Windows 7 video oynatma sorunu

Konusu 'Windows' forumundadır ve Champion78 tarafından 11 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

  1. Champion78

    Champion78 Profesör

    Katılım:
    29 Eylül 2006
    Mesajlar:
    1.708
    Beğenileri:
    40
    Ödül Puanları:
    48

    - Windows 7 video oynatma sorunu

    Arkadaşlar sistemime Windows 7 RC (7100) 32bit ve 64bit sürümlerini ayrı ayrı kurdum ancak ikisinde de videolarla ilgili şöyle bir sorun yaşıyorum: ekran kartım ati, vista için olan sürücüsünü laptopumun sitesinden indirdim ve yükledim. Media player haricinde herhangi bir video oynatıcı programla video açmaya çalıştığımda, video 3 saniye oynadıktan sonra bilgisayar bi 5 saniyeliğine kitleniyor ve aero görünümden basic görünüme düşüyor sonra hemen tekrar aero ya geçiyor, geçince video donuyor tekrar basic e düşüyor. bu devamlı tekrar ediyor böyle. videoyu bile kapatmama engel oluyor bu işlem. bu olay olurken altta bi uyarı çıkıyor: "ekran kartı yanıt vermeyi durdurdu ve bu durumdan kurtuldu" gibi bi uyarı. dediğim gibi media player ile açtığımda hiçbir sorun yok. çözümü hakkında bilgi sahibi olan var mı acaba???

    düzenleme: k-lite 5.4.4 ve 64bit media player classic kurunca sorun düzeldi :clap:
     
  2. rise

    rise Dekan

    Katılım:
    12 Ocak 2009
    Mesajlar:
    8.048
    Beğenileri:
    243
    Ödül Puanları:
    0
  3. Champion78

    Champion78 Profesör

    Katılım:
    29 Eylül 2006
    Mesajlar:
    1.708
    Beğenileri:
    40
    Ödül Puanları:
    48
    evet temel seçeneğini seçtiğimde problem düzeliyor ama bu sorunun çözümü değil ki?? ya ekran kartı sürücüm 7ye tam uyumlu değil henüz ya da kullandığım diğer video açma programları 7ye uyumlu değil diycem ama temel modda açtığına göre programlarda sorun yok. neyse ben biraz daha araştırma yapayım ya da cevap bekliyim. ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. (bu arada resmi siz upload ettiyseniz, opera kullanan birini görmek güzel :) )
     
  4. rise

    rise Dekan

    Katılım:
    12 Ocak 2009
    Mesajlar:
    8.048
    Beğenileri:
    243
    Ödül Puanları:
    0
    Tam çözüm için;
    Ekran kartı marka ve modeline bakarak doğru sürücüyü uyumluluk modunda kurmak gerekebilir.
    Ekran kartı sürücüsünün setup dosyasına sağ tıklayıp resimdeki gibi uyumluluk modunda kurmayı deneyebilirsiniz.

    [​IMG]
     
  5. grandal11

    grandal11 Üyecik

    Katılım:
    27 Mart 2007
    Mesajlar:
    6
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Dostum,ati ekran kartı kullanıyorsan ekran kartı sürücüsünü amd.ati.com sitesinden indir.hem desktop hemde notebook sürücüleri var.songüncel sürücüleri kurmak her zaman işe yarar.ayrıca gom player veya vlc gibi bir programla da deneyebilirsin.kendi kodeclerini taşıdıkları için oynatma ve yükleme daha rahat olur.
     
  6. Champion78

    Champion78 Profesör

    Katılım:
    29 Eylül 2006
    Mesajlar:
    1.708
    Beğenileri:
    40
    Ödül Puanları:
    48
    ati nin sitesinden indirdiğim hiçbir sürücü benim donanımımla uyumlu değil nedense. modelimi seçip indirdiğimde donanım bulunamadı hatası alıyorum, üç dört farklı kurulum dosyasıyla denedim olmadı. laptopum asus ve asus un driver bölümünden indirdiğim ati kurulumu çalışıyor sadece. ben de bi anlam veremedim :s ama uyumluluk modunda yüklemeyi deneyeceğim..
     
  7. rise

    rise Dekan

    Katılım:
    12 Ocak 2009
    Mesajlar:
    8.048
    Beğenileri:
    243
    Ödül Puanları:
    0
    Vista SP2 veya XP SP3 modunda denemenizi öneririm.
     
  8. grandal11

    grandal11 Üyecik

    Katılım:
    27 Mart 2007
    Mesajlar:
    6
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    laptopun asus ama ekran kartı ne.onboard mı haricimi, 2000, 3000 hangi seri.bende win 7 32/64 kullanıyorum.ekran kartım 3850.bunları yazarsan yardımcı olmaya çalışırım.
     
  9. Champion78

    Champion78 Profesör

    Katılım:
    29 Eylül 2006
    Mesajlar:
    1.708
    Beğenileri:
    40
    Ödül Puanları:
    48
    ekran kartım onborad, ati radeon xpress 1100 (bazı yerlerde de 200m diye geçiyor galiba)
     
  10. aga71

    aga71 Üyecik

    Katılım:
    22 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    windows 7 de çalışan bir video oynatıcı biliyo musunuz bs player ve gom player çalıştır mıyo codecleri kabul etmiyo yardım lütfennn
     
  11. spybot

    spybot Moderatör Yönetici Moderatör

    Katılım:
    1 Kasım 2008
    Mesajlar:
    46.923
    Beğenileri:
    271
    Ödül Puanları:
    83
    Cinsiyet:
    Bay
    K-lite codec pack kur kardeş..
     
  12. husoft07

    husoft07 Asistan

    Katılım:
    26 Kasım 2008
    Mesajlar:
    178
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ati nin sitesinden en son sürücüleri indirip kur. Benimde başıma geldi. Bu şekilde çözdüm olayı.
     
  13. Phaleros

    Phaleros Asistan

    Katılım:
    12 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    164
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    windows 7 codec pack de var. ben onu kurduktan sonra sorunum çözülmüştü. ayrıca vlc player ın henüz win7 desteği olmadığı için takılmalar yaşadım ancak sonrasında gom kullanmaya başladım ve çok daha iyi sonuçlar aldım. şu anda dediğim codec pack ve gom ile sorunsuz..
     
  14. Abdurahman

    Abdurahman Profesör

    Katılım:
    4 Ekim 2008
    Mesajlar:
    2.344
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    :) ekran kartından oluyordur.. bence.. aynı sorun benndede oldu :| sürücüleri uyumluluk modunda yükledim ... şu an takır takır çalışıyor..
     
  15. 5LK

    5LK Asistan

    Katılım:
    26 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    156
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    yaa uğraşma onlarla win7codecs programını yükle
     
  16. mahsunbey

    mahsunbey Üyecik

    Katılım:
    9 Kasım 2008
    Mesajlar:
    37
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    aero özelliği iptal olurken bir uyarı çıkıyor orda bir daha gösterme işaretlenirse sorun halloluyor.
     
  17. Champion78

    Champion78 Profesör

    Katılım:
    29 Eylül 2006
    Mesajlar:
    1.708
    Beğenileri:
    40
    Ödül Puanları:
    48
    en güncel catalyst sürücüsünü indirdim, bu sefer de dll hatası veriyor, ve hatayı google da arattım genel bir hataymış. napalım şimdilik böyle idare edicez biraz. rc den kurtulunca düzelir belki :D
     

Sayfayı Paylaş