Üveys Zikri Nedir? Nasıl Yapılır?

Bu konuyu okuyanlar

alikasikka

Öğrenci
Katılım
1 Ağustos 2016
Mesajlar
32
Reaksiyon puanı
75
Puanları
18
Yaş
34
Dostum bu video ne şimdi :) Attığın video yu izledim. Daha üveysiliğin tarikat olmadığıni bilmeyen bu adamı ciddiye mi alıyorsun :) Adam üveysleri nasıl kötülerim de kendime adam çekerim diye atıp tutmuş iftiralar atmış resmen bu adam..

Mesela demiş ki.. Üveysler namaz kılmıyormuş onlardan bu mesuliyet kalkmış mış.. halla halla :D E nerden biliyormuş.. Birisi mesajında böyle demiş ona oda hemen inanmış :D Ben hamdolsun 3 yıldır bu zikri çekiyorum üveysim ve ilk kez bu adamdan duydum böyle bir şeyi.. Karalamaya çalışıyorsun ,insanları kendi tarafına çekmeye çalışıyorsun da ama böyle de iğrenç bir iftira da atılmaz ki hiç mi Allah korkusu yok bunlarda..

Allah korkusu olmayan kendini hoca iddia eden o zata Allah 'ın ayetiyle Kuranla cevap vermek istiyorum..

Ey iman edenler! Eğer fasıkın biri size bir haber getirirse onun doğruluğunu araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa sataşırsınız da sonra yaptığınızdan pişman olursunuz." (Hucurat süresi 6. Ayet)

Keşke iğrenç iftiralar sadece bunla sınırlı kalsa.. Yetmemiş birde kadın erkek beraber dini sohbet dinlemesi zina yuvası oluyormuş.. Yahu be hoca kılıklı adam.. Ben eşimi çocuğumu alıp Allah rızası için dini sohbet yapılan bir yere gidemiyecek miyim.. Çocuğuma eşime dini tasavvuf sohbetlerini dinletemeyecek miyim.. Nihat hatipoğlu sohbetine de gittim orada da kadın erkek beraber oturuyor.. Ama yok işte bu tür yobaz zihniyetler kadını evden çıkarmaz odaya kilitler onu 2. Sınıf bir varlık olarak görür.. Yazık çok yazık.. Bu adama evliya Hacı bektaşi Veli hz. Nin sözüyle cevap vermek istiyorum..

Erkek dişi sorulmaz muabbetin dilinde
Hakk'ın yarattığı her şey yerli yerinde
Bizim nazarımızda kadın erkek farkı yok
Noksanlık, eksiklik senin görüşlerinde..

(Hacı Bektaşi Veli Hz.)

Adam evliyanın sözüyle bile zıt çelişiyor hattâ evliyanın dişilik erkeklik olmazmış sözüyle dalga geçiyor..

Üveyslere nasıl çamur atarım , onları nasıl kötülerim diyerek bir sürü iftiralar atmış bu şahıs.. Üstelik Hızını alamamış gelecekle ilgili de iftiralarını sıralamış.. Peygamberlik Mehdilik iddia edecekmiş miş Üveysler.. Yok artık yuh ya :) Bu adam bu iftiraları atarken hiç mi Allah tan korkmuyor..

Marifet ve Tasavvuf yazarı Muharrem Karabay in sohbetini dinlemiştim.. Peygamber Efendimiz sav. In hadisini kaynak göstererek demişti ki.. "Mehdi as. Zuhur ettiğinde bir tane melek Mehdi as. Zuhur etti ona biat ve iman edin diye seslenicek ve Allah tüm müslümanlara bunu duyurucak.. Bunu duymadan kim mehdiyim derse o sahtekardır.."

Şimdi böyle diyen birisine sen böyle iğrenç iftiralar at.. Hemde kendine adam toplamak için.. Bizim ki doğru onların ki yanlış gelin bize demek için.. Yazık gerçekten çok yazık..

Önüne gelen ,başına takkeyi takan hocalık iddia etmeye başlamış bu adamlar gibi.. Keşke hoca olmadan önce içinde Allah korkusu olan biri olmaya çalışsalardı da böyle iftiralar atmaya çalışmasalardı.. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya çalışmasalardı..

