Bu konuyu okuyanlar

Burak Özgen

Müdavim
Katılım
13 Mart 2018
Mesajlar
1,824
Reaksiyon puanı
271
Puanları
83
Yaş
25
Milli ve yerli üretim obüs sistemi Boran obüsü, yıl sonunda seri üretime geçecek!

yerli-üretim-Boran-obusu-seri-üretime-geçecek.jpg
Türkiye, savunma sanayiinde millileşme hedefine hız kesmeden koşuyor. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, sosyal medya hesabından Makine ve Kimya Endüstrisi ve ASELSAN işbirliği ile geliştirilen havadan taşınabilir hafif çekili obüs sistemi Boran'ın bu yıl sonunda seri üretimine başlanacağını duyurdu.

Obüsler, dağlık alanda ve arazide operasyonel birliklerin ihtiyacı olan yoğun ateş desteğinin düşmana görüntü vermeden sağlanmasına olanak sağlıyor. Boran, iç güvenlik harekatlarında kullanılmak, komando tugaylarına atış desteği sağlamak ve hava indirme harekatlarında kullanılmak üzere tasarlandı.

Boran, dakikada 6 atış gerçekleştirebiliyor ve 1 dakika içinde atışa hazır olabiliyor. 17 km menzilli sistem ile 360 dereceye kadar atış yapabilen Boran ile TSK'nın taktik ve manevra kabiliyetini artırması bekleniyor.

8 SAAT KESİNTİSİZ ATIŞ
Havadan taşınabilir, modern komuta ve atış kontrol sistemleri olan 105 mm Boran, kendi konum ve istikametini belirleyerek kısa sürede atış görevine hazır hale getirilebiliyor. Eksi 32 dereceden 44 dereceye kadarki iklim koşullarında kesintisiz 8 saat her türlü atış görevini gerçekleştirebiliyor.

Kaynak:Sabah

Sizce Milli ve Yerli üretilen Boran diğer ülkelerin obüslerin'den daha mı iyi? Yorumlarınızı bekliyorum.
 
Üst