Video İletişiminde Yeni Dönem

Bu konuyu okuyanlar

Frostban3

Müdavim
Katılım
10 Eylül 2008
Mesajlar
1,133
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
İnternet trafiğinin 2012 yılına kadar yüzde 90'ının video ve zengin medya uygulamalardan oluşacağını öngören Cisco, yeni akıllı ağ çözümleri sunuyor.


Cisco, gerçekleştirdiği 2007 - 2012 Cisco Görüntü Ağ Endeksi araştırması sonucunda ortaya çıkan "2012 yılına kadar tüketici internet trafiğinin yüzde 90'ının video içeriği olacağı" öngörüsünden yola çıkarak geliştirdiği ve IP ağlarını yeni nesil video ile zengin medya uygulama ve servisleri için yeni bir platform haline getiren Medianet çözümlerini tanıttı.
Medianet Nasıl İşliyor?
Geleneksel IP ağlar ise interaktif ve eşzamanlı gereksinimler için yeterli gelişmişliğe sahip değil. Bu nedenle IP ağları üzerinden gönderilen medya uygulamalarının hedeflenen cihaza gidip gitmediği ya da nasıl bir kalitede ulaştığı öngörülemiyor. Medianet bu noktada sunduğu çözümlerle videoyu gönderilecek cihaza göre en iyi şekilde yeniden biçimlendiriyor. Bununla birlikte trafik durumunu kontrol ediyor ve uygun bir aktarım ile video ya da diğer zengin medya uygulamalarının gönderimini sağlıyor. Ağ üzerinde giden medyanın tipini de tanıyan Medianet, uygun bir şekilde medya içeriğinin gönderildiğine şüphe bırakmıyor.
:: Haber ile ilgili düşüncelerinizi forumda paylaşın.
Bilgi için: Cisco
Yazan: Ruşen Göbel
SDN - http://shiftdelete.net
 
Üst