Evrimin kayıp halkası olabilir

kara_kalem

Öğrenci
Katılım
17 Haziran 2008
Mesajlar
56
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Materyalist düşünce sadece işin maddi tarafını çözmeye çalışıyor, fosiller, evrimler,değişimler... Fakat hiç "ruh" nedir açıklamaya yanaşmıyorlar, ruh nedir?
 

leonidas90

Asistan
Katılım
13 Mayıs 2008
Mesajlar
456
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Böyle kestirip atmamak lazım aslında.İncelemekten kimseye zarar gelmez.İncelemek derken bilimsel geçerliliği olan kaynaklardan bahsediyorum.Gidipte Harun Yahya gibi bir şahsı kaynak göstermeyelim sakın:)
 

NikeSteeL

Dekan
Katılım
13 Mart 2009
Mesajlar
8,420
Reaksiyon puanı
131
Puanları
243
Maymunun ve İnsanın Atalarını neden Aynı Tek Kefede Arıyorlar

Kaynak Sabittir . İnsanoğlu Topraktan Yaratılmıştır
 

twilight_flame

Doçent
Katılım
14 Mayıs 2008
Mesajlar
618
Reaksiyon puanı
20
Puanları
18
Böyle kestirip atmamak lazım aslında.İncelemekten kimseye zarar gelmez.İncelemek derken bilimsel geçerliliği olan kaynaklardan bahsediyorum.Gidipte Harun Yahya gibi bir şahsı kaynak göstermeyelim sakın:)

Yok arkadaşım bazılarına göre incelemek günahtır. Bilim kötüdür bazılarına göre.

Nasıl anlayış bu inanmıyor olabilirsin ama bilimsel olarak incelenmesini desteklersin. Yoksa zaten olayın dini boyutu topraktan geldik toprağa gidecezdir. Daha ötesi yok yani.
 

respector

Asistan
Katılım
15 Mart 2009
Mesajlar
475
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Her zaman olduğu gibi kendimizi Dünyanın merkezi sanıyoruz. O yüzden başımızı kuma gömüp, "yoktur, günahtır, mekruhtur, haramdır!" dedikçe herşeyin bizim söylediğimiz ve istediğimiz gibi olacağına inanıyoruz ama bırakın dünyanın merkezinde olmayı konu bilime gelince İslam alemi olarak dünyanın ucundaki fenerde bile değiliz!

İslam aleminin Avrupalılara medeniyeti hediye ettiği günlerde evrimi reddetmek gibi cahilce dertlerimiz yoktu. Bunlar kendinin din adamı gibi gösteren bazı şizofrenlerin yönlendirmeleri ile oldu.
Modern kimyanın kurucusu sayılan, tıp ve mantıkla uğraşmış, 8. yüzyılda yaşamış Cabir bin Hayyan canlıların ve insanın üreme sistemine gerek kalmadan kendiliğinden meydana geldiği fikrini öne sürer. İslam dünyasında onun bu fikirleri daha sonra İbn-i Sina, Fahreddin Razi, , El Harisi, İbn Ebi`l-Haid, Er Ruhavi, İbn`un Nefis gibi bilim adamları ile İhvanu`s Safa gibi ekolleri ve `Evrimci bir Yaratılış` öngören meşhur `Hayy Bin Yakzan` kitabının yazarı İbn Tufeyl gibi düşünürleri de etkiler.

Bir kelamcı olan Nazzam(9.yy) ise (Mutezile ekolündendir) kozmolojik bir evrimci yaratılış teorisi ileri sürer. Ona göre evren ve türlerin ilk tohumu mahiyetinde yaratılan ilk varlık kendisinden sonra ortaya çıkacak tüm varlıklara kaynaklık etmiştir, bütün canlı türleri bir tek çekirdek varlıktan gelişerek meydana gelmiştir. Nazzam teorisine dini dayank olarak `Sizi bir nefisten yaratan ve gönlünün huzura kavuşacağı eşini de ondan vareden, Allahtır(Araf,189)` ayetini alır. Nazzam görüşleriyle, canlı türlerinin sürekli olarak bir halden başka hale geçtiğini de ileri sürer.

Nazzam`ın bu ve benzeri fikirlerinden dolayı başta İmam Eşari tarafından olmak üzere Hıristiyan ve Yahudiler hatta kendi mezhebi tarafından eleştirildiğini, dinsizlik ve materyalistlikle itham edildiğini de kaydetmek gerek. Oysa Mehmet bayraktar`ın da ifadesiyle Nazzam zaten Allah`ı tanımakta ve teorisinde iddia ettiği tüm evrimci varoluşların Allah`ın iradesiyle yaratıldığını kabul eder. Ona göre Allah, ilk varlığı yok iken doğrudan yaratır ve onu vasıta kılarak tüm varlık türlerini ondan meydana getirir.

Biyolojik Evrim Teorisi`nin esas atası ise 8 ve 9. yüzyıllarda Basra`da yaşamış olan Nazzam`ın talebesi Cahız`dır. `Kitab`ül Hayavan` adlı eseriyle bildiğimiz anlamda biyolojik evrim teorisi`nin temelini ortaya atar. Buna göre, ilk çekirdek varlığın evrimiyle bir yandan kainat meydana gelmiş, buna paralel olarak ilk basit canlı türleri meydana gelmiş, onların evriminden de silsilevi bir şekilde basitten komplekse doğru mertebe mertebe canlı türleri oluşmuştur. Bu evrimin son halkasında da insan ortaya çıkmıştır. Cahız günümüz evrimcilerinin kilit nokta olarak gördükleri mutasyon ve transformasyonu`da kabul eder. Ona göre türler sabit değil, değişkendirler, dönüşürler. Mutasyon veya dönüşümü Cahız, `İçinizde Cumartesi günü azgınlık yapanları elbette biliyorsunuz. Onlara: `Aşağılık birer maymun olunuz` dedik; bunu ardlarından gelenlere bir ceza örneği ve Allah`a karşı gelmekten sakınanlara bir öğüt olsun diye yaptık.` (Bakara,65-66) ayetlerinden yola çıkarak açıklar. Cahız evrimin kilit taşlarından dönüşümü ya da günümüz tabiriyle mutasyonu uzun uzun açıklar, ve çeşitli örneklerden yola çıkarak gerekçelendirir. Cahız`a göre kainatı yaratan Allah, onu ve canlıları sürekli evrimleşici mahiyette yaratmıştır.

