Uzaydan Gelmiş Gibi Görünen 10 Tuhaf Böcek

Bu konuyu okuyanlar

karasoy

Asistan
Katılım
29 Ağustos 2012
Mesajlar
470
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
[h=2]Uzaydan Gelmiş Gibi Görünen 10 Tuhaf Böcek[/h]Doğada harika yaratıklar olduğunu bazen unutabiliyoruz. Böcekler arasında da bunlardan fazlaca var. Şu an dünyada yaşayan bir milyona yakın böcek türü var ve bu dünyada yaşayan canlı sayısının neredeyse yarısını oluşturuyor. Böceklerden bazıları o kadar garip ki, öğrendiğinizde keşke hiç öğrenmeseydim diyebilirsiniz. İşte ancak bilim kurgu filmlerinde görebileceğiniz 10 garip böcek türü...








10- Kedi Yüzlü Tırtıl


Vücudundaki yüksek protein oranı ve yumuşak dokusu dolayısıyla, bu yaratık oldukça savunmasızdır. Bu yüzden kendisine göre savunma mekanizmaları geliştirmiştir, parlak renklere veya başka korkutucu bir canlının şekline bürünmek gibi. Taklit yetenekleri o kadar gelişmiştir ki, suratının aldığı korkunç ve garip hal çoğu meraklı avcıyı kaçırmayı başarır.


Bu tırtılların renkleri genelde parlak yeşildir ve vücutlarının kenarlarında beyaz noktalar olur. Kafasının üstünde iki siyah göz noktaları vardır ama asıl kafasını bu gözlerin altındaki ağız diyebileceğimiz boşlukta saklar. Vücuduna herhangi bir başka yaratık dokunduğunda kafasını hemen o yöne çevirir, başka yerlere dokunulduğunda da teması kafasıyla takip eder, ve bu ona garip bir Mona Lisa tablosu görünümü kazandırır. Eğer bu savunma mekanizmaları işe yaramazsa, son çare olarak kuyruğundan rakibine formik asit atar.





9- Şeytan Çiçeği Peygamberdevesi



Bu böcek türü, peygamberdevesi türlerinin en büyük ve en gariplerinden biridir. Dişileri 13 cm uzunluğa ulaşırken, geniş yelpazeli renk hazneleri sayesinde şeytan çiçeği şekline bürünebilirler.


Peygamberdeveleri avcıdırlar, avlanma şekilleri ise bir av yaklaşana kadar hareketsizce oturmak ve beklemektir. Menzillerine sinek,böcek, hatta bazen bir kuş girdiğinde ön kollarını ışık hızıyla sallayıp avlarını yakalarlar. Çiçek şekline büründüklerinde bu yaratıkları kendilerine daha kolay çekerler.




8- Brezilya Ağaç Çekirgesi


Bu resimde gördüğünüz Brezilya ağaç çekirgesinin 1950'lerde Alman bir heykeltıraş Alfred Keller tarafından yapılmış bir modeli. Ama model olduğuna bakmayın, bu yaratık gerçekten yaşayan bir böcek türü.


Bu böceklerin çoğu sırtında garip yapılar taşır, ve bunların amacı henüz tam olarak anlaşılamamıştır. Brezilya çekirgesinde ise tepelerinde boş kitinden oluşan toplar bulunur. Belki de bunlar bu çekirgenin yenilmesini zorlaştırmak içindir.




7- Dasychira Pudibunda Tırtılı



Soluk çimen topağı olarak da bilinen bu yaratık, Danimarka'da yaşayan bir böcek türü. Parlak sarı renkteki vücudu okları andıran dikensi tüylerle kaplıdır. Sırtlarının ortasından geçen püsküllü kıllar ise büyük siyah bir omurga oluşturur.
Uzaktan yumuşak bir süngere benzerler, ama yakından bakıp çenelerini gördüğünüzde o kadar da sevimli olmadığını anlarsınız. Arada sırada bu böcek türünün populasyonunda bir patlama yaşanır ve halı gibi ağaçları kaplarlar.


