Yeni Format attıgım windows 7 64 bit kurdugum bilgisayarım geç açılıyor.

lianxing

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar.Bilgisayarıma yeni format attım 64 bit windows 7 kurdum ekstra olarak bi norton antivirüs yükledim güncellemeleri yaptım fakat açılırken anormal bi gecikme oluyor çok uzun sürmüyor ama 30 saniye civarlarında açılması gerekirken bir dakika üstü civarlarına çıkıyor açılma süresi.Bilgisayar özellikleri amd athlon II X3 445 3.10 gHz işlemci,asus m4a785 td-m evo anakart 2 x 2 gb kingston tek modül ram,ati radeon hd 4850 ekran kartı,160 gb maxtor sata hard disk.Konuyla ilgilenebilecek yardımı dokunabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

lianxing

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Valla eskiden daha hızlıydı yani süreleri kafadan attım bi karşılaştırma yaratmak için,ama aşağı yukarı 5 er saniye tolerans verirsek o civarlarda idi,eskiye göre belirgin bi değişme oldugunu belirtmek istedim.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
DVD orijinal mi?
Güncellemeleri tamamla.
Windows bakım araçları var. Onlarla temizlik yap.
Tekrar ölçüm yapıp sonucu bildir.

4ReacTiv

Doçent
Reaksiyon puanı
5
DVD orijinal mi?
Güncellemeleri tamamla.
Windows bakım araçları var. Onlarla temizlik yap.
Tekrar ölçüm yapıp sonucu bildir.
+ Başlat > çalıştır > msconfig yaz > açılan pencerede önyükleme sekmesini tıkla > gelişmiş seçenekler > işlemci sayısı ve bellek üst sınırını işlemci ve ramine göre ayarla.
Reg kayıtlarını defrag et.

lianxing

Asistan
Reaksiyon puanı
0
4ReacTiv teşekkür ederim arkadaşım dediğini yaptım işlemci sayısını 3 yaptım ram i de ayarladım şimdi değişme oldu belirgin bi şekilde açıldıktan sonra kendine gelmesi uzun sürmüyor eskisi gibi.Ama reg kayıtlarını defrag edemedim daha dorusu bilmiyorum yapmayı bi sorun teşkil edermi.

fatihcamli

Doçent
Reaksiyon puanı
0
vallahi kardeş nediyeyim Öyle incik boncuk işlerine girme benimgibi bas bilgisayarın dügmesine 5 dk sonra yanına git bilgisayarın.. Acılmıs seni bekliyor olacaktır reg filan kurcalama
dah ötü sonuçlar olabilir..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
işlemci sayısını ve bellek üst sınırını ne yapacağını nasıl biliyorsun

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
+ Başlat > çalıştır > msconfig yaz > açılan pencerede önyükleme sekmesini tıkla > gelişmiş seçenekler > işlemci sayısı ve bellek üst sınırını işlemci ve ramine göre ayarla.
Reg kayıtlarını defrag et.
Arkadaşın dediği gibi yaptım hızlanma oldu açılışta tavsiye ederim.