İSLÂM VE DİALEKTİK

Cahız, günümüz Evrim teorisinde de bulunan diyalektik (zıtların birliği- mücadele) ve doğal seleksiyon (doğal ayıklanma yada seçilim) kavramlarına da yer verir. Böylece mücadele şeklinde geçen hayatta kuvvetli ya da yetkin türlerin devam edebildiklerini öngörür. Bunu da Allah`ın bir kuralı olarak görür. Aslında burada Cahız`ın günümüzde materyalizmin iki önemli dayanak noktası olarak görülen Diyalektik ve Doğal Seçilim kavramlarını dini inancı ile bağdaştırabildiği görülmektedir. Cahızın canlıların evrimleşmesi fikrinin temel dayanakları, Allah`ın evrimci bir süreçle yaratmasının zahirdeki görünür şartları olarak fiziki çevre, iklim şartları , hayat mücadelesi ve doğal seçilimdir.

Günümüzde dindarların materyalist bir yorumla aktarılan Diyalektik fikrini kainattaki tesanüt ve teavün (yardımlaşma) olgusundan yola çıkarak reddederler. Oysa zıtların birliği ve mücadele olgusu tesanüt ve teavünün varlığına engel teşkil etmeyeceği mantıki bir durumdur.

Cahız`ın `Evrimci Yaratılış` fikri kendisinden sonra belirgin bir şekilde İhvanü`s Safa, Biruni, Kazvini, Damiri gibi Müslüman bilim adamlarınca kabul görür. Bununla beraber Cahız, İmam Eşari gibi Ehl-i Sünnet kelamcılarının bir kısmı tarafından materyalist ve dehri olmakla da suçlanır.

XI. yüzyılda Gazne`de yaşayan ünlü Müslüman alim Biruni`de hem kozmolojik hem biyolojik evrimi savunur. O`da canlıların ortay çıkışı ve evrim süreciyle çeşitlenip gelişmelerini Allah`ın iradesi ve yaratışının bir neticesi olarak görür. Biruni bu teoiye katkı olarak sun`i seçim ve tabiat ekonomisi fikirlerini ileri sürer. Ona göre doğada her şeyin üreyip çoğalması ve evrimi ölçülü bir denge üzere olmakta bu da doğada tesadüfilik, başıboşluk ve israf olmayıp bir iktiatın olduğunu göstermektedir.

İslam kültüründeki temel evrimci görüşlerin esasları bu bilim adamları olmakla beraber, bir düşünce akımı olan İhvanü`s Safa mensubu alimler de kozmolojik ve biyolojik evrim görüşünün yanında sosyal ve psikolojik evrimi de benimserler. İbn Miskeveyh ise biyolojik evrimi kabul etmekle beraber türler arasında geçi olmadığını, türlerin kendi içlerinde geliştikleri görüşündedir.

İslam kültürü içerisinde evrimci görüşü ileri sürenlerden biri de 12. yüzyıl Endülüs alimi İbn Tufeyl`dir. İbn Tufeyl bugün dahi okunmakta olan ve yaratılış ve evrimi roman üslubuyla hikaye ettiği `Hayy bin Yakzan` adlı kitabın yazarıdır. Kitapta, ıssız bir adada çukur bir yerde su, hava ve toprağın karışımından oluşan çamurun güneş ısı ve ışığının tesiriyle mayalanması ve bu çamurun çeşitli dönüşümler geçirerek canlıya, insana dönüşmesi anlatılır. Bu oluşumun temel etkeni ise Allah`ın `Hayat` sıfatının tecelli ederek yaratmasıdır. Bu hikayede çamurdan insana dönüşen varlık ilk insanı temsil etmektedir. Bu oluş uzun bir zaman süreci zarfında gerçekleşir.

Benzer başka bir evrimci görüşün sahibi ise 13. yüzyılda yaşamış ünlü tabip İbn`ün Nefs`tir. İbn`un Nefs de `Er Risalet`ül Kamiliyye` isimli eserinde Hayy Bin Yakzan `a benzeyen fakat bazı noktalarda ayrılan, çamurdan oluşarak sonunda insana dönüşen Kamil isimli varlığın oluşumunu hikaye eder. Bu kahraman`da evrim sonucu yaratılır ve sosyal ve psikolojik bir evrim sürecide geçirerek bilinçli insana dönüşür.

Bir bilim adamı olmasının yanı sıra din alimi olarak da görülen ve bu açıdan ayrı önemi olan Mevalana Celaleddin Rumi de evrimci olarak biliniyor. Mevlana kainatın kozmolojik, canlıların ise biyolojik evrimle yaratıldığı görüşünün devamcılarındandır. Ancak ondaki özümleme yoluyla evrim fikri mecazi bir anlatım da olabilir.

Kimileri tarafından sosyolojinin kurucularından kabul edilen ünlü tarihçi ibn-i Haldun da `Mukaddime` adlı başeserinde insanın yaratılışında evrimin esas olduğunu ifade eder. 19. yüzyıla gelindiğinde bu evrimci düşünürlerin varisleri de ortaya çıkmaktadır. İslâm dünyasındaki ilk reformistlerden kabul edilen Muhammed Abduh, 19 yüzyıl Hintli İslâm alimi Seyyid Ahmed Han, Hüseyin El Cisr ünlü Osmanlı aydınlarından Filibeli Ahmed Hilmi ve eski Diyanet İşleri Başkanlarından Prof. Dr. Süleyman Ateş evrimi Darwinci anlamıyla kabul etmemekle beraber tamamen reddetmeyen ve evrim doğrultusunda tevilleri olan Müslüman alimler arasında ilk akla gelenlerdir.
kaynak:tumgazeteler

Evanjelistlerden etkilenerek toplumları yönetmek için bilime başkaldıranların arkasından gittiğimiz sürece: Eller aya, biz yaya...

Bir de kilitlenen bir konuda sormuştum: Eğer Evrim yoksa, Erkeklerin neden memesi vardır?
 

leonidas90

Asistan
Katılım
13 Mayıs 2008
Mesajlar
456
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Yok arkadaşım bazılarına göre incelemek günahtır. Bilim kötüdür bazılarına göre.

Nasıl anlayış bu inanmıyor olabilirsin ama bilimsel olarak incelenmesini desteklersin. Yoksa zaten olayın dini boyutu topraktan geldik toprağa gidecezdir. Daha ötesi yok yani.

