28 Aralık 2007
Mesajlar
87
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
Bir cok programlar denemiştim cafeden avi 12voiple baya kullanmıştım şimdi sıra buna geldi :)
 

MegaWolt

Profesör
Katılım
29 Mayıs 2007
Mesajlar
3,522
Reaksiyon puanı
42
Puanları
48
1 yıldır kullanıyorum ben E65'ten. Hemde wi-fi den kullanınca daha bir güzel oluyor :)
 

furkangunes04

Doçent
Katılım
25 Ağustos 2008
Mesajlar
724
Reaksiyon puanı
3
Puanları
18
Yaş
32
Bende Whatsapp programı yeni bir adım mı attı diye girdim konuya :D
 

djvietnam

Profesör
Katılım
5 Temmuz 2011
Mesajlar
3,306
Reaksiyon puanı
8
Puanları
38
değerli konuklar ve çok kıymetli shftdelete sakinleri 2008 yılı konusunu hortlatan arkadaşa ödülü takdim etmek üzere alkışlarınızla sahneye davet ediyorum buyrun [MENTION=400966]Drogg46[/MENTION]

Dunyada-en-cok-odul-alan-ajanslar_1326355612.jpg
 

PrestigeMan

Profesör
Katılım
23 Şubat 2014
Mesajlar
1,564
Reaksiyon puanı
157
Puanları
63
Nasil bedava konusuyoruz ayni.mobil voip gibi ucret istiyor
 

Drogg46

Öğrenci
Katılım
4 Mayıs 2014
Mesajlar
47
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Viber var şu an onu dene ücret falan yok karşı tarafta da viber olması gerekiyo yalnız
 
Üst