vodafone yanımda güvenlik açığı

Bu konuyu okuyanlar

devran.asm

Öğrenci
Katılım
22 Aralık 2019
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
1
Puanları
1
Yaş
53
Vodafone nin yanımda uygulamasına güya 7000 e s yazıp şifre alarak giriliyor. Ama ne hikmetse benim telefona Allah'tan yardım geliyor ve şifresiz girebiliyorum. Hatta internet paylaştığım tüm telefon ya da diğer PC ler şifresiz benim sayfama giriş yapıp istediği işlemi yapabiliyor. Defalarca müşteri hizmetlerini aradım verdikleri cevap bu mümkün değil oldu. Diğer bir hattım daha var onda da bu şekilde. Hiç tanımadığım insanlara denemek için internetimi açıyorum Vodafone yanımda ya girince direk benim sayfamı açıyor.
Eşim, yeğenleri gelince oyun oynamaları için internetini açıyor. Onlar ya da diğerleri ne zaman kimlerle görüşmüşüz ne alıp satmışız herşeyimize ulaşabilir. Üstelik yanımda sayfasına girip maddi yönden bizi zora sokacak şeyler yapabilirler.
Vodafone yetkilileri bu hatanın altından kalkamadılar. Birkaç gün daha zaman veriyorum. Ondan sonraki işim Vodafone'un bu açığını gün yüzüne çıkarmak için tam hız Forum sitelerine üye olmak ve insanları uyarmak olacak. Eminim bu sorun çok insanda var fakat bilmiyorlar.
defalarca müşteri hizmetlerini aradım.

böyle bir şey mümkün değil dediler v.s
uygulamayı kaldırdım kurdum olmadı.
telefonu sıfırladım olmadı.
hesabımı ve her şeyimi sildim olmadı.
sürekli 7000 den şifre alıyorum olmadı.
En son müşteri hizmetlerinden birisi çözüm olarak 'sizde internetinizi paylaşmayın' dedi.
bir aydır uğraşıyorum vodafone bu hatanın altından kalkamıyor. sizce çözüm nedir? (iki hattımı da kırmak ve başka operatörden yeni hat almak dışında)
 

kmurat

Müdavim
Katılım
8 Şubat 2014
Mesajlar
8,486
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
3,709
Puanları
113
Vodafone yanımda telefona kurulabilen bir uygulama değil mi? İnterneti telefondan mı paylaşıyorsunuz? Modem'den mi?
 

devran.asm

Öğrenci
Katılım
22 Aralık 2019
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
1
Puanları
1
Yaş
53
telefondan paylaşıyordum. ama uygulamayı kaldırdım zaten. paylaştığım kişinin telefonunda uygulama varsa ordan girebiliyor. yoksada tarayıcısından girilebiliyor. yani benim telefonda olup olmaması farketmiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

müşteri hizmetlerini hergün arayınca uzman diye tabir edilen kişiler bağlandı telefona. 3 gün içinde bu sorunu çözeriz dediler. bu zaman zarfında internetinizi paylaşmayın kimse ile dediler. 4. gün aradığımda ise ilk defa aramışım gibi muamele ettiler.
yani benim telefonumda yada benden bağlanan birisi için (telefon, masaüstü, laptop farketmiyor.) 7000i arayıp şifre istemeye gerek kalmıyor. ve vodafonun uzmanları bu sorunu halledemiyor. (aslında halletmiyor. hatta kullanıcıların uyanmasından korkuyorlar. çünkü bu sayede kimbilir ne paralar kazanıyorlar.)
bence vodafon kullanıcıları buna dikkat etmeli. yoksa telefon kurcalayan eşler için süper bir durum. ayrıca o sayfada her işlem yapılabiliyor. çocukları yada bağlanan kişiler kendi hattına para transfer edebilir, alışveriş yapabilir, telefon alabilir, faturalıya geçebilir, sonrada faturam fazla gelmiş diye ağlarsınız.
 
Son düzenleme:

kmurat

Müdavim
Katılım
8 Şubat 2014
Mesajlar
8,486
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
3,709
Puanları
113
Telefonundaki İnterneti paylaşırsan, tüm bağlantılar senin telefonundan oluyor. Karşı tarafta senin bağlı olduğun görünüyor. Modemden bağlanırsan tüm bağlantılar senin modeminden oluyor. Karşı taraf senin modemini görüyor. Senin telfon numaranla eşleşmiş bir hesap, hesaptan çıkmadan kapatıldıysa, senin telefonun bağlanıyorsa, otomatik açılır. Her sitede, SDNForum da dahil, kişisel ayarlarda "beni hatırla" diye bir seçenek sunar. onu kapatıp, uygulamdan çıkarken de önce hesaptan çıkarsan, sorunun çözülmesi gerekir.
 

Waddler

Müdavim
Katılım
5 Mayıs 2014
Mesajlar
2,194
Reaksiyon puanı
612
Puanları
113
bu vodafone yanımda bi bende mi bozuk? sildim yükledim felan açılmadan kapanıyor ya :(
 
Üst