Aynen bende onu demek istiyorum.Bu hepimizin içinde olan birşey nerden geldiğimizi nasıl yaratıldığımızı biliyoruz sonuçta.Benim evrime inanan çok arkadaşım var ki bu şahıslar inanmayan arkdaşlarımdan bile daha düşkün dinlerine.İnsan dediğin araştırmayı bilecek.Size ilk söylenen şeye körü körüne bağlanamassınız.
 

Gr@fiker

Öğrenci
Katılım
30 Temmuz 2007
Mesajlar
61
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Evrime inanıyorum yada inanmıyorum açıkcası kendi fikirlerimi burada yazmak istemiyorum.Ama bazı mesajlar(forum genelindeki evrim tartışmalarından bahsediyorum) sadece insanı tahrik etmek için yazılmış sanki.Yani kimse gidipte evrimi savunan birine ateist yada dinsiz diyemez.Yada benim inandığım bir görüşe gelipte rezillik,aptallık yada saçmalık gibi ifadeleri kullanamassın.Bu saygısızlıktır,bilinçsizce neyi savunduğunu bile bilmeden olaya atlamaktır.

İnanın sırf bu saydıklarım yüzünden insanın evrimci olası geliyor.
yaşının kaç olduğunu bilmiyorum lakin kendine nasıl bir işkence ettiğinin farkında değilsin evrimcilerin de istediği bu laf kalablığı yapmak evrim yoktur diyenleri soğutup evrimci yapmak kanmayalım kandırmayalım!

varsın hayvanım diyen hayvanlığıyla kalsın insanım diyen insanlığıyla kalsın zaten avrupa milleti modernliği vücutlarını açmakta bulmuyorlarmı hayvanlar da vücutlarını kapatmıyor ya işte onlara çıplak olmanın kötü bişe olmadığını göstermek için bir malzeme
 

kara_kalem

Öğrenci
Katılım
17 Haziran 2008
Mesajlar
56
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Aynen bende onu demek istiyorum.Bu hepimizin içinde olan birşey nerden geldiğimizi nasıl yaratıldığımızı biliyoruz sonuçta.Benim evrime inanan çok arkadaşım var ki bu şahıslar inanmayan arkdaşlarımdan bile daha düşkün dinlerine.İnsan dediğin araştırmayı bilecek.Size ilk söylenen şeye körü körüne bağlanamassınız.

Evrimle Allah inancı aynı kalpte nasıl bulunuyor anlamadım doğrusu? Bunlar ya evrimi bilmiyorlar ya Allahı ve dinini tanımıyorlar demek ki?
 

zukan

Asistan
Katılım
16 Haziran 2009
Mesajlar
328
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Maymunun ve İnsanın Atalarını neden Aynı Tek Kefede Arıyorlar

Kaynak Sabittir . İnsanoğlu Topraktan Yaratılmıştır

Tamam güzel söylüyorsunda yine islami kaynaklar ademin boyunun 60 metre olduğunu başının bulutlara deydiğini de söylüyor ne olduda 60 metreden 1.70 lere düştük peki
 

NikeSteeL

Dekan
Katılım
13 Mart 2009
Mesajlar
8,420
Reaksiyon puanı
131
Puanları
243
Tamam güzel söylüyorsunda yine islami kaynaklar ademin boyunun 60 metre olduğunu başının bulutlara deydiğini de söylüyor ne olduda 60 metreden 1.70 lere düştük peki

En güvenilir kaynaklardan Buhari'deki Allah (cc) Adem peygamberi (as) yarattı. Boyunun uzunluğu 60 zira'ydı hadisinde Hz. Adem'in (as) boyunun 60 zira (40 m civarı) olduğu belirtilmektedir. İbn Haldun (1332-1406) gibi bazı düşünürler ise bunun onun Cennet'teki boyu olduğunu, Hz. Havva ile yere indirilince yer şartlarına uygun boyuna iade edildiğini kabul etmişlerdir.

1) Yer tarihinde ağaçlardan başka bu yükseklikte canlı bilinmeyişi,

2) İnsan fosilleri içinde buna işaret edecek en küçük belirti olmayışı,

3) Efendimiz'in (sav) benzer tasvirlerinin Ahiret'le ilgili beyanlarında bulunuşu, dikkate alınırsa İbn Haldun'un yaklaşımının makul olduğu söylenebilir.

Âdem Aleyhisselâmın vefat ettiği gün, cuma günü idi. Ömrünün bin veya iki bin yıl olduğuyla ilgili farklı rivayetler vardır.

1- İbn.Sa'd-Tabakat, 1/28,29, Ahmed b.Hanbel-Müsned 1/299, Taberi-Tarih 1/79, Salebi-Arais s.48, Deylemi-Firdevs 3/269, Heysemî-Mecmuazzevaid 8/206; Peygamberler Tarihi- Asım Köksal.


Sanırım Yeterli Olmuştur.!
 

leonidas90

Asistan
Katılım
13 Mayıs 2008
Mesajlar
456
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
yaşının kaç olduğunu bilmiyorum lakin kendine nasıl bir işkence ettiğinin farkında değilsin evrimcilerin de istediği bu laf kalablığı yapmak evrim yoktur diyenleri soğutup evrimci yapmak kanmayalım kandırmayalım!

varsın hayvanım diyen hayvanlığıyla kalsın insanım diyen insanlığıyla kalsın zaten avrupa milleti modernliği vücutlarını açmakta bulmuyorlarmı hayvanlar da vücutlarını kapatmıyor ya işte onlara çıplak olmanın kötü bişe olmadığını göstermek için bir malzeme

Alıntı yaptığınız mesajı iyi okuyunuz.Asıl demek istediğim bu değildir.Yani inanmıyoruz diye inananlara küfür mü etmemiz gerek?Orda belirtmek istediğim buydu.Çoğu şuursuzca cevaplar atar ''Ey dinsiz Ey imansız sen kendini maymun sanmaya devam et kafirrr!''Böyle bir cevap olamaz.
19 yaşındayım bu arada..
 

Nightwalker

Öğrenci
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
91
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Tüm tıbbın evrim teorisi üzerine kurulu olduğunu söyleyebilirim ama kesinlikle inanmıyorum, Gerçekten atalarımızın maymun olduğunu söylemek hiçbir işimize yaramayacaktır, ki insan hiçbir canlının sahip olmadığı bir çok üst düzey yeteneğe sahiptir, her birinin maymundan gelişmesi düşüncesi çok saçmadır, bu tür haberler veya keşifler birkaç senede bir tekrarlanıyor ama kesin kanıt hiçbir zaman bulunamadı, ara tür kavramı insan dışında diğer türlerde de kanıtlanamadı...
 