Işte böyle dostum :) Sözlerim sana değil izlediğin video ya cevap vermek istedim sadece :)
 

Mültezem

Öğrenci
Katılım
4 Eylül 2019
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
4
Puanları
1
Yaş
27
Üveys Zikri Nedir , Üveysilik Nedir daha iyi anlayabilmek için Evliyaların Üveysilik hakkında ki sözlerini paylaşalım..

ÜVEYSÎ OLMAK ÖYLE YÜKSEK BİR MERTEBEDİR Kİ, O DERECEYE ULAŞMAK PEK ENDER OLUR.
(SEYYİD ABDÜLHAKÎM ARVÂSÎ)

BÜYÜKLERDEN ÇOĞU ÜVEYSÎLİK YOLUYLA YÜKSELDİLER.
(ABDÜLHAK-I DEHLEVÎ)

ŞERİAT VE TARİKAT EHLİ MARİFET EHLİNİN YAŞADIKLARINI YAŞAYAMAZ
(AHMET YESEVİ HZ)

“Şunu bil ki, üveysiler denilen bir zümre vardır. Bunların şeyhe ihtiyacı yoktur.
Zira başka bir aracıya hacet kalmadan nübüvvet bunları kendi kucağında terbiye etmiştir,
Tıpkı Veysel’i terbiye ettiği gibi. Gerçi o zahiren Peygamberler Efendisini görmemişti.
Ama onun tarafından terbiye ve irşat edilmişti. (Risalet ocağında) nübüvvetten terbiye görmüş ve hakikatle dost olmuştu.
Bu makam o kadar ulu ve yücedir ki, kolay kolay kimseyi oraya ulaştırmazlar. Bu devlet kime yüz gösterir ki?
“Bu Allah’ın dilediğine bahşettiği bir lütufdur.” [MAİDE 5.54]

{ Feridüddin Attar (ks) }

Yukarıda Üveysiliğin tanımını Feridun Attari hz.lerinin yaptığı bu felsefeyi kabul ettik.Bu yolda rabıta yoktur , abilik şeyhlik efendilik yoktur KUL a KUL olmak yoktur bu Rabbi anmada insanlara korku aşılamak ve o korkulardan nemalanıp kendisine bağlayanların yolu değildir. Bizim yolumuz AŞK yolu bizim yolumuz SEVGİ yoludur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Allahın ve Resulünün selam ve bereketi üzerinize olsun inşaAllah kardeşlerim ???

Bende Üveys Veysel Karane Zikri sayesinde çoğu sıkıntı, dert, stres ve sıkıntılarımdan kurtuldum. Hayatım resmen 360° değişti tabiri caizse. Hiçbir yerde bulamadığım huzuru bu zikri birkaçgün çektikten sonra buldum. Hiçbir cemaat, tarikat, topluluk vb gibi ayrımın olmadığı, insanlara SEVGİ ile kucak açan bu yolu nasip eden Rabbime hamd olsun. Çevremdeki insanlar huzuru hep parada, malda, mülkte, kendini hoca diye tasvir edip milletin parasını hortumlayanlarda buluyorlardı akılları sıra, lakin onlarda huzursuz olduğunun farkında değiller. Bu zikir sayesinde Sevgiyi öğretti Rabbim banada burdaki kardeşlerimede hamd olsun. Kardeşim kardeşe menfaat, çıkar vb. için konuştuğu bu devirde beni makam, mevki, para, statü vb için sevmeyen nice kardeşlerime kavuştum hamd olsun. 2.5 senedir bu zikirdeyim ve hayatta hiç olmadığım kadar mutluyum.Günde 10 dk sabah-akşam bu zikir sayesinde çok huzur buldum hamd olsun. İsteyen istediği kadar bu yola veya zikre laf etsin onlara da inanmayın, bizide dinlemeyin. Buyrun siz kendi iradenizle bu zikri deneyin YAŞAYIN VE GÖRÜN kardeşlerim. Hayatta hiç bulamadığınız huzuru kesinlikle ve kesinlikle bu zikirde bulacaksınız. Sizde aramıza gelin kardeşlerim. Siz aramızda olmazsanız biz her zaman eksiğizdir. Sevgiyle kalınız ????♥️?
 

Fatma Derya

Öğrenci
Katılım
7 Eylül 2019
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
5
Puanları
1
Yaş
29
Allahın Resulunun ve sevdiklerinin selamı ve bereketi sizin ve sevdiklerinizin üzerine olsun inşallah ?

