Windows Lütfen Hızlansın!

Bu konuyu okuyanlar

Berkin Bozdoğan

Müdavim
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
38
Puanları
0
Windows 7 blog'unda bir açıklama yapan Microsoft'un başkan yardımcılarından Steven Sinofsky'ye verilen tepkiler hep bir yönde: Windows'u hızlandırın!

Windows 7 artık bir söylenti olmaktan çıktı ve gelişim sürecinin takip edildiği bir ürün haline geldi. Üzerindeki çalışmalar devam ederken Microsoft'un kıdemli başkan yardımcılarından Steven Sinofsky resmî Windows 7 günlüğüne projenin durumu hakkında bilgiler içeren bir yazı gönderdi. Bu yazıda Windows 7'yi geliştiren ekibin içindeki çalışma takımlarından bahseden Sinofsky, 23 tane çalışma takımı sıraladı.

Tepkiler İlginç: Çok Kalabalıksınız

Resmi Windows 7 blog'unda yayınlanan yazının ardından okurlardan gelen tepkiler ise ilgi çekici. Sürekli olarak Windows'un daha hızlı çalışmasını isteyenler haricinde ekibi analiz edenler de olmuş. Bazı okurlar, yazdıkları yorumlarda "ekibin gereğinden fazla büyümesinden dolayı artık mühendislik hatalarının oluşmaya başladığını" bile yazmışlar. Açık kaynak projeleri için az bile sayılabilecek bu çalışma gruplarının, kapalı devre sistemle geliştirilen büyük bir proje için fazlaca dallandığından şikayet ediliyor.

Keşke Modüler Olsa...

Aynı zamanda Windows 7 geliştiricilerine önerilen bazı şeyler de birçok kullanıcının hayallerini süsler nitelikte. Örneğin bir okurdan gelen "gerektiğinde, yapılacak işler için bütün kullanılmayan bileşenlerinden ayıklanabilen bir Windows olsa" temennisi, birçok performans delisi oyun müptelası tarafından da istenilen bir şeydir. Sadece oyun oynadığınız bir makinede birçok bileşen sistemden ayıklansa, hayat daha güzel olmaz mı?

Bilgi için: Windows 7 Günlüğü
Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net
 

OnLT

Müdavim
Emektar
Katılım
22 Ocak 2008
Mesajlar
8,429
Reaksiyon puanı
149
Puanları
63
Yok Windows 7 den bir beklentim kalmadı artık. Vista da bir umudum vardı o da çoktan tükendi.
 

aliça

Asistan
Katılım
22 Şubat 2008
Mesajlar
349
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
ya vista şöye güzel eğer microsoftun yazılımlarını kullanıyorsanız veya yazılımları vista uyumlu, güncel ve lisanslı kullanıyosanız vista güzel fakat diğer türlü çok kötü :D ama iyi yönüne bakın diğer sistemlerden mesala MAC OS gibi sistemlerden daha güvenli
 

quazar

Doçent
Katılım
6 Haziran 2007
Mesajlar
805
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
WinFS dosya sistemine ne oldu. Vista ile gelecekti iptal edildi ve sonrakine bırakıldı dendi yani Windows7'a ama ortalıkta yeni dosya sistemine ilişkin tek bir cümle bile yok. NTFS ile devam mı edilecek?
 

enes2780

Öğrenci
Katılım
20 Ağustos 2008
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Microsoft'un yaptıklarından ziyade bizim de ne beklediğimiz önemli!Ne bekliyoruz? Win98'ten xp'ye geçerkenki gibi inanılmaz bir değişim mi?Belki de bunu Vista'da bunu göremediğimiz için hayal kırıklığına uğradık.Tabii ki teknolojide sınır yok fakat;artık büyük şirketler daha çok varolan yazılımlarının,sistemlerinin üzerine yeni birkaç şey ekleyerek,geliştirerek birşeyler yapmaya çalışıyor.Belki bu yüzden biz de beklentilerimizi bu şekilde,bu kalıpta oluştumalıyız.En azından Windows 7'de yeniden hayal kırıklığına uğramamak adına...
 

hakanarin

Asistan
Katılım
19 Aralık 2006
Mesajlar
185
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
Aslında özellikleri ayıklanabilen windows konusunda daha farklı düşüncelerde olabilir. Mesela siz bir oyunu çalıştır dediğinizde oyunun ve windows'un sadece çalışmak için gerekli olan standart bileşenlerinin dışındaki tüm özellikler o an için kapatılabilse bu muhteşem olurdu.

Örneğin ofistesiniz ve bir taraftan hafif bir müzik dinliyorsunuz ve bir taraftan ofis programı ile bir metin yazıyorsunuz. O zaman bunların dışındaki network hizmetleri vb. hizmetler neden çalışsın ki?

Ne dersiniz?

Düzenleme: Bu arada şimdi aklıma gelbi bunu bir nebze olsun Windows 2008 Core kurulumu ile zaten yaptı windows ama tabi bu sadece iş bilgisayarlarını kapsıyor.
 
Üst