Windows 10 "yeni" sekmesi sorunu

Bu konuyu okuyanlar

MistikLeydi

Öğrenci
Katılım
6 Aralık 2018
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
25
Lenovo laptobumda yeni bir şey oluşturamaz hale geldim. Güncelleme yüzünden mi bilmiyorum ama masaüstü veya herhangi bir dosyaya kullanıcı olarak sağ tıklayıp "yeni" dediğimde donuyor ve ekranı (tahminimce explorer.exe görevini) yeniden başlatıyor. Ama administrator kısmında böyle bir sorun oluşmuyor nedense. Bilen biri lütfen yardım edebilir mi?
 

Akkara

Müdavim
Emektar
Katılım
3 Şubat 2018
Mesajlar
8,005
Çözümler
4
Reaksiyon puanı
9,363
Puanları
113
Merhaba;
Güncelleştirme geçmişine bakın, ayrıca yüklü uygulamalar/programlar/oyunlar'a göz atın.
Yükleme tarihlerini, sorun yaşadığınız tarihle karşılaştırın. Soruna neden olanı muhtemelen bulacaksınız. Daha önceden (yani sağ tıklama>yeni sorununa ilişkin tarihten önce) sistem geri yükleme noktası oluşturdu iseniz mutlaka Sistem Geri Yükleme'yi deneyiniz.

Dip Not:
herhangi bir dosyaya kullanıcı olarak sağ tıklayıp "yeni" dediğimde donuyor
Masaüstünde boş bir alana tıklayınca Yeni sekmesi belirir; eğer dosya veya uygulamaya sağ tıklayınca Yeni menüsü beliriyorsa, bu normal bir durum değildir.
 

MistikLeydi

Öğrenci
Katılım
6 Aralık 2018
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
25
Yok kast ettiğim dosyanın içinde sağ tıklama. İnternette araştırma yaptığımda bazıları masaüstünde olmuyor dosyada olmuyor ya da dosyada oluyor masaüstünde oluyor diye yazmış o yüzden öyle belirmek istedim. Birkaç çözüm denedim hiç sonuç alamadığım gibi tarayıcıda sitelerin başta eksik yüklenmesiyle karşılaşıyorum artık. Sayfayı yenilediğimde toparlıyor.
 

Akkara

Müdavim
Emektar
Katılım
3 Şubat 2018
Mesajlar
8,005
Çözümler
4
Reaksiyon puanı
9,363
Puanları
113
Hangi programları kullanıyorsunuz, hangi güvenlik yazılımı ile korunuyorsunuz, bilmiyorum ama şöyle bir öneride bulunabilirim. CCleaner'ın portable sürümünü indirip Tümünü Ayıkla yapın. CCleaner'ı çalıştırın. Araçlar>Başlangıçta>Sağtık Menüsü kısmında aktif olan programlar var, bunlardan eğer kullanmadıklarınız varsa, pasif konuma getirin. Eğer işe yaramaz ise, şu konuda anlatıldığı gibi sistemi taratın Malwarebytes (Malwarebytes for Windows) kurulumu, kötücül yazılım taraması ve temizliği nasıl yapılır? [Rehber] daha sonra CCleaner ile sistem bakımı, temizleme ve optimizasyonu [Rehber] rehberini takip edip sistem bakımı, temizliğini gerçekleştirin, bir gelişme olacak mı, deneyin, sonucu paylaşın.
 
Üst