seciL
Dekan
- Katılım
- 29 Eylül 2005
- Mesajlar
- 5,117
- Reaksiyon puanı
- 102
- Puanları
- 48
Zeytinyağlı taze fasulye, sofralarımızın tanıdık yemeklerinden biridir. %100 lezzet garantisi olan zeytinyağlı taze fasulye tarifi
Malzemeler,
- Yarım kilo taze fasulye
- 1 tane soğan
- 4 adet orta boy domates
- Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağ
- Tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
Hazırlanışı,
- Fasulyeleri yıkayıp ortadan ikiye kesin.
- Derin ve yayvan bir tencereye fasulyeleri koyun.
- Yemeklik doğranmış kuru soğanı tencereye ilave edin.
- Üzerine küp küp doğranmış domatesleri ekleyin.
- Zeytinyağını tencereye dökün.
- Tuzunu ve toz şekerini ekleyin.
- Ocağın altı kısık şekilde pişmeye bırakın.
- Fasulyeler iyice sararınce ve biraz da suyunu çekince 1 su bardağı su ekleyin.
- Tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde kısık ateşte pişirmeye devam edin.
- Fasulyeler eklediğiniz suyu çekmiş ve hala pişmemişse, az miktarda su ekleyin.
- Fasulyenin türüne göre 1-2 saat sürebiliyor pişmesi.