Xperia XA1 tantıldı! İşte tüm özellikler!

Bu konuyu okuyanlar

otekin

Öğrenci
Katılım
15 Nisan 2017
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
34
Cihazı daha dün aldım ve derinlemesine olmasa da inceleme fırsatı buldum. Orta segment bir cihaz için yüksek kaliteli fotoğraflar çekiyor hem ön hem de arka kamerası ancak Sony' nin genel problemi olan düşük ışıkta ''noise'' XA1 için de gerekli. Orta segment için gayet iyi denebilecek bir hızı var. Elbette performansın tam olarak değerlendirilmesi için oyun, video çekme vs gibi farklı faaliyetler ile cihazı uzun uzadıya bir denemeye tabii tutmak gerekli. Onun dışında ilk jenerasyon XA'dan çok daha fazla kalite hissi veriyor. Kasa kenarları metal ve arka kapak bölümü güçlendirilmiş polikarbon malzemesinden üretilmiş. Ekran çözünürlüğü harikalar yaratmıyor ama bence Sony'nin en kötü telefonlarında bile güzel bir ekran oluyor. Batarya ya gelindiğinde ise yerleşik batarya kullanıma bağlı olarak 1 gün boyunca yetiyor. Parmak okuyucusu olmamakla beraber tasarım dili bence çok modern ve güçlü duruyor. Fiyatı ise 1599 TL ki bu cihaz için bence fazla. Kur farkını ve içinde bulunduğumuz ekonomik durgunluğu da göz önünde bulundurursak fiyatın yüksekliği şaşırtıcı değil bu segmentte bir cihaz için zira Amerika piyasa fiyatı 299 Dolar. Uzun lafı kısası bir fotoğraf delisi olarak kameranın çözünürlüğü ve oto odaklanması bu cihazı tercih etme sebeplerimin en başında gelirken performans ikinci sırada geliyor. Bakalım Sony daha nasıl modellerle ve yeniliklerle bizleri şaşırtacak?
 

Kadima

Müdavim
Katılım
17 Mart 2011
Mesajlar
11,959
Reaksiyon puanı
841
Puanları
113
Sony, üst ve alt kısımdaki boşluklardan bir türlü vazgeçmedi. İğrenç bir görüntüsü var önden.
 

pinterest

Müdavim
Katılım
7 Ekim 2014
Mesajlar
2,502
Reaksiyon puanı
157
Puanları
63
Bu cihaz X'in muadili olacaktı ama Sony yine yapacağını yaptı pilden kıstı.

L1'e 2500 civarı koymayı biliyor ama.

Parmak izi okuyucu olmaması ayrı bir olay zaten.

X dediğin premium seri değil miydi? Ben mi yanlış hatırlıyorum.

Git E6 L1 den kıs niye XA1 e karışıyorsun. O telefon orta üst segment donanıma sahip. En basitinden 800 900 liralık Casper GM Tt telefonunda olan parmak izi okuyucuyu kaldırıyorsun, gidip 1200 liraya çıkmış P1 'in 1000 liradan değer gören K6 Power in bataryasının yarısı kadar güç veren bir pil kullanıyorsun Sony sen iyi misin?

Zaten htc ile ikinizin sonu az çok belli oluyor.

Şu telefondan kısmasaydın olmazdı zaten. X demek premium seri demek değilmiş anlayacağınız. X donanımı X Compact kasası ama sonuç hüsran.
 
Üst