Zeytin Yağı ve Çekirdeği !!

Bu konuyu okuyanlar

hasangunay21

Öğrenci
Katılım
6 Aralık 2015
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Merhabalar , foruma yeni katıldım fakat bayağı uzun bir süredir misafir olarak takip ediyordum.
İzniniz olursa ilk konumu açmak istiyorum. Bugün kahvaltı yaparken farkettim ki ailemiz cok fazla zeytin ve yağı tüketiyor bende bu konuyu açtım masada.
1 ay kadardır da zeytin çekirdeğini yutmanın çok faydalı olduğunu öğrenen babam banada yapmamı söyledi, ben de yeterince araştırmadan
yapmam dedim.Kahvaltıdan sonra araştırdım ve gerçekten çok faydalı olduğunu öğrendim, gidip zeytin yiyip çekirdeğini yuttum :D

Yazı biraz uzun olacağı için başlıklarını okusanız bile faydalarının ne kadar çok olduğunu göreceksiniz.

Bilindiği üzere halk zeytinyağının bir diğer adıda sıvı altın'dır. Buyrun faydalarına bakalım

Zeytin Yağı ;
Kanser riskini azaltır:İçerdiği 'polyphenols', bitkisel antioksidan ile hücreleri kanserden korur. Tekil doymamış yağ oranı kansere karşı etkilidir.
Kalbi korur:Kalbiniz için zeytinyağından daha iyi hiçbir şey yoktur. İyi kolesterolü yükseltir (HDL), kötü kolesterolü düşürür, kandaki yağ oranını dengeler, itihabı ve diğer kalp hastalıklarına neden olan sağlık sorunlarını önler.
Kan basıncını düşürür:İçerdiği etkili antioksidanlar damarları güçlendirir ve genişletir.
Kilo vermenizi sağlar:Kendine has lezzeti ve doymuş yağ oranının düşük olması kilo vermeye yardımcıdır.
Baş ağrısını azaltır:Eğildiğinizde başınıza doğru saplanan bir ağrınız varsa; salata ve sebzelere düzenli ekleyeceğiniz zeytinyağı sayesinde hem bu ağrıdan hem de mide sorunlarından kurtulabilirsiniz.

Aynı zamanda şu pratik bilgileride bilmenizde fayda var ;


* Havadaki sigara dumanını ve kirliliği temizleme yollarından biri de zeytinyağı kullanmaktır. Zeytinyağına bandırılmış pamuk ya da keten fitilleri yakarak odanızın havasını değiştirebilirsiniz.
* Astım hastalığı olanlar zeytinyağı kandillerini rahatlıkla kullanabilir.
* Yumuşak bir bezin üzerine birkaç damla zeytinyağı dökün ve değerli takılarınızı ovun.
* Kızartma tavalarınızı asla bulaşık makinesinde yıkamayın. Elde yıkayıp, bir havluyla kuruladıktan sonra zeytinyağıyla iyice ovarsanız ömrünü uzatırsınız.
* Eğer bir balık tutkunuysanız, oltanızın ucuna ve ipine sertleşmemesi için zeytinyağı sürebilirsiniz.
* Evinizdeki büyük yapraklı bitkilere ya da çiçeklere ayda bir kez, bir tatlı kaşığı zeytinyağı dökerseniz hem canlanır hem de beslenmiş olur.
* Sıkışan fermuarlarınızı zeytinyağı ile çözebilirsiniz.
* Sivrisinekler zeytinyağı sürülmüş cildi ısırmıyor. Yaz mevsimindeyiz, aklınızda bulunsun.
* Doğumdan sonra oluşan çatlaklar zeytinyağı sürüldüğünde büyük oranda yok oluyor.
* Bebeğinizin ıslak mendilini kendiniz yapabilirsiniz.


Saçlara Zeytinyağı Desteği

Vücut bakımınızın neredeyse tamamını zeytinyağı ile yapabilirsiniz.
Tırnaklarınızın kırılmaması için limonla zeytinyağını karıştırın ve akşamları yatmadan önce tırnaklarınızı bu karışımla ovun.
Ayaklarınız çok yorulduysa bir kaptaki ılık suya damlatacağınız zeytinyağı ve limon işinize yarayacaktır. Ayağınızı suyun içinde birkaç dakika bekletin.
Saçlarınızın kuru ve yıpranmış olduğundan şikayetçiyseniz badem ve kabak çekirdeği yağı ile zeytinyağını karıştırın.
Saçlara banyodan sonra masaj yapın, nemli bir havlu ile sarıp bekleyin ve durulayın.


Zeytinyağlı sağlık reçeteleri


Zeytin ve zeytinyağının tıbbi özellikleriyle kullanıldığı yerlerle ilgili çok sayıda kitap yazılmıştır. Ayvalık Ziraat Odası tarafından hazırlanan kitapta da; zeytinyağının kanserden yüksek tansiyona, kolesterolden zatürreye ve şekere kadar birçok hastalığa birebir olduğu belirtiliyor. Kitapta çeşitli şifa reçetelerine de yer verilmiş. İşte bunlardan bazıları:
Kalp ve karaciğer hastalığı: Sabahları aç karnına bir çorba kaşığı içilmelidir.
Tansiyon-yüksek kolesterol: Dört çay bardağı suya, 20 tane zeytin yaprağı konur. Üç çay bardağı su kalıncaya kadar kaynatılıp, süzülür. Günde bir çorba kaşığı içilir.
Nezle ve grip: Zeytin ağacı ve yaprakları kaynatılarak, buharı teneffüs edilir.
Yara ve iltihaplar: Yaprakları ile çok körpe dalları dövülerek yara üzerine konur. Bu, cildi delerek, iltihabı dışarı akıtır. Siyatik için de uygulanır.
Şeker hastalığı: Zeytin tanesi, iştah açmada, pankreas bozukluğu ve tembelliğinde, şeker hastalığında iyileştirici özelliğe sahip. Yemeğe başlamadan 35-40 damla zeytin özünün, bir bardak suya damlatılarak içilmesi öneriliyor.
Zatürre: Dört saat arayla birer çorba kaşığı zeytinyağı içilmeli...
Zona: Yakıcı ağrılara neden olan bu cilt hastalığında önce 1/1 oranında karıştırılan su ve sirke ile kompres yapılmalı, ardından zeytinyağı ile masaj yapılmalıdır.
Yüksek ateş: 50 gram zeytinyağı bir litre su ile karıştırılıp kaynatıldıktan sonra, yemeklerden önce birer çay bardağı içilirse ateş düşer.
Egzama: Üç çorba kaşığı zeytinyağı, üç çorba kaşığı çiğ süt ve üç çorba kaşığı su iyice karıştırılıp, egzamaya sürülür.
Dudakları koruyor: Güneş, rüzgar ve soğuk; dudaklarınızı kurutur ve çatlatır. Dudaklarınızı korumak için zeytinyağı hemen elinizin altında. Yapacağınız tek şey zeytinyağını dudaklarınıza sürüp bir süre çekmesini beklemek.

ÇOCUKLAR VE ZEYTİNYAĞI

Yaşamın ilk yıllarında beynin sağlıklı bir şekilde gelişebilmesinin, beslenmeyle doğrudan bağlantılı olmaktadır. Çocuk beslenmesinde yağlar, yaşamsal bir rol oynar. Zeytinyağı, bu açıdan da vazgeçilmez bir besindir. Yaşamın temel koşulu, vücut hücrelerinin sürekli olarak kendilerini yenileyebilmeleridir. Çocukluk ve gençlik dönemlerinde çok hızlı olan hücre yenilenmesi, yaş ilerledikçe azalır ve yavaşlar. Beslenme ile yaşlanma arasında güçlü bir ilişki vardır. Besinler vücudumuzda enerjiye çevrilirken oksidan denilen bazı maddeler açığa çıkar. Hücre gelişimini olumsuz yönde etkileyen oksidanlar, yaşlanma sürecini de hızlandırır. Antioksidan adı verilen bazı maddeler ise oksidanların olumsuz etkisini ortadan kaldırır. Başta E vitamini olmak üzere çok sayıda antioksidan madde içeren zeytinyağı, hücreleri yeniler, doku ve organların yaşlanmasını geciktirir.
Yaşın ilerlemesiyle birlikte ortaya çıkan bir başka sorun da, kireçlenmedir. Aralarında kalsiyumun da bulunduğu bazı mineraller, kireçlenmeyi önler. Zeytinyağı, bu minerallerin vücuttaki etkisini artırarak kireçlenmeye karşı önemli bir rol oynar.

Sonuç olarak ;

Tarih boyunca pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan ve yüksek tansiyondan kolesterole,
kanserden kalp rahatsızlıklarına ve şekere kadar pek çok hastalığa şifa olan zeytinyağı, dünya tarafından âdeta yeniden keşfediliyor.

ZEYTİN ÇEKİRDEĞİ'NİN FAYDALARINA KISA BİR ŞEKİLDE GÖZ ATALIM


Hazmı en kolay olan yiyecek maddesi zeytin çekirdeğidir. Bu uygulamanın insan vücuduna faydaları şöyledir ;

1- Ülser gastrit gibi mide problemlerini bitirir.
2- Bağırsak ve sindirim yollarını düzenler.
3- Basur ve prostatı engeller, basur olanlarında iyileşmesini sağlar,
4- İç organlarda oluşabilecek kanserojen hücre riskini binde birlere indirger.

Lütfen yediğimiz tüm zeytin çekirdeklerini atmayıp yutalım.

ÖNEMLİ NOT: Zeytin çekirdeklerinin ögütülmesine ihtiyaç yoktur. Midemizin salgıladığı asit yeterince güçlü olduğu için kendisi öğütmektedir.

Kaynak PROF. DR. AHMET MARANKİ

Bir kişinin bir şey öğrenmesi bize yeterlidir , sevgilerle .
 

Pupilla

Müdavim
Katılım
17 Haziran 2009
Mesajlar
8,724
Reaksiyon puanı
138
Puanları
63
Ahmet Maranki kimdir, eğitimi nedir, kendisi nasıl tıbbın ve eczacılığın bir dalı olan fitoterapi yani bitkisel tedavi hakkında böyle konuşuyor:glare:

ben söyleyim kendisi iktisad üzerine eğitim almış profluğu da yine aynı alan üzerine. kendisinin tıpla en yakın olduğu nokta eşinin ebe olmasıdır. nasıl oldu da bitkisel tedavi üzerine birden ortaya çıktı ve her yerde yetkili otoriteymiş yorum yapıyor anlamıyorum. bu konu üzerinde eğitimi olmayan, bu konuda uzman olmayan bu tarz kişilere inanmamanızı tavsiye ederim :)
 

hasangunay21

Öğrenci
Katılım
6 Aralık 2015
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
hocam sadece ahmet marankiden araştırmadım belirttiğim üzere bayağı bir araştırma yaptım fakat en açıklayıcı kolay olarak faydalarını yazan Ahmet Maranki'yi gördüm , yani sonuç olarak bu yazdıklarım derlemedir sadece Maranki'nin değil, bir kısmı ona ait , farkettimde hepsi ona aitmiş gibi duruyor düzeltiyorum hemen kusura bakmayın.(düzeltme yapamıyoruz sanırım , sadece en alttaki zeytin çekirdeğinin faydaları kısmı ahmet maranki'ye aittir.)
 

uzaklardangelen

Öğrenci
Katılım
27 Ocak 2016
Mesajlar
29
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
zeytinyağı gerçekten büyük bir nimet.. mevlam zeytin çekirdeğinde ormanı gizlemiş..
 
Ö

Özgür Üzden

SDN Okuru
Merhaba,
4 nesildir zeytinyağı üreten bir ailenin son nesliyim.

Zeytin ve zeytinyağı çok faydalıdır. Özellikle erken hasat edilmiş ve soguk sikim yapilmis zeytinyağının inanılmaz faydaları vardır. Pek çoğu yabancı kaynaklardan olmak üzere, üretim proseslerinin yağ içindeki polifenollere nasıl etkisinin olduğunu araştırıyorum.

Yalnız zeytin çekirdeği ile ilgili çok yanlış bilinen bir durum var. Birincisi zeytin çekirdeği öyle sanıldığı gibi daha tutulduğu anda boğazdan geçerken sindirilmeye başlamaz.

İkincisi, bu odunsu parcanin sindirimi gerçekten zordur ve sağlığa şifalı diyerek her gün yediği sekiz on zeytin ve çekirdeği mide yıktığın sebep olan vakalar vardır.

Üçüncüsü, zeytinin esas faydalı organikleri poliberalleri, meyve kısmında yani etindedir. Afiyetle yiyiniz.

Lütfen modern sağlık saklabanlarinin sözüne itimat ederek sağlığınızdan olmayın. 60 yıldır meslegi zeytincelık olan bir aileyiz ve şifa diye bir gün zeytin çekirdeği yemedik, yemeyiz.
 

demirdmr

Asistan
Katılım
28 Şubat 2017
Mesajlar
128
Reaksiyon puanı
21
Puanları
18
Yaş
34
Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?

Kabızlık problemlerinin en pratik çözümü olan zeytinyağı, kişinin sindirim sisteminin ve boşaltım sisteminin rahat çalışmasını sağlamaktadır. Midenin hazmını kolaylaştıran yağ aynı zamanda ülser, reflü gibi sorunlara da çözüm olabilmektedir. İçinde bulundurduğu antioksidan oranıyla bağırsakların temizlenmesini sağlayan zeytinyağı, kişinin sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasına yardımcı olmaktadır.

Zeytinyağının diğer faydalarından bazıları ise şu şekildedir; meme kanseri riskini azaltır, kan basıncını düzenler, kolesterole iyi gelir, karaciğerin dostudur, kemik sağlığını korur, alzheimerı önler ve zayıflamaya yardımcıdır. E ve K vitamini açısından zengin olan zeytinyağının bu şekilde kullanımından başka harici kullanım şekilleri de vardır. Saça ve cilde çok faydalı olan zeytinyağını aşağıdaki başlıklar altında detaylıca anlattık.

Zeytinyağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Doğal olan organik zeytinyağı, cildin nemlenmesine yardımcı olmaktadır. Gün içinde özellikle kış aylarında kuruyan cilt zeytinyağı ile ihtiyacı olan nem dengesini yakalamaktadır. Bunun dışında ciltte meydana gelen kızarıklıklar, güneş yanıkları ve yaralar zeytinyağı ile daha rahat iyileşmektedir.

Sivilce ve siyah nokta sorununa çözüm olan zeytinyağı bununla beraber sivilce lekelerinin neden olduğu çukurları da tedavi edebilmektedir. Bir tatlı kaşığı kil üzerine bir tatlı kaşığı zeytinyağı karıştırıp yüzünüze sürüp donmasını bekleyin. Daha sonra ılık su yardımıyla temizleyin. Yüzünüzün hem çok nemli hem de çok temiz olduğunu fark edeceksiniz.

Zeytinyağının Saça Faydaları Nelerdir?

Saça hacim kazandırma özelliği olan zeytinyağının aynı zamanda nem verdiği de bilinmektedir. Bilhassa kuru saçlı kişiler için zeytinyağı paha biçilemez bir besleyiciliğe sahiptir. Tüm bunların yanında zeytinyağını saçınıza ışıltı vermek için de tercih edebilirsiniz. Kısa bir süre kullandıktan sonra saçlarınızın daha gür ve canlı göründüğünü herkesten önce kendiniz fark edeceksiniz.

Bilgihanem
 

Son mesajlar

Üst