26 Kasım 2015 te bir Facebook grubunda karşıma çıkmıştı bu zikir. Aynı gece başlamak nasip oldu. Nasip eden Rabbime hamd olsun. Bana bu zikri, bu yaşantıyı, bu hisleri nasip ettiği için ne kadar şükretsem az. Rabbimi anmakla kalbimin huzur buluşu gerçekten başka hiçbir mutluluğa ve huzur dediğim şeye benzemiyormuş. Yaklaşık 4 senedir Üveys olarak, bu zikirle Rabbimi anmak nasip oluyor. Başladıktan 2 hafta sonra, Rabbim nefsimi gösterdiğinde şok oldum. Çünkü anladım ki ne ben ne de herhangi bir yakınım, kimse beni tanımıyormuş. Rabbimden başka bana beni öğretebilecek, yanlışlarımı gösterebilecek kimse yokmuş. Bu 4 yıl içinde o kadar, o kadar çok şey yaşatıldı ki. O kadar çok Üveysin dünya ve ahiret konusunda, iç ve dış alemlerin de değişimlerine şahit oldum ki. Kendim bizzat yaşamamış olsam "bu kadar da olmaz" diyeceğim o kadar çok şey oldu ki. Peygamberimiz hadisin de "nefsini bilen Rabbini bilir" buyurmuş. Yaşadım ve gördüm ki hakikaten öyleymiş. Allahım bana nefsimin kötü huylarını, yanlışlarımı gösterdikçe ve doğrusunu öğrettikçe batıldan Hakka döndüm. Yanlışlardan doğrulara yönlendirildim. Anladım ki bu yolda her zaman kuran yaşatılıyormuş. Çünkü Rabbimiz ayetinde "onların kötülüklerini, iyiliklere çeviririz" buyurmakta. Zikir çekmenin yanında Üveys olarak zikir çekmek bambaşka bir haz, bambaşka bir deneyimmiş. Herkes kendince zikir çeker, çekiyor. Ama Üveyslik le birlikte gördüm ki dünde ilimsiz, idraksız, cahil bir kalple, nefs terbiyesi olmadan çektiklerimin hayatıma olması gerektiği gibi bir etkisi olmamış. Üveys olunca, geçmişte yaşamış hakiki evliyaların ruhlarından manen ders almaya başlayınca gördüm bu yolun, bu zikrin ne kadar farklı olduğunu. Allahımıza hamd olsun. Kısacası bu zikir, bütün evliyaların, Rabbimizin, Peygamberimizin bize hedef olarak gösterdikleri, öğrenmemiz istedikleri MARİFET İLMİNE götürüyor bizleri. Yine bu imtihan dünyasındaki amacımız olan nefsi terbiye halini insan bu yolla Allahın ihsanıyla elde edebiliyor.

Bu zikre başladığım gün içimden bir ses "bu günü not et. Çünkü bugün hayatının değiştiği gün olacak" demişti. Henüz hiçbir şey bilmezken bunu hissetmiştim. 4 yıl sonra o sözün, Allahın ilhamı olan o cümlenin ne kadar doğru olduğunu ben yaşayarak gördüm. Benim hayatım değişti. Ben değiştim. İnşallah sizlere de nasip olur
 

Mütefekkir

Asistan
Katılım
18 Mart 2019
Mesajlar
141
Reaksiyon puanı
77
Puanları
28
Yaş
30

alikasikka

Öğrenci
Katılım
1 Ağustos 2016
Mesajlar
32
Reaksiyon puanı
75
Puanları
18
Yaş
34
Kapi kapi gezip Hüddam mı Ararız :D Hüddam niye arıyoruz Allah yetmiyor mu ? Böyle bir zihniyetin islamiyetle alakası olamaz bence..

Salavat ve tevhid çekmekle cinlenmek ne alaka ? Böyle de bir zihniyet olamaz.. Ben hamdolsun 3 yıldır bu zikri çekiyorum.. Allah' a ve Resulullah sav.'e yaklaşma ve sevme yönünde iyiden yana güzelden yana bir çok şey yaşadım hamdolsun..

La ilahe illallah diyen benim kaleme sığınır diye buyuruyor Rabbimiz bir kutsi sözünde.. Ve Abdulkadir-i Geylani hz. De bir sözünde " Kelime-i tevhid, cin ve insan şeytