Yurtdışından iPhone 5 Almak!

Bu konuyu okuyanlar

ScienceNET

Asistan
Katılım
21 Eylül 2012
Mesajlar
454
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
Amazon.com'da iPhone 5'i 999$'a satan bir mağaza buldum. Hem de Türkiye'ye gönderebiliyorlar. Fedex ile gönderiyorlar, kargo ücreti almıyorlar... 1,799 TL'ye geliyor.

http://www.amazon.com/gp/offer-listing/B0097CZBH4/ref=dp_olp_new?ie=UTF8&condition=new


Oh, ne güzel değil mi! Ama BTK'nin sitesindeki bu soru-cevap beni hüsrana uğrattı:


Posta ile gelen ya da internet üzerinden satın alınan cihazımı kayıt altına aldırabilir miyim?

Yurt dışından bireysel ithalat yolu ile getirilen cihazlar Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü’nün düzenlemeleri doğrultusunda kayıt altına alınmakta olup; posta ile gelen ya da internet üzerinden satın alınan cihazlar kayıt altına alınmamaktadır.


Dünya'da kaç ülkede böyle saçma bir uygulama var merak ediyorum? Gerçekten çok saçma, hem de çok!!! :glare:
 

ScienceNET

Asistan
Katılım
21 Eylül 2012
Mesajlar
454
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
Sayın Bakan, iPhone 5 alanları eleştiriyor. Türkiye'de fahiş fiyatlara satıldığını ve iPhone 5'i bu fiyatlara almamalarını söylüyor.

"Alıp kullanmak kolay. Bir telefon için gece sıraya giriyorlarmış, kuyrukta yatıyorlarmış, hatta Türkiye'deki tedarikçiler adam tutup, oraya gönderip otel, yol parasını ödüyorlarmış, yahu bu akla ziyan bir iş. Bu memleketin insanı, kaynağı, fiyaka için mi yapıyor?..."


Sayın Bakan, kusura bakmayın ama bunun tek sorumlusu sizsiniz. Yurtdışından telefon almayı yasaklarsanız, fırsatçılar da en fahiş fiyatttan satarlar. Suçu başkasından aramayın. Tamamen neden-sonuç ilişkisi... Biz neden iPhone 5 kullanmayalım ki? Neden bundan mahrum kalalım? Biz bu dünyanın insanı değil miyiz?
 

friendly

Müdavim
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
113
Dilerimki en büyük derdiniz bu olsun...
 

olumlu

Asistan
Katılım
16 Eylül 2012
Mesajlar
175
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
valla bence eger yurt dışından almadığın sürece 4s ol derim çünkü bürda her ne kadar zzaman geçsede 400-500 tl fark olacaktır bu farkla bu fark özellik deymez ha eğer yürt dışından I phone alıyosan 5 al çünkü fark 100-150 dolar (ordan alıp buraya yollayamazlar değeri 50$ üstü vergiye giriyor.)
 
Üst