çağlar522

Doçent
Katılım
6 Ağustos 2009
Mesajlar
569
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
adnan oktar bu kayıp halkayı ,yani evrim sürecinin ortasındaki bir tür fosil getirene 10 tirilyon vercem diyordu bi tv programında(cnn türk).
 

respector

Asistan
Katılım
15 Mart 2009
Mesajlar
475
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
adnan oktar bu kayıp halkayı ,yani evrim sürecinin ortasındaki bir tür fosil getirene 10 tirilyon vercem diyordu bi tv programında(cnn türk).

Adnan Oktar aka Harun Yahya'yı bilimsel çevrelerde kimsenin ciddiye aldığı yok ta ondan öyle o durum...

Arkadaşlar, tutturmuşsunuz bir "ara formlar bulunamadı!" gidiyorsunuz. O yaradılışcı Kilise'nin 30-40 yıl önceki savıydı. argümanlarınızı biraz güncelleyin yahu...

Yararlanmak isteyenler için (İngilizce gerektirir)
List of transitional fossils - Wikipedia, the free encyclopedia
Intermediate Forms Between Classes - SkepticWiki
Dawn of the Picasso Fish | The Loom | Discover Magazine
....​
Yine de ben tatmin olmadım diyenler için; 1996 yılında bulunan bir dinozor fosili dinozorlarla kuşlar arasındaki geçişin önemli bulgularını vermiştir.

aerosteon (aerosteon riocoloradensis) adı verilen ve kuşlarla benzer solunum sistemine sahip bu dinozor, göğüs kafesini saran, kuşlarınki gibi içi boş kemiklere sahip. bu içi boş kemikler kuşlara uçuş kolaylığı ve hafiflik sağlarken, aynı zamanda solunuma yardımcı oluyor.

bu da "ara geçiş formu yok ki" diyenlere karşı yeni bir cevap daha olmuştur.

Şunu da söylemek isterim. Evrimle ilgilenen bilim adamları bunu "Allah yoktur" demek için yapmıyorlar. Onların ilgilendiği tek şey, biyolojik yaşamın kaynağı ve izlediği süreç... Yıllar içinde ki çabaları da yine Yaradılışa meydan okumak değil, teorinin eksikliklerini gidermek adınadır.

Evrimi reddetmek bir zamanlar "dünya düzdür!" diyen kilisenin saplantısıdır ve onlar dahi bu söylemden vazgeçmek üzeredir. İslam alimleri "Evrim" konusunu yüzyıllar önce araştırdı ve olabilirliğini yazdı çizdi zaten. Neden kendi mirasımızı geliştirmek yerine elin Kilisesinin avukatlığını yapıyoruz anlamak güç!
 

GKHNCKR

Profesör
Katılım
7 Mayıs 2009
Mesajlar
3,980
Reaksiyon puanı
47
Puanları
228
Her zaman olduğu gibi kendimizi Dünyanın merkezi sanıyoruz. O yüzden başımızı kuma gömüp, "yoktur, günahtır, mekruhtur, haramdır!" dedikçe herşeyin bizim söylediğimiz ve istediğimiz gibi olacağına inanıyoruz ama bırakın dünyanın merkezinde olmayı konu bilime gelince İslam alemi olarak dünyanın ucundaki fenerde bile değiliz!

İslam aleminin Avrupalılara medeniyeti hediye ettiği günlerde evrimi reddetmek gibi cahilce dertlerimiz yoktu. Bunlar kendinin din adamı gibi gösteren bazı şizofrenlerin yönlendirmeleri ile oldu.

kaynak:tumgazeteler

Evanjelistlerden etkilenerek toplumları yönetmek için bilime başkaldıranların arkasından gittiğimiz sürece: Eller aya, biz yaya...

Bir de kilitlenen bir konuda sormuştum: Eğer Evrim yoksa, Erkeklerin neden memesi vardır?

Neden erkeklerin de memeleri vardır?
Sadece kadınların süt keseleri olmasına karşın, embriyonun ilk oluşum aşamasında kadın ve erkekler olarak gelişmemiz benzeri biçimde başlar. 6 haftalık olana kadar, embriyo kadın şablonunu takip eder. Taki erkek cinsiyet kromozomu devreye girene kadar. Ancak bu aşamada artık erkeklerin memeleri oluşmuştur bile...


Benimde sana bir sorum var...

Bu ara canlılar nerede?
Bugün insanoğluda yaşıyor, maymunlarda. maymun-insan karışımı yaratıklar nerede? niye bu süreç durmuş, sebebi ne?
İnsan maymunu geçelim. dünyadaki diğer canlıları dikkate aldığınızda hiç bununla karşılaştınız mı? Neden kendinize bilinmeyen çağlardaki, bulunmaz fosilleri kanıt yapıyorsunuz? Bahsettiğin dinazor kuş benzeri canlı kendi başına bir tür olamaz mı? Eliniz de bu kadar az bilgi belge varken, nasıl evrim var diyebiliyorsunuz? İnsanlık tarihinin yaklaşık 3000-4000 yılı gayet iyi bilinmekte. Neden somut bir kanıtınız hala yok? Birde ispatlayamadığınız böyle bir konuyu neden bu kadar savunuyorsunuz? Olaya dini açıdan bakmak bilimi engellemez. Tam tersini dinimiz bilimi, ilimi teşvik etmiştir. Aksini yapan gericidir.
 

Ugur.pc

Profesör
Katılım
10 Mayıs 2009
Mesajlar
1,142
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
respector > Bir de kilitlenen bir konuda sormuştum: Eğer Evrim yoksa, Erkeklerin neden memesi vardır?
Varya şu evrim denilen saçmalığı ıspatlamak için aptalca şeyler soruyorsunuz. yok neden memesi var yok neden s... var? Sizleri izledikçe gülüyor eğleniyorum bazen diyorum cem yılmaz hiç birşey kalır sizin gibilerin yanında :4: :hammer:

Bırakın böyle sorular sormayıda açın azcık Kuran-ı kerim okuyun. İlminiz ilmihaliniz gelişsin :wink:
 

zootechnist

Doçent
Katılım
29 Mayıs 2009
Mesajlar
837
Reaksiyon puanı
22
Puanları
18
Aslında mesele canlıların evrim geçirip geçirmediği değil.Tartışmalar inanç kaynaklı.

Çünkü mesele bilimsel olsaydı, kahve köşelerinde bile geyiği yapılmazdı.Blimsel platformlarda konuşulurdu.

Bilimsel tartışalım vb. laflar hikayeden öte gitmez.Çünkü bilim dünyası içinde bile bir tutarlılık söz konusu değil.

Üniversitedeyken,zooloji dersinde bölüm hocalarından biri yaradılışı savunurken (ki kendisi literatüre onlarca isim bırakmış) bir başkası evrimi savunuyordu.

Gördüğüm kanıtlar, labarutar incelemeleri bana evrimin olmadığını açıkça ispat etti.Ama aynı kanıtlar bir başkası için anlam ifade etmeyebiliyor.Çünkü bilim de iddia edildiği objektif değil, subjektiftir.

Herkes istediği gibi inanabilir,sorgulama makamı ben değilim.Ama lütfen magazin sayfalarında okuyup,google da aratıp wikipedia gibi boş bir kaynaktan örneklerle savınızı öne sürmeyin.

Yoksa bir profosörün metamorfozu örnek gösterip evrimi savunmaya çalışması gibi komik duruma düşersiniz.

Ayrıca neden bütün tartışma hayvanlar ve insanlar üzerinde dönüyor onu da anlamış değilim.Bitkiler canlı değil mi.

Ya da virüsler,viroidler.?
 

GKHNCKR

Profesör
Katılım
7 Mayıs 2009
Mesajlar
3,980
Reaksiyon puanı
47
Puanları
228
Ayrıca neden bütün tartışma hayvanlar ve insanlar üzerinde dönüyor onu da anlamış değilim.Bitkiler canlı değil mi.

Ya da virüsler,viroidler.?

anlasak ona da el atacağız da, elimizden bu kadar geliyor :D
 

respector

Asistan
Katılım
15 Mart 2009
Mesajlar
475
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Neden erkeklerin de memeleri vardır?
Sadece kadınların süt keseleri olmasına karşın, embriyonun ilk oluşum aşamasında kadın ve erkekler olarak gelişmemiz benzeri biçimde başlar. 6 haftalık olana kadar, embriyo kadın şablonunu takip eder. Taki erkek cinsiyet kromozomu devreye girene kadar. Ancak bu aşamada artık erkeklerin memeleri oluşmuştur bile...


Benimde sana bir sorum var...

Bu ara canlılar nerede?
Bugün insanoğluda yaşıyor, maymunlarda. maymun-insan karışımı yaratıklar nerede? niye bu süreç durmuş, sebebi ne?
İnsan maymunu geçelim. dünyadaki diğer canlıları dikkate aldığınızda hiç bununla karşılaştınız mı? Neden kendinize bilinmeyen çağlardaki, bulunmaz fosilleri kanıt yapıyorsunuz? Bahsettiğin dinazor kuş benzeri canlı kendi başına bir tür olamaz mı? Eliniz de bu kadar az bilgi belge varken, nasıl evrim var diyebiliyorsunuz? İnsanlık tarihinin yaklaşık 3000-4000 yılı gayet iyi bilinmekte. Neden somut bir kanıtınız hala yok? Birde ispatlayamadığınız böyle bir konuyu neden bu kadar savunuyorsunuz? Olaya dini açıdan bakmak bilimi engellemez. Tam tersini dinimiz bilimi, ilimi teşvik etmiştir. Aksini yapan gericidir.

Havva, Adem'in kaburga kemiğinden yaratıldıysa ve asıl model Adem'se, neden embriyo 6 haftalık olana kadar kadın şablonunu takip ediyor o zaman?

Sürecin durduğunu kim söyledi? 3000-4000 yıllık bir zaman dilimi ömrü 70 yıl olan bir canlı için ne kadar çok öyle değil mi? Ama evrim bizim zaman algımızdan biraz daha farklı işliyor. Sana dünyanın yaşı 4.5 milyar yıldır ve bunun ilk 4 milyar yılında organik yaşam başlamamıştır desem ne dersin?

Ama yine de Gökhan, yazdıklarıma bir tek cevap verebilen de sen oldun. Diğerleri hemen reddetme ve aşağılama telaşındalar her zaman olduğu gibi... Sırf bunun için bile teşekkür eedrim sana.

Mesela bu bir cevap değildi;
"Varya şu evrim denilen saçmalığı ıspatlamak için aptalca şeyler soruyorsunuz. yok neden memesi var yok neden s... var? Sizleri izledikçe gülüyor eğleniyorum bazen diyorum cem yılmaz hiç birşey kalır sizin gibilerin yanında

Bırakın böyle sorular sormayıda açın azcık Kuran-ı kerim okuyun. İlminiz ilmihaliniz gelişsin"

Kuran'ı okumadığımı nereden çıkardın? Kuran ve İslam evrimi reddediyor diyorsan sen okumamışsın be kardeşim! Yaz, Kuran'ın evrimi yalanladığı bölümleri de okuyalım.

Ayrıca neden bütün tartışma hayvanlar ve insanlar üzerinde dönüyor onu da anlamış değilim.Bitkiler canlı değil mi.

Ya da virüsler,viroidler.?

O zaman biraz grip virüsünden bahsedebiliriz.
 

NikeSteeL

Dekan
Katılım
13 Mart 2009
Mesajlar
8,420
Reaksiyon puanı
131
Puanları
243
Bir de kilitlenen bir konuda sormuştum: Eğer Evrim yoksa, Erkeklerin neden memesi vardır?


Sadece kadınların süt keseleri olmasına karşın, embriyonun ilk oluşum aşamasında kadın ve erkekler olarak gelişmemiz benzeri biçimde başlar. 6 haftalık olana kadar, embriyo kadın şablonunu takip eder. Taki erkek cinsiyet kromozomu devreye girene kadar. Ancak bu aşamada artık erkeklerin memeleri oluşmuştur bile...

Dr. Billy Goldberg


Sanırım Yeterli Olmuştur.!
 

GKHNCKR

Profesör
Katılım
7 Mayıs 2009
Mesajlar
3,980
Reaksiyon puanı
47
Puanları
228
Havva, Adem'in kaburga kemiğinden yaratıldıysa ve asıl model Adem'se, neden embriyo 6 haftalık olana kadar kadın şablonunu takip ediyor o zaman?

