Windows XP ve 7 Rekabeti

Bu konuyu okuyanlar

Ordo ab chaO

Müdavim
Katılım
2 Haziran 2009
Mesajlar
3,511
Reaksiyon puanı
42
Puanları
0
Windows XP ve 7 Rekabeti


Kurumsal şirketlerin hala büyük oranda Windows XP'yi tercih ediyor oluşu Microsoft'u rahatsız etmeye devam ediyor. Peki, Windows 7 kendinden 8 sene önce çıkan rakibini ne zaman geçecek?
 

intricate

Müdavim
Katılım
15 Aralık 2008
Mesajlar
1,692
Reaksiyon puanı
12
Puanları
38
Şirketlerin Windows 7'ye geçmelerine Bence biraz daha var. Durduk yere neden masrafa girsinler ki. Performasn makineleri hariç Windows XP ile herşey hızlıca yapılabiliyor. 512MB ile bile Windows XP ofis uygulamalarında azıcık kasıntı olsa da iş görüyor. Özellikle sistemi eski olanlar Windows XP'de sonuna kadar kalacaklardır.
 

SonKraL

Doçent
Katılım
8 Ekim 2010
Mesajlar
733
Reaksiyon puanı
4
Puanları
18
Aynen Katılıyorum..:) Makinem Eski Olduğu İçin bende xp kullanıyorum.Xp sp3 Ekim 2010 (modifiye yok) sadece güncellemeleri eklenmiş,windows media player 11, ie 8 ve gerekli flash,silverlight,net framework,winrar 3.93 eklenmiş onun harici hiçbir ekleme yok..görsellik vs değiştirilmemiş ..birazda optimizasyon ve performans ayarları yapılmış o kadar..:) gayette hızlı avast 5 pro antivirüs kullanıyorum hafif kasıyor (ben pek hissetmiyorum ama) onun haricinde bi ton program yüklü hiç kasma yok ..:) win 7ye geçsem fayton gibi olcaktır bilgisayar..çünkü 1 gb ram 128 mb (paylaşımlı 64 mb gösteriyor) ekran kartı tek çekirdekli intel pentium 4 1.9 ghz işlemcisi olan pcye win 7 stater dahil yüklemek hata olur..win xpde jet (uçaktan farkı yok desem) gibi onun için Xp ye son hız devam 2014 e kadar..:)
 

dadaist

Müdavim
Katılım
18 Eylül 2010
Mesajlar
1,638
Reaksiyon puanı
8
Puanları
38
XP Windows için bile fazlaydı zaten :) Standart bir ev kullanıcı için Windows 7 donanımının sınırlarında gezinen bir sistem. Şayet 2-3 yıllık ve daha eskiyse bilgisayarlar performans için sistem dışında donanım güncellemesine de gitmeleri gerekecek. Bu da hala xp'yi güçlü kılıyor. Bir de Şirketler için son sürümde artık key yerine belirli dönemlerde sistemi microsofta tanıtıp süreci uzatma gibi bir durum var. Gene de xp'yi uzun süre daha engelleyemezler. Okullarda ve benzer kurumlardaki bilgisayarların bile çoğu eski sistemler. Bunları bile win7'ye geçirmek sağlam maddi külfet getirir.
 
Üst