Win 7 desteği

Bakicnbz

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Win 7 2020 de xp gibi desteği kesilecekmis
Destegi kesilince tam olarak ne oluyor bilgisayara virüs mü giriyor

Bakicnbz

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Peki güvenlik guncellemesi gelmediği halde
Lisansli bir antivirüs kursam mesela eset smart security gibi yinede virüs girermi

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
Peki güvenlik guncellemesi gelmediği halde
Lisansli bir antivirüs kursam mesela eset smart security gibi yinede virüs girermi
Güvenlik açıkları, güncellemelerle kapatılır. Zaten WannaCry genellikle güncellemelerini yapmayan kullanıcılara ve eski işletim sistemi kullananlara bulaştı. Bunlara ek olarak Windows 7'ye genişletilmiş destek bittikten bir süre sonra yazılım geliştiricilerinin büyük çoğunluğu Windows 7 için sürüm çıkarmayı bırakacaklardır.

Bakicnbz

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Elimde orjinal bir windows. Yok win 10. Pahali diye win 7 alicaktim 235TL
Win 8.1 bulsam onu alicam aslinda ama bulamadim

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Windows 10'a yükseltmeyi düşüyor ve de sistemin Windows 10 ihtiyaçlarını karşılıyorsa, Windows 10'a ücretsiz olarak yükseltebilirsin. bkz.

Bakicnbz

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Windows 10'a yükseltmeyi düşüyor ve de sistemin Windows 10 ihtiyaçlarını karşılıyorsa, Windows 10'a ücretsiz olarak yükseltebilirsin. bkz.
Şuanwin 10 home var kurarken ürün anahtarim yoka tikladim ama windows u etkinlestir diyor herseyde mesela kulanici resmini deistircem veya kilit ekrani resmi görev cubugunun rengini ama etkinlestirmeden olmuyor ve korsan win de kullanmak istemiyorum birde 8.1 gecmek istememin sebebi win 10 bazen inanilmaz hizli aciliyor bazen kaplumbaga gibi aciliyor kafasina göre davraniyor

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Şuanwin 10 home var kurarken ürün anahtarim yoka tikladim ama windows u etkinlestir diyor herseyde mesela kulanici resmini deistircem veya kilit ekrani resmi görev cubugunun rengini ama etkinlestirmeden olmuyor ve korsan win de kullanmak istemiyorum birde 8.1 gecmek istememin sebebi win 10 bazen inanilmaz hizli aciliyor bazen kaplumbaga gibi aciliyor kafasina göre davraniyor
Yukarıda bkz. olarak verdiğim linkten Windows10Upgrade yardımcı programını çalıştırarak yükseltme yapacaksın, Windows 10 kalıbı ile değil.
Windows 10 şu an ben kullanmıyorum. Ancak kullananların çoğunu memnun görüyorum, en son sürümü iyi diyorlar. Eğer Windows 10 kullanmak istemiyorsan da, tabi senin tercihin.

Bakicnbz

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Yukarıda bkz. olarak verdiğim linkten Windows10Upgrade yardımcı programını çalıştırarak yükseltme yapacaksın, Windows 10 kalıbı ile değil.
Windows 10 şu an ben kullanmıyorum. Ancak kullananların çoğunu memnun görüyorum, en son sürümü iyi diyorlar. Eğer Windows 10 kullanmak istemiyorsan da, tabi senin tercihin.
Tamam teşekkürler

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387

Bakicnbz

Asistan
Reaksiyon puanı
19
235TL WİN 7 PRO X64 OEM lisans ve dvd ile gelio icinde pc kasasinin yanina yapistirilan lisans da var bir sure win 7 kullanip daha sonra win10 format atarken o lisans i girsem win 10 orjinal olurmun. Oem lisansmiş
Yani sadece girildiği bilgisayara ait baska pc ye giremessin doyor satici

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Bu güzel haber. Denemek güzel olurdu. Peki herhangi bir Windows 7/8/8.1 sürümünden yükseltilebiliyor değil mi?
Ben Win7 (sp1 yüklü ve güncel) için denedim, Win8.1 için de olur; ancak Win8 kullanıcıları Win8.1'e yükseltmeleri gerekir diye biliyorum.

235TL WİN 7 PRO X64 OEM lisans ve dvd ile gelio icinde pc kasasinin yanina yapistirilan lisans da var bir sure win 7 kullanip daha sonra win10 format atarken o lisans i girsem win 10 orjinal olurmun. Oem lisansmiş
yükselteyi dene istersen, yeter ki Windows 7 sistemin etkinleştirilmiş olsun.
windows 10'a o lisansı girersen geçerli olur mu kesin bir şey söyleyemem ama ilk zamanlarda o şekilde de aktifleştirebilirdin Win10'u.

