Yeni Peugeot 308 Gün Yüzüne Çıktı!

Bu konuyu okuyanlar

mustang

Müdavim
Katılım
30 Ekim 2008
Mesajlar
8,663
Reaksiyon puanı
34
Puanları
48
Peugeot'un sevilen modeli 308'in yeni yüzü ve detayları bugün basına servis edildi. Fransa’da Sochaux Fabrikası’nda üretilecek Yeni Peugeot 308, 10 Eylül 2013 tarihinde Frankfurt Otomobil Fuarı’nda dünya prömiyerinde tanıtılacak ve Avrupa’da 2013 sonbaharından itibaren satışa sunulacak.


Peugeot tasarımcıları ve mühendisleri, yalın, özgün tasarımlı, cüretkâr ve modern bir hatchback tasarladılar.
Yeni modüler platform EMP2 sayesinde, Yeni Peugeot 308’in boyutları daha kompakt hale geldi ve ağırlığı azaltıldı (-140 kg). Sürüş keyfi çok yüksek ve CO2 emisyonları sınıfında referans olacak düzeyde. (85 g/km’nin altında CO2 salımına sahip bir versiyonu bulunuyor.)
Yalın iç mekân ve yenilikçi kokpit tasarımı (Peugeot i-cockpit) ile yepyeni bir sürüş keyfi vaat ediyor.
Son derece iddialı bir şartnamenin ürünü olarak hayata geçirilen yüksek kalite düzeyi, otomobili en iyiler arasında konumlandırmayı amaçlıyor ve Peugeot’nun ürün gamında yükseliş stratejisini somutlaştırıyor.
Hatchback temeli

Yeni Peugeot 308, kompakt boyutları (uzunluk : 4,25 m ve yükseklik : 1,46 m), geniş oturma alanı ve özellikle geniş bagajı ile C segmentinin vazgeçilmez özelliklerini fazlasıyla sunuyor.
Fakat, yeni müşteriler fethetmek için bunun da ötesine geçiyor, aynı zamanda güçlü ve farklı bir alternatif oluşturuyor.

Yalın ve özgün tasarım

« Yeni Peugeot 308, sağlamlık ve kaliteyi ön plana çıkaran yalın ve teknolojik bir dış tasarıma sahip».
Gilles Vidal, Peugeot Tasarım Direktörü.

Kompakt tasarımı, dengeli boyutları, mekanik parçalarının yanında azaltılan gövde ağırlığı sayesinde, yeni Peugeot 308, gücünden emin olan bir atlet gibi özgün ve dinamik bir duruş sergiliyor. Karakteri her ayrıntıya verilen özen ve kalitede kendini gösteriyor.

Yeni Peugeot 308’in ön bölümünü güçlendiren LED gündüz farlarının yanında. bir mücevher gibi karakteristik ve ince işlenmiş Full LED farlar, otomobile aslansı ve teknolojik bir bakış kazandırıyor. Üst donanım paketlerinde standart olarak sunulan bu farlar bu segmentte dünyada bir ilk oluşturuyor.
Arka bölümde, otomobilin teknolojik ve dinamik imajını güçlendiren LED’li farların bumerang şeklindeki çizimi ile Peugeot’nun aslan pençelerini görüyoruz. Yeni Peugeot 308, bünyesinde Peugeot’nun tüm DNA’sını taşıyor.

Yalın ve teknolojik bir iç mekân
308_1305STY010.jpg


« Araca bindiğinizde, hatchback dünyasında tamamen yeni, yoğun, yenilikçi ve heyecan veren bir kokpit ve yalın tasarımlı bir iç mekân ile tanışacaksınız. Peugeot i-cockpit »
Vincent Devos, Ürün Şefi.

Peugeot i-cockpit yeni tür bir sürüş deneyimi sunuyor. Her şey duyumsal ve sezgisel bir sürüş keyfi yaşamanız için tasarlandı: Yoğun ve dinamik bir sürüş hissi için küçük direksiyon simidi, gözlerinizi yoldan ayırmadan bilgileri okumanız için göz hizasında göstergeler, dikkat çekici orta konsol ve 9,7” büyük dokunmatik ekran.

Dokunmatik ekran çok sayıda kumandayı basit bir ergonomi ile üzerinde topluyor. Böylece tasarımcılar sadece birkaç düğme ile çok sade bir gösterge paneli yaratabildiler. Sade tasarım ile ileri teknolojiyi bir araya getiren bu yeni yaklaşım, üst düzey bir HiFi aygıtı gibi işlenmiş ses kontrol butonunda kendini gösteriyor.







