windowslu bilgisayarı mac os yapmak açıklama..

Bu konuyu okuyanlar

Utku0102

Asistan
Katılım
15 Nisan 2017
Mesajlar
172
Reaksiyon puanı
29
Puanları
28
Yaş
30
windowslu bilgisayarımı mac os yapmak istiyorum fakat harici usb kartı takılı ve bios görmüyor nasıl kurabilirim....
 
Katılım
26 Nisan 2018
Mesajlar
384
Reaksiyon puanı
143
Puanları
43
YouTube üzerinden bir araştırma yapmanı yada yabancı forumlarda biraz takılmanı öneririm. Misal benim anakartımda uyumsuzluk olabileceği için kurulum sağlayamadım.
 

tamir_muskat

Öğrenci
Katılım
18 Kasım 2016
Mesajlar
25
Reaksiyon puanı
6
Puanları
3
Yaş
53
genel olarak kurulum denemeden önce donanım uyumluluğu için bilinmesi önemli. zira boşa uğraşmak zorunda kalmazsınız.

işlemci:
ıntel sandy bridge ve sonrası olmalı. atom işlemciler desteklenmiyor. haswell sonrası pentium ve celeron işlemciler de aynı şekilde sorunlu. bazı pentium işlemcilerde fakecpuıd girilerek kurulum yapılabilir.

amd işlemciler desteklenmediğinden bu işlemcilere sahip sistemlere kurulum ise ancak kernel yaması yapılmış imaj kullanmakla mümkün. bu yüzden eğer yeni bir sistem alacaksınız amd işlemcili bir cihaz almadığınızdan emin olun.

ıgpu:
hd 3000 ve sonrası ıntel dahili grafik modelleri ile grafikler sorunsuz tanıtılmakta. daha önceki ıgpı modelleri, hd2500 ve öncesi, 1.nesil ıntel grafikler desteklenmemekte. hd3000 ve sonrası genel olarak sorunsuz tanıtılsa da, çoğu zaman config dosyasında cihazına uygun düzenlemeler yapılması gerektiğini de hatırlat gerekiyor. bunlar; doğru sistem kimliği, ıgpu modeline uygun platform kimliği gibi.

harici grafik nvıdıa:
genel olarak bakıldığında; her ne kadar apple nvıdıa grafik kartlarına kepler mimarisi sonrası destek vermese de, nvıdıa' nın macos kullanıcıları için yayınladığı nvıdıa web driver ile macos yüklü sistemlerde güncel nvidia grafik kartlarını kullanmak mümkün.

harici grafik amd / atı / radeon
bu grafik kartları macos hackintosh ile tanıtmak uğraştırıcı olabilir. her ne kadar apple ürettiği cihazlarda amd kartları kullanıyorsa da, pc tabanlı sistemler de bazı kartların port düzenlemeleri (framebuffer) ve üzerine kuruldukları mimarisi farklılık gösterdiğinden bu kartlar için amd ile ilgili kexlerde, config dosyasında düzenleme yapılması gerekebilir. ancak yine lilu.kext ile kullanılan whatevergreen.kext ile çoğu güncel atı grafik kartları artık hackintosh tabanlı sistemlerde rahatlıkla tanıtılabiliyor. bu kextin bir diğer avantajı el capitan ve sonrası atı kartlar ile sistem boot esnasında ekranın siyah ekransa kalma sorunun çözmesi.

laptop çift grafik (optimus / switchable)
laptop cihazlarda kullanılan optimus ( nvidia ), switcable (atı) grafik güç yönetimi teknolojileri macos tarafından desteklenmemekte. bu yüzden laptop cihazınız çift grafik kartına ve bu yukarıda belirttiğim özelliklere sahipse (ki çoğu laptop artık bunu kullanmakta) harici grafik kartını çalıştıramayacaksınız. bu yüzden hackintosh için bir laptop almayı düşünüyorsanız sadece tek bir gpu kullanan modellere yönelin.

ses;
genel olarak hemen hemen bütün ses yonga setleri için çözüm bulmak mümkün. şu anda en yaygın olarak kullanılan ise lilu ve kext ve bununla beraber çalışan applealc kext. bununla sonuç alınamazsa, voodoohda her zaman kullanılabilir.

network:
ethernet kartların hemen hemen çoğu desteklenmekte. ancak wi-fi konusunda işler maalesef sıkıntılı. ıntel wi-fi kartları kesinlikle desteklenmemekte. masaüstü sistemlerde uyumlu bir wi-fi kartı edinip bunu sisteme entegre oldukça kolayken, laptop cihazlarda bu maalesef çok zor. bunun için genelde pcıe uyumlu kart bulmakta ayrıca türkiye'de zor. bu yüzden laptop cihazlarda tavsiye edilen uyumlu bir usb wi-fi adaptör kullanılması. türkiye'de bulunabilinen asus usb n10 modeli şu an en uyumlu adaptör. yeni bir laptop alacaksınız, pcıe wi-fi kartının atheros modelli yonga seti kullanan modelleri düşünebilirsiniz.
 
Üst