@Bakicnbz

cevapladım. ;)

Bakicnbz

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Ben Win7 (sp1 yüklü ve güncel) için denedim, Win8.1 için de olur; ancak Win8 kullanıcıları Win8.1'e yükseltmeleri gerekir diye biliyorum
235TL WİN 7 PRO X64 OEM lisans ve dvd ile gelio icinde pc kasasinin yanina yapistirilan lisans da var bir sure win 7 kullanip daha sonra win10 format atarken o lisans i girsem win 10 orjinal olurmu Oem lisansmiş

---- Mesajlar birleştirildi ----

Oem win 7 lisansini ein 10 a girsem olurmu orjinal

Son düzenleme:

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Win 7 2020 de xp gibi desteği kesilecekmis
Destegi kesilince tam olarak ne oluyor bilgisayara virüs mü giriyor
Açıkçası Windows 7'ye desteğin kesilmesini istemiyorum. Bunun nedeni Microsoft'un verdiği güvenlik yamaları değil.
Eğerki Microsoft, Windows 7'ye desteği keserse aynı Windows Vista ve XP'de olduğu gibi bazı programların da desteği kesilmiş olur.
Örneğin Firefox ve Google Chrome'un şu an Windows XP'ye desteği yok. İşte benim Windows 7'ye desteğin kesilmemesini istememin sebebi de budur.

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
Açıkçası Windows 7'ye desteğin kesilmesini istemiyorum. Bunun nedeni Microsoft'un verdiği güvenlik yamaları değil.
Eğerki Microsoft, Windows 7'ye desteği keserse aynı Windows Vista ve XP'de olduğu gibi bazı programların da desteği kesilmiş olur.
Örneğin Firefox ve Google Chrome'un şu an Windows XP'ye desteği yok. İşte benim Windows 7'ye desteğin kesilmemesini istememin sebebi de budur.
Açıkcası ben tam tersini düşünüyorum. Eğer Windows 7, özgür bir işletim sistemi olsaydı kullanıcılar geliştirmeye devam edebilirdi.
Bunlara ek olarak zaten Microsoft, Windows 7'yi kullanıcılara kullandırmamak için elinden geleni yapıyor. Zaten bence bu yüzden Windows 10 bu kadar yaygın.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
2014'te Windows XP için genişletilmiş destek sonladırıldı.
Yanlış hatırlamıyorsam;
chrome 2016 başlarında
firefox 2016 sonlarında XP'ye olan desteğini kesmişti.

Windows 7 de en az (zamanın) XP'si kullanıcı popüleritesine sahip olmasının avantajı ile
tahminde bulunmak gerekirse, normal koşullarda 2020+2
2022'ye kadar tarayıcıların yolu var. Nereden baksanız 3.5 sene :)
Açıkcası ben tam tersini düşünüyorum. Eğer Windows 7, özgür bir işletim sistemi olsaydı kullanıcılar geliştirmeye devam edebilirdi.
Bunlara ek olarak zaten Microsoft, Windows 7'yi kullanıcılara kullandırmamak için elinden geleni yapıyor. Zaten bence bu yüzden Windows 10 bu kadar yaygın.
Xp kullananlar hala var ve bildiğim kadarıyla (tam uyumlu olmasa da) ufak bir regedit ayarıyla (32-bit sistem) kullanıcıları sadece güvenlik güncellemelerini hala alabiliyorlar. Yanılmıyorsam o da 2019'da bitecek; Embedded xp sürümü :)

Son düzenleme:

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
2014'te Windows XP için genişletilmiş destek sonladırıldı.
Yanlış hatırlamıyorsam;
chrome 2016 başlarında
firefox 2016 sonlarında XP'ye olan desteğini kesmişti.

Windows 7 de en az (zamanın) XP'si kullanıcı popüleritesine sahip olmasının avantajı ile
tahminde bulunmak gerekirse, normal koşullarda 2020+2
2022'ye kadar tarayıcıların yolu var. Nereden baksanız 3.5 sene :)

Xp kullananlar hala var ve bildiğim kadarıyla (tam uyumlu olmasa da) ufak bir regedit ayarıyla (32-bit sistem) kullanıcıları sadece güvenlik güncellemelerini hala alabiliyorlar. Yanılmıyorsam o da 2019'da bitecek; Embedded POSReady xp sürümü :)
Açıkcası Microsoft'un Windows XP'deki gibi Windows 7 için böyle bir şey yapacağını düşünmüyorum. Microsoft'un Windows 10 konusundaki ısrarını hepimiz biliyoruz, değil mi?

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Açıkcası Microsoft'un Windows XP'deki gibi Windows 7 için böyle bir şey yapacağını düşünmüyorum. Microsoft'un Windows 10 konusundaki ısrarını hepimiz biliyoruz, değil mi?
Evet ısrarlı, hem de oldukça, hala yükseltin diyor Windows 10'a. :)
Bu arada Windows 7'nin de Windows Embedded POSReady 7 sürümü var; desteği Aralık 2021'de bitecek;
zamanı geldiğinde, benzer XP mantığı ile, Windows 7 için de bir şeyler yaparlar, bence. :)

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Bir de donanıma destek kesilmesi en kötüsü. Mesela 7. nesil ve üstü Intel işlemcilerde Windows 7 kullanılamıyor. Çünkü destek yok.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Bir de donanıma destek kesilmesi en kötüsü. Mesela 7. nesil ve üstü Intel işlemcilerde Windows 7 kullanılamıyor. Çünkü destek yok.
Aynen, Win8 için de geçerli;
kullanıcıları ne yazık ki Win10 kullanmaya mecbur ediyorlar.

mtalhakurt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ben senin yerinde olsam e bay de windows satiliyorlar cok ucuza sana en gec 1 saat yada 2 saate yolluyorlar urun kodunu, e bay e windows 10 diye arat, 3-5 $ lara rahatca bulursun, hemde orijinal urun kodlari.