Sürecin durduğunu kim söyledi? 3000-4000 yıllık bir zaman dilimi ömrü 70 yıl olan bir canlı için ne kadar çok öyle değil mi? Ama evrim bizim zaman algımızdan biraz daha farklı işliyor. Sana dünyanın yaşı 4.5 milyar yıldır ve bunun ilk 4 milyar yılında organik yaşam başlamamıştır desem ne dersin?

Ama yine de Gökhan, yazdıklarıma bir tek cevap verebilen de sen oldun. Diğerleri hemen reddetme ve aşağılama telaşındalar her zaman olduğu gibi... Sırf bunun için bile teşekkür eedrim sana.

Mesela bu bir cevap değildi;
"Varya şu evrim denilen saçmalığı ıspatlamak için aptalca şeyler soruyorsunuz. yok neden memesi var yok neden s... var? Sizleri izledikçe gülüyor eğleniyorum bazen diyorum cem yılmaz hiç birşey kalır sizin gibilerin yanında

Bırakın böyle sorular sormayıda açın azcık Kuran-ı kerim okuyun. İlminiz ilmihaliniz gelişsin"

Kuran'ı okumadığımı nereden çıkardın? Kuran ve İslam evrimi reddediyor diyorsan sen okumamışsın be kardeşim! Yaz, Kuran'ın evrimi yalanladığı bölümleri de okuyalım.



O zaman biraz grip virüsünden bahsedebiliriz.

Bende seni saygıyla karşılıyorum. Sonuçta ön yargılı düşüncelerle bir yere varamayız. Gelelim konumuza..

İnsanların anadan doğması Hz Havva'dan sonra olmaktadır. Bunu biliyor olmalısın. Allah (c.c.) hala kadınları erkekten yaratmıyor. İlk insanları yarattıktan sonra, erkek ve kadın yeni bir canlıyı dünyaya getiriyor. Burada bir mantık hatası yada eksiklik, çelişki göremiyorum. İlk insanların nasıl yaratıldığını merak ediyorsan, Cennette birlikte sorarız...

İnsanlık tarihine karşı dünya tarihi. yani cevaplarını seninde bilmediğin dönemlere havale ediyorsun. senin savın bir acaba'dan ibaret. kesin bir şey söylemen imkansız. Bununla birlikte soruma cevap ver. İnsan yaşıyor. hemde binlerce yıldır değişmeden. Maymunlar da öyle. Bu iki canlı arasında ki türler nerede? hangi ıssız ormanda yaşayıp şehre giriyorlar? Evrim durdu mu? Durdu ise, başladığını bile ispat edemediğiniz bir konuyu nasıl durduruyorsunuz?

Ayrıca evrim demek tesadüf demek. Tesadüf ile açıklanamayacak mucizler var. misal ana karnındaki yaratılış. böyle bir şeyi tesadüf ile nasıl açıklayabilirsin ki? spermin yumurtaya ulaşma sürecini bir düşün. o uzun yol için bir motor sistemi var. yakıt kullanarak gidiyor. yumurtaya vardığında da yumurtanın içine girebilmek için kesici başını kullanıyor. sperm yumurtaya hiç gitmeden, yolda ve ulaştıktan sonra ihtiyacı olacak şeyleri nasıl bilebilir? ayrıca diyelim ki bildi, bunu kendine nasıl sağlayabilir ki? bende çocukluğumdan beri uçmak istiyorum. Sylar gibi olmak istiyorum. Hastasıyım adamın. ama bir cm havalandığım yok. bütün canlılar ihtiyaçları olan donanımları almışken bizim niye sadece beynimiz çok gelişmiş? Bana bu soruların cevabını dinden başka bir şey veremiyor...
 

QaFeİN

Profesör
Katılım
19 Nisan 2009
Mesajlar
3,297
Reaksiyon puanı
19
Puanları
218
Benim Atalaım Maymun Değildi Hee Yok Benim Atam Maymundu Diyen Olursa Karıışamayız
 

zootechnist

Doçent
Katılım
29 Mayıs 2009
Mesajlar
837
Reaksiyon puanı
22
Puanları
18
O zaman biraz grip virüsünden bahsedebiliriz.

Edelim etmesine de gribe neden olan yüzlerce virüs var.İşin içinden biraz zor çıkarız.:)

İlginç olan şu ki, virüsler sadece DNA ya da RNA'dan ve protein kılıftan oluşmasına rağmen viroidlerde protein kılıf bile mevcut değil.

Sadece gelişmiş elektron mikroskoplarında görülebilen 20 nm'lik (daha büyükleri de mevcut tabi,ki elektron mikroskobunda ki görüntyü renklendiriğinizde harika masaüstü resimleri ortaya çıkıyor :) ) ve çoğu bilim çevresi tarafından canlı sınıfında bile değerlendirilmeyen bu varlıkların daha hareket mekanizması bile tam olarak anlaşılmış değil.

Eğer virüslerin bağışıklık sistemine karşı direnç kazanmasını evrimin bir parçası olarak gören varsa, literatürü bir daha gözden geçirmesini tavsiye ediyorum.

Çünkü bu evrim değil mutasyondur.Virüsler konak hücre olmadan hiç bir etkiye sahip değillerdir.Ancak konak hücre içerisinde bazen aşırı ilaç kullanımı bazen de hücre yapısının bozulması nedeniyle DNA ve RNA iplikçiklerinde ki nükleotid diziliminde değişiklik meydana gelir ve bu da bağışıklık sisteminie ve az sayıda ki anti-viral ilaca karşı virüsün direnç kazanmasını sağlar. (Genetikten 85 le geçtim az çok biliyorum :) )

Ama insan,hayvan ve bitkiler virüsler gibi basit yapıda değil komplex yapıdadır.

Eğer Darvinin ortaya attığı evrim teorisi gerçek olsaydı (başka teoriler de var çünkü) yeryüzünde yaşayan insanların farklı farklı formlarda olması gerekirdi.

Çünkü darwin teorisine göre canlı vücudu yaşam koşullarına şekillenir ve herzaman güçlü olan türler ayakta kalır.

Ama bugün binlerce yıldır Afrikada yaşayan ilkel kabilelerle diğer bölgelerde ki insanlar arasında yapısal anlamda bir farklılık söz konusu değildir.

Bu teorinin bana göre en anlamsız kısmı budur.Çünkü mesela ben sol kolumu hiç kullanmasam bendn sonra binlerce-milyonlarca yıl benim soyumdan gelenler de kullanmasa bu teorinin iddiasına göre uzun süre sonra artık sol kol körelir ve ortadan kalkar.