Hatta 1988 yılında bu tırtıl türü Danimarka'nın kıyı ormanında 20 hektarlık bir alan kaplamıştı.




6- Extatosoma Tiaratum




Indiana Jones filmlerini izleyenler, büyük dikenli sırık diye de adlandırılan bu böcek türünü hatırlayacaklardır. Sırık böceklerin en büyüğü olan bu yaratık, 20 cm boyutlarında olabilir.

Vücudundaki dikenler hem kamuflaj hem de zırh görevi görür.

Genelde ortama uyum sağlayıp kamufle olmaya çalışır, ama tehdit edildiğinde bir akrep gibi arka ayakları üstünde kalkıp ön ayaklarını açar. Hatta insanlara fıstık ezmesi gibi kokan bir kimyasal fırlatıp savunmasını güçlendirmeye çalışır.




5- Pipevine Çatal Kuyruklu Tırtıl



Bu çatal kuyruklusu Kuzey ve Orta Amerika'da bulunan çok güzel bir floresan mavi renge sahip kelebektir. Larvası ise sert kan kırmızısı zırhlı bir tırtıldır ve gözlerinin üstünde renkli bir miğferi, vücudu boyunca ise dört sıra halinde boynuzları vardır.
Bu tırtıllar ilk zamanlarında beraber yaşarken, daha sonra chrysalis çağına yakın ayrılırlar. Bu büyüme sırasında derileri kırmızıdan siyaha dönerken, boynuzlarında turuncu renge dönmeye başlar. Bu böcekler zehirli olan pipevine bitkisinden beslenir ve vücutları bu bitkiden gelen zehirle doludur.






4- Atlas Kelebeği


Genelde kelebek türlerinin tırtılları garip görünürken kendileri güzel ve ihtişamlı görünür. Atlas kelebeğinde ise durum farklı. Tam 25 cm kanat boyuyla atlas kelebeği dünyadaki en büyük kelebektir. Kanatlarının uçları ise tam bir yılan şeklinde olmalarıyla özeldir. Doğal olarak kobra takma adına sahiptirler ve Güney Asya'da ipekleri için yetiştirilirler.





3- Kuyruklu Hükümdar Kelebeği Tırtılı



Mart veya Nisan aylarında Avustralya'nın doğu kıyılarına giderseniz bu garip böcek türünden bolca görebilirsiniz. Kafasından aşağısı normal gözükse de, bu böcek ilginç kafasıyla bu listede bir yer bulmuştur.
Geniş yassı kafalarından çıkan 4 tane boynuz, dinozorları andırır. Genellikle Illawarra Flame ağaçlarına yumurtlarlar ve Mart ayı civarında doğarlar.





2- Dikenli Çiçek Peygamberdevesi



Bir başka ilginç peygamberdevesi türü olan bu canlı, yine görünümünü bir çiçekten alır. 38 mm'lik küçük boyutlara sahiptir ve Güney Afrika'da bulunur.


Çoğu peygamberdevesi gibi bu canlı da açgözlü bir yamyamdır. Yaşlandıkça daha açgözlü olup yollarına çıkan diğer peygamberdevelerini yerler. Bir diğer ilginç yanları ise dişilerinin yumurtalarının kendi boyutlarının üç katı olabileceğidir.






1- Akrep Sineği




Bu sinek türü daha çok genetik bir deneyin ürünü gibi gözükse de, akrebe benzeyen kuyruğu aslında zararsız üreme organlarıdır. Yine de bu onu en garip görünümlü böcek türlerinden biri yapıyor. Mezozoik çağdan beri bütün dünyada bulunuyorlar ve hatta şu an bulunan çoğu kelebek ve güve türünün atası kabul ediliyorlar.



Kaynak : http://onedio.com/haber/uzaydan-gelen-10-bocek-turu-90966#
 

hasanistan44

Profesör
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
1,478
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Şeytan Çiçeği Peygamberdevesi nasıl öyle sanki kung–fu yapıyor :)
 
Üst