Başörtülü muhabiri tehdit eden CHP'li Meclis Üyesi'ne hapis cezası

Alemci_Dayı

Profesör
Katılım
25 Mayıs 2008
Mesajlar
1,532
Reaksiyon puanı
18
Puanları
0
Başörtülü muhabiri tehdit eden CHP'li Meclis Üyesi'ne hapis cezası

chp-logo.gif


Kırşehir Belediye Meclis toplantısına takip
etmek için belediyeye giden
Kırşehir Çınar Gazetesi'nin başörtülü muhabiri
Fatma Alkan'a hakaret ve tehdit içeren cümleler
kullankdığı iddia edilen CHP'li Kırşehir
Belediye Meclis Üyesi Saadet Balcı'ya
135 gün hapis cezası verildi.




Mahkeme Saadet Balcı'nın sabıkasının olmaması nedeniyle hapis cezasını idari para cezasına çevirdi. Hakarete uğrayan başörtülü muhabir Fatma Aklan, CHP'li Balcı'ya yüklü miktarda tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

Genel Sekreter Önder Sav'ın hac ibadeti ve peygamberimize hakaret dolu sözleri ve bir merkez valisi ile yaptığı siyasi konuşmaların kamuoyuna yansımasıyla zor günler geçiren CHP'ye bir kötü haberde Kırşehir'den geldi.

Geçen yıl mayıs ayında Kırşehir Belediyesi'nde yapılan encümen toplantısını takip eden yerel Çınar Gazetesi'nin başörtülü muhabiri Fatma Alkan'a 'göz zevkimi bozuyorsun', 'seninle sonra görüşeceğiz' gibi sözlerle hakaret ve tehditte bulunan CHP Kırşehir Belediye Meclis Üyesi Saadet Balcı'ya mahkemeden hapis kararı çıktı.

Başörtülü muhabiri tehdit etmekten 60 gün, hakaretten ise 75 gün hapsine karar verilen alan CHP'li Balcı'nın iyi hali ve sabıkasının olmaması nedeniyle cezası idari paraya çevrildi.

Saadet Balcı 135 günlük hapis cezası yerine 2 bin YTL para ödeyecek. Hakarete uğrayan Çınar Gazetesi Muhabiri Fatma Aklan ise Saadet Balcı'ya yüklü miktarda maddi ve manevi tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

Fatma Balcı'nın avukatı Muhammed Emin Hekimhan, davanın temyiz yolu açık olmak üzere sonuçlandığını söyledi. Avukat Hekimhan, mahkemenin davalı Saadet Balcı'nın 135 günlük hapsini idari para cezasına çevirdiğini belirterek şunları söyledi, "Dava sonuçlandı. Saadet Balcı hakaretten 75 gün, tehditten ise 60 gün hapisle cezalandırıldı. İyi hali ve sicilinin temiz olması nedeniyle ceza 2 bin YTL paraya çevrildi."

Öte yandan CHP'li Saadet Balcı, geçen yıl yaşanan olayın çarpıtıldığını ileri sürmüştü. Saadet Balcı, zaman zaman kendisinin de başını kapattığını belirtmiş, türbana karşı olduğunu ifade ederek "Ben örtüye karşı değilim. Türbana karşıyım. Belediye encümen salonu bir kamusal alandır. Aynı bayanı daha önce de uyarmıştım. Bu toplantıda da kendisini uyardım. Bayan muhabir dışarı çıktı. Başkan gelince tekrar içeri girince başkanı uyararak başörtülü muhabirin ya başını açmasını, yada dışarı çıkmasını istedim. Ben "göz zevkimi bozuyor" ifadesini kapalı muhabire değil encümen üyelerine söyledim. Gerektiğinde ben de kapanıyorum. Benim annem de kapalı. Ben türbana karşıyım. Dışarı çıktığım zaman benim başörtüsünü çekme gibi bir teşebbüsüm olmadı." iddiasında bulunmuştu.

Çınar Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Seda Kızıltepe, gazete olarak muhabirlerine yapılan hakaretin mahkemece onaylanmasıyla birlikte maddi ve manevi tazminat açmaya hazırlandıklarını ifade etti.


04 Haziran 2008, Çarşamba​

KaynaK
 

bjk_ayse

Profesör
Katılım
29 Mayıs 2008
Mesajlar
1,654
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Bence o ceza az olmuş şöyle 5-6 yıl hapiste yatsaydı
 

intibah

Asistan
Katılım
10 Temmuz 2007
Mesajlar
451
Reaksiyon puanı
6
Puanları
18
Kabahat bizde şu Önder Sav hakkında binlerce dava açılmalıydı 3 gün sonra unutulacak söyledikleri yanına kar kalacak.
 
Üst