Bence sorun kayıp halka felan değil budur.
 

m!ndf!elds

Doçent
Katılım
18 Mart 2008
Mesajlar
892
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Bende seni saygıyla karşılıyorum. Sonuçta ön yargılı düşüncelerle bir yere varamayız. Gelelim konumuza..

İnsanların anadan doğması Hz Havva'dan sonra olmaktadır. Bunu biliyor olmalısın. Allah (c.c.) hala kadınları erkekten yaratmıyor. İlk insanları yarattıktan sonra, erkek ve kadın yeni bir canlıyı dünyaya getiriyor. Burada bir mantık hatası yada eksiklik, çelişki göremiyorum. İlk insanların nasıl yaratıldığını merak ediyorsan, Cennette birlikte sorarız...

İnsanlık tarihine karşı dünya tarihi. yani cevaplarını seninde bilmediğin dönemlere havale ediyorsun. senin savın bir acaba'dan ibaret. kesin bir şey söylemen imkansız. Bununla birlikte soruma cevap ver. İnsan yaşıyor. hemde binlerce yıldır değişmeden. Maymunlar da öyle. Bu iki canlı arasında ki türler nerede? hangi ıssız ormanda yaşayıp şehre giriyorlar? Evrim durdu mu? Durdu ise, başladığını bile ispat edemediğiniz bir konuyu nasıl durduruyorsunuz?

Ayrıca evrim demek tesadüf demek. Tesadüf ile açıklanamayacak mucizler var. misal ana karnındaki yaratılış. böyle bir şeyi tesadüf ile nasıl açıklayabilirsin ki? spermin yumurtaya ulaşma sürecini bir düşün. o uzun yol için bir motor sistemi var. yakıt kullanarak gidiyor. yumurtaya vardığında da yumurtanın içine girebilmek için kesici başını kullanıyor. sperm yumurtaya hiç gitmeden, yolda ve ulaştıktan sonra ihtiyacı olacak şeyleri nasıl bilebilir? ayrıca diyelim ki bildi, bunu kendine nasıl sağlayabilir ki? bende çocukluğumdan beri uçmak istiyorum. Sylar gibi olmak istiyorum. Hastasıyım adamın. ama bir cm havalandığım yok. bütün canlılar ihtiyaçları olan donanımları almışken bizim niye sadece beynimiz çok gelişmiş? Bana bu soruların cevabını dinden başka bir şey veremiyor...


İnsan binlerce yıldır değişmeden durmuyor,sürekli bir değişim içinde,insanlar git gide boy hacim olarak küçülmektedir,daha kambur bir hale dönmektedir.

Ayrıca sürekli olarak Maymun demeniz yanlış bir bilgi,evrime göre İnsansılar ve Maymunlar ,Primatlar'lardan gelmektedir.Yani Maymun ve İnsansılar farklı türlerdir,ama aynı soydan türemişlerdir.

Ama eski türlerden bahsedecek olursak Homo neanderthalensis i örnek verebiliriz.Araştırırsanız Homo sapiens yani bizlerle çok farkları vardır,ama sonuçta aynı atadandır.
 

tetrapanazomi

Asistan
Katılım
8 Nisan 2009
Mesajlar
417
Reaksiyon puanı
26
Puanları
0
canlıların her kuşakta rastlantısal değişikliklerle ve evrimciler arasında pek kabul görmeyen, çevre koşullarının etkisiyle gelişen eşey hücrelerindeki genlerin sonraki kuşaklara aktarılması sonucu türlerlerde ortaya çıkan gelişmenin zaman içinde bir türün tamamen farklı bir türe dönüşmesine sebep olduğunu savunan teori. teoriye göre bu sayede tesadüfen oluşmuş bir tek canlı hücresinden şu ana kadar yaşamış ve yaşamaya devam eden tüm canlı türleri evrimleşerek oluşmuştur. çevre koşullarının etkilemesi sonucu canlılarda türün değişmeden ortama uygun olarak gelişen özellikleriyle karıştırılmamalıdır. evrim bunu da içermekle birlikte esasında türlerin kökenlerini ve dolayısıyla canlılığın oluşumunu yaratılış inancına alternatif olarak sunar. özellikle bu sebepten dolayı yaratılışa inananlar ile yaratılılışı kabul etmeyenler arasında önemli ve stratejik bir konumu bulunmaktadır. bilim adamı, din adamı veya herhangi bir başka meslek veya gruptan insanların yaratıcı inancı ile yaratıcıyı reddediş inancı arasında en başta ayrıma sebep olduğu için çok yoğun tartışmalara sebep olmaktadır.
evrim teorisi günümüzde 'bilimsel' olarak sunulmasına rağmen daha çok semavi dinlerdeki yaratılış inancına karşılık materyalizmin canlıların oluşumu sorusuna aradığı cevap olması yönüyle felsefi bir konudur. yeryüzünde türlerin biribirlerine geçişi şeklinde bir evrimin hiç bir zaman gerçekleşmediği, bu güne kadar fosil bulgularında hiç bir ara forma rastlanmaması (kesinlikle türlerin geçişini gösteren hiç bir ara form bulunmamaktadır) teorinin çok önceden bilimsen yönünün çöktüğünü göstermektedir. bu sebeple evrim teorisi veya darwinizim aslında ateizmin varoluş inancıdır.

evrim teorisi
 

sakallıoğlu

Profesör
Katılım
1 Mart 2009
Mesajlar
2,120
Reaksiyon puanı
1
Puanları
218
47 milyon yıllık fosil kayıp halka olabilir

80'li yıllarda Almanya'da bulunmuş olan 47 milyon yıllık fosil insan evriminin kayıp halkası olabilir mi?

Almanya'nın Messel Oyuğu'nda 1983'te keşfedilen ve geçtiğimiz günlerde New York Doğal Tarih Müzesi'nde ziyarete açılan 47 milyon yıllık fosil kendi türü içinde şu ana kadar bulunanlar arasında en az eksiğe sahip fosil.1983'te keşfedilen fosili güzel göründüğü için duvarına asan fosil koleksiyoncusu bu fosilin ne kadar değerli olduğunun farkında olmadığını belirtiyor. 2006 yılında bir tacir, fosili Oslo Doğal Tarih Müzesi görevlilerinden Dr. Jorn Hurum'a gösterdiğinde fosilin ne kadar değerli olduğu fark ediliyor.
İda adı verilen fosili inceleyen ve araştırmalarını PLoS One'da yayınlayan ekibe göre, fosil insan ve maymunların en eski ataları ile aralarındaki kayıp halkalardan biri olabilir.


