FullScreen
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 2
Cevap verilmedi diyorsun kaç kere vericez cevap..O zaman TFF'ye göre Aziz Yıldırım'ın şike yapmamış ve ya yapamamış olması gerekiyor? (Şampiyonluğun tescillenmesi bunu gösterir) Şike olması için iki tarafında anlaşması ve sahaya yansıyor olması gerekmez mi? sahaya yansımayan şike de nedir yav? gösterdi ama vermedi gibi bişey mi?
Sahaya yansımadı demek ne oluyor? karşı taraf parayı aldı ama sahtekarlık yaptı anlaşmaya uymadı anlamına mı geliyor?
Öyle değilse nasıl şike oluyor ve aziz yıldırım nasıl yargılanıyor?
(Bunları senin mesajına göre yazıyorum yasalara göre değil.)
Dostum , yasalar değiştirilmeden önce , Şikeye teşebbüse dahi küme düşürülme cezası vardı. Bunu ne yaptılar ? Kaldırdılar puan silmeye çevirdiler. TFF bunu şikeye teşebbüs olarak yorumladı , Mahkeme ve CAS şike yapılmıştır demesine rağmen , son dayanak noktası Yargıtay da onayınca suç kesinleşti. Şimdi konuşulan yeniden yargılama olayı , değiştirilmiş yasalara göre tekrardan yargılanıp kurtarılması olayıdır. Benim asıl kastettiğim olay da budur. TFF şike sahaya yansımamış dediğinde niye " Sahaya yansımayan şike de nedir " demediniz de sanki ilk defa ben söylüyormuşum gibi bunu söylüyorsunuz anlamadım.
Sen olayı çarpıtıp , Şike sahaya yansımadıysa , zaten ortada bir şike yoktur,yapılmamıştır demek istiyorsun. TFF bunu teşebbüs olarak kabul ettiğinden dolayı şikeye teşebbüs var ama sahaya yansıyan bir şike olayı yoktur diyor.Ortada bir teşebbüs olmasa neden sahaya yansımamış desin bunu aklın alıyor mu ?
58.Maddeyi babalarının hayrına değiştirmediler.
Sana bir soru , şimdi gittin örneğin vergi dairesine , işinin halledilmesi için görevli memura , rüşvet teklif ettin. Görevli memur da bunu reddetti. Ortada bir rüşvet alma olayı olmadığına göre , rüşvet suçu da yoktur öyle mi ? Almadı ya olay vergi dairesine yansımadı diye ortada rüşvet suçu yok yani.. Sen bunu diyorsan söyleyecek lafım yok. TFF olayı teşebbüse çevirdi bunun planı yıllar önce yapıldı , teşebbüs halinde küme düşürülme kaldırıldı puan silme getirildi.Bütün bunlar bir anda öylesine oldu.