308_1305STY001.jpg
Dinamizm ve CO2 emisyonlarının azaltılmasını sağlayan verimlilik

« Uzun yolda, yeni modüler platform EMP2 sürüş keyfini daha da artırıyor. Büyük hafifleme sağlayan bu platform Yeni Peugeot 308’in dinamizm ve kullanışlılığına katkıda bulunuyor. » Laurent Declerck, Yeni Peugeot 308 Proje Direktörü.

Yeni Peugeot 308’in küçük direksiyon simidi ile artırılan sürüş keyfi, Peugeot’nun yürüyen aksam konusundaki bilgi birikimine ve yeni EMP2 platformunun üstün niteliklerine dayanıyor. 116 adet tescilli patent ile ileri teknolojili ürünü olan bu platform otomobilin üst düzey dinamik niteliklerine katkıda bulunuyor. Aynı zamanda sayısız sürüş yardım sistemleri ve otomobilin ağırlığının önemli ölçüde azaltılması sayesinde (önceki kuşağa kıyasla -140 kg) güvenlik ve konfor artışı da sağlıyor. Aracın hafiflemesi bütün organların ideal şekilde boyutlandırılmasına ve diğer avantajların yanı sıra CO2 emisyonlarının önemli ölçüde azaltılmasına olanak veriyor. Böylece yeni Peugeot 308, 85 g/km CO2‘nun altında salım değeri olan bir versiyonuyla emisyon alanında da yeni referanslar oluşturacak.

İddialı kalite olgusu

Yeni Peugeot 308, Peugeot’nun birkaç yıldan beri başlattığı ürün gamında yükseliş stratejisinin ete kemiğe bürünmüş halidir. En üst düzey kalite gerekliliği bu yeni modelin şartnamesinin temel taşını oluşturdu. Bu hedef projenin başından itibaren tasarımcıları ve mühendisleri yönlendiren temel kriter oldu.
Otomobilin dışındaki ve içindeki her parça çok özel bir şıklık ve özenle tasarlandı.

Örneğin gösterge paneli, kaliteli saat imalatçılığına gönderme yapıyor ve çizimi, teknoloji ile dinamizmi yansıtıyor. Asil ve prestijli malzeme seçimi ya da yarı mat krom veya cilalı siyah dekorları da bu kalite algısına katkıda bulunuyor.

Fransa’da üretilecek

Yeni Peugeot 308 Fransa’da Sochaux Fabrikası’nda üretilecek. Fransa’daki Trémery ve Douvrin Fabrikaları da motor-şanzıman gruplarının tamamını temin edecekler.

Yeni Peugeot 308, 10 Eylül 2013 tarihinde Frankfurt Otomobil Fuarı’nda dünya prömiyerinde tanıtılacak ve Avrupa’da 2013 sonbaharından itibaren satışa sunulacak.



wPm4EGB.jpg



bzETcWw.jpg



k8W2Cf8.jpg

gxbxgq4.jpg

gzlaukc.jpg



pTvSICM.jpg



xb0d1gp.jpg



Kaynak
 

Spy.94

Asistan
Katılım
30 Mayıs 2010
Mesajlar
302
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Dış tasarım bana Mercedes A180'le Audi A3'ü hatırlattı nedense ama güzel olmuş orası ayrı.
 

DumDumaq

Müdavim
Katılım
17 Ocak 2013
Mesajlar
5,084
Reaksiyon puanı
9
Puanları
0
normal 20 000 tl lik seat eon la aynı bir fark göremedim
 

theley

Asistan
Katılım
2 Aralık 2012
Mesajlar
372
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
göstergeleri yapan mühendis kör oldu.
 

nailasmu

Müdavim
Katılım
6 Mayıs 2013
Mesajlar
2,166
Reaksiyon puanı
5
Puanları
38
Yaş
29
DIŞTAN GÜZEL GÖRÜKÜYOR :turned:
 

Goliath

Asistan
Katılım
19 Mart 2013
Mesajlar
359
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Dış görüşünü beğenmedim ancak içi ...
 

Aretios

Müdavim
Katılım
13 Kasım 2009
Mesajlar
3,815
Reaksiyon puanı
3
Puanları
38
genel tasarımlarının dısına cıkmıslar sankı bo golf esıntısı var iç tasarım bence harıka tabı malzeme kalıtesı de ola olsa keske ....
 

NeverBackDown

Öğrenci
Katılım
29 Ocak 2013
Mesajlar
20
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Peugeot şu son 2 senede dış tasarımda yaptığı değişiklikle beğeni toplamaya devam ediyor.Bu araçta çok hoş olmuş.
 

lordthebar

Öğrenci
Katılım
14 Mart 2015
Mesajlar
12
Reaksiyon puanı
1
Puanları
1
Araç tasarım olarak iyi ancak Türkiye deki fiyatlandırmayla şuan ki satış fiyatını hak etmiyor.
 
Üst