47 milyon yıllık fosil kayıp halka olabilir - Bilim ve Uzay- ntvmsnbc.com


missinglink.gif



ayrıca bbc, cnn, discovery, national geographic gibi yayın organları bu olay üzerine inanılmaz şekilde eğiliyor. birkaç gün sonra bilimadamları tarafından açıklama yapılacakmış. teorinin kanunlaşması gündemde imiş.

"MISSING LINK" PHOTOS: New Fossil Links Humans, Lemurs?

Deal in Hamburg bar led scientist to Ida fossil, the 'eighth wonder of the world' | Science | The Guardian

Evrim karşıtlarını kızdıracak bir haber! / Yaşam / Radikal İnternet



fosil % 95 oranında korunmuş ve 45 milyon yaşında. linkten görebilirsiniz fosili.

http://www.revealingthelink.com/more-about-ida/resources/fossil_plate_full.jpg


ayrıca ekşisözlük e bomba gibi düştü bu haber.

fosil ida


Bu ne saçmalık şimdi. Bu olsa olsa zatınızın EVRİMİDİR.
 

tugbagaleri

Profesör
Katılım
13 Mayıs 2006
Mesajlar
2,224
Reaksiyon puanı
46
Puanları
228
Selamlar
yuksek reyting konumuz açıldı ve yine ezberden konuşmaya devam.... bende herzamanki dediklerimi söylim ozaman ...bakınız geçmiş konulardan birinde bu konuda güzel bir yazı olduğunu düşündüğüm Peren Birsaygılının "Evrime karşı hezeyan" yazısını paylaşmıştım orada belirtiğim gibi
Evrim konusu Ateis-teist yada dininni sevenler ile onu yok etmek isteyenlerin temsilcileri arasında kanlı bıçaklı bir konuymuş gibi sunulmak istenir savunursan böylesindir savunmassanda öylesindir kalıpının içinde tartışmak bir masturbasyon dan başka birşey değildir bence

Bütün alt yapısını amerikadaki hristiyan evrim karşıtlarından alınarak yapılan kısmen "medhi olan" harun hocanın kaynaklarındaki gibi konuşanlarla evrimini pis gericilerin Allah ınancını yerlerbir edildiğinin ispatı gibi savunabileceğini sananlarının kalıbının dışında da bu konu tartışıldı daha (azınlık olsada ama nitelikli) ve tarşılacak önemli olan sen bana vurdun bende sana vururum atışması çizgisinden uzaklaşmak bence

Netekim (kenan evrende böyle derdi) Bu teoriyle ismi aynı anda anılan bilim adamının "Charles Robert Darwin" Allah ın yokluğunu ispatlamak gibi bir kaygısı olmadığını hatta onun "rusya kominst partisi dini yok etme dairesi başkanı" zannedenler bile olabilir..Ayrıca darwinden yüzlerce yıllar önce Basra’lı müslüman alim olan El-Cahız *(Ebu Osman Amr bin Bahr el-Kinani el-Fukaimi el-Basri) , “Kitab’ül Hayavan” isimli eserinde bugün mutasyon olarak tabir ettiğimiz kavramı da detaylı olarak izah eder ve pek çok örnek ile görüşünü temellendirir.Ona göre, "kainatın hakimi Allah, kainatı ve içerisindeki canlıları sürekli bir evrime ev sahipliği yapacak şekilde yaratmıştır."

Belkide El-Cahız ve benzer düşüncedekiler aşağıdaki ayetlerden ilham almışlardır

Oysa, O sizi türlü merhalelerden geçirerek yaratmıştır.
Nuh- 14

Allah her hayvanı sudan yarattı.İşte bunlardan bazısı karnı üstüne yürüyor,Bazısı iki ayağı üstünde yürüyor.Bazısı dört ayak üstünde yürür. Allah dilediğini yaratır,şüphesiz Allah her şeye gücü yetendir.
Nur- 45



*oğluna babasının ismini sorduklarında sanırım parantez dışındakini tercih ediyordur:glare:
 

Ugur.pc

Profesör
Katılım
10 Mayıs 2009
Mesajlar
1,142
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Oysa, O sizi türlü merhalelerden geçirerek yaratmıştır.
Nuh- 14

Allah her hayvanı sudan yarattı.İşte bunlardan bazısı karnı üstüne yürüyor,Bazısı iki ayağı üstünde yürüyor.Bazısı dört ayak üstünde yürür. Allah dilediğini yaratır,şüphesiz Allah her şeye gücü yetendir.
Nur- 45
Sağolsun arkadaş benim yerime sana örnek vermiş bay respector :wink: Bunlar senin için yeterlimi Kurandan örnek ver demiştin arkadaş benim yerime yazmış

Ha yok yeterli değil dersen sana tüm cilt halinde gönderebilirim hemde kuşe kağıda baskılı olarak. Daha iyi anlarsın evrim denilen şeyin saçmalıktan ibaret olduğunu :wink:
 

tetrapanazomi

Asistan
Katılım
8 Nisan 2009
Mesajlar
417
Reaksiyon puanı
26
Puanları
0
Arkadaşlar evrim iddialarına Kur'an-ı Azimüşşan'ı şahit tutmaya çalışmayın.
Bir 'elestü birabbiküm' meselesi var ki ne kadar ayet göstermeye çalışırsanız çalışın, ne kadar ayetten işari mana çıkarmaya uğraşırsanız uğraşın insanın hayvandan evrildiği iftirasının tepesine balyoz gibi iner.

Yüce Allah şöyle buyurmaktadır:

"Hani -kıyamet günü: Bizim bundan haberimiz yoktu demeyisiniz diye- Rabbin Âdemoğullarının sırtlarından zürriyetlerini almış ve onları kendilerine şahid tutup: Ben sizin Rabbiniz değil miyim? (diye buyurmuştu). Onlar da: Evet, şahid olduk, demişlerdi." (el-A’raf, 7/172)

Allah Adem A.S. 'ı yaratmış ondan da ruhları daha önce yaratılmış olan ve sözleşmeye imza atmış tüm (sorumlu-mükellef) insanlığı yaratmıştır.
 
Üst