Yeni MacBook'lar Duyuruldu

Bu konuyu okuyanlar

Berkin Bozdoğan

Profesör
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
38
Puanları
0
Apple, yaptığı duyurularda yenilenmiş MacBook, MacBook Pro ve MacBook Air modellerini duyurdu. Yeni ürünlerle ilgili ayrıntılı bilgi burada.

Apple'ın yaptığı en son duyuruda ana konu yeni dizüstü bilgisayarlardı. MacBook, MacBook Pro ve MacBook Air için yenilikler barındıran açıklamada, her bilgisayar için Nvidia üretimi bir ekran kartı bulunması ilgi çekici bir durum. İnceliğiyle gönüllere taht kuran MacBook Air'da da tümleşik GeForce 9400M tümleşik grafik işlemcisi bulunacak. Intel'in değiştirilebilir grafik çözümlerine yöneldiğini de görebiliyoruz. Bunu Intel yongalarıyla yapmamaları da ayrıca ilginç bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Örneğin MacBook Pro modellerinden bir tanesi, üzerinde tümleşik 9400M yongasını barındırırken, istenildiği takdirde, sistemde ayrı olarak duran 9600M GT'ye geçiş yapabiliyor.
macbook_buyuk.jpg
Başka Neler Var?

Yenilenen MacBook Pro ürünlerinde ise 15,4 inçlik ekranlarda 1440x900 piksellik çözünürlük görmek mümkün. Aynı zamanda bu ekrana güç veren grafik işlemci, modele göre 256 MB veya 512 MB DDR3 belleğe sahip bir Nvidia GeForce 9600M GT olarak belirlenmiş durumda.
Yenilenen tüm modeller için tam listeyi ve ABD satış fiyatlarını Apple'ın açıklamasında bulabilirsiniz.

Bir de Monitörümüz Var!

Yeni duyurulan ürünler arasında, dizüstü bilgisayarlar haricinde bir de monitör bulunuyor. 24 inçlik AppleÂ* LED Cinema Display ürünü, aydınlatma için LED teknolojisini kullanıyor. Bunun yanında, MacBook ürünlerinin bağlanması için tasarlanmış ekrandan gelen bir kablo yardımıyla Mac'inizin şarj kablosunu monitörden alabiliyorsunuz ve bu monitörü USB çoklayıcı olarak kullanabiliyorsunuz.
led_screen_apple.jpg
MacBook'un görüntü çıkışı için de üzerinde bir kablo bulunduran ve 1920x1200 piksel görüntü veren monitörün ABD satış fiyatı 899 dolar olarak belirlenmiş durumda. Ayrıca bu monitörün üzerinde bir de kamera mevcut.

Bilgi için: Apple
Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net
 

mavisakal_79

Asistan
Katılım
15 Haziran 2008
Mesajlar
119
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
önceki versiyon macbooklar göze daha hoş geliyordu. ama zamanla buna da alışırız. tabi uzaktan bakarak. :D
 

Son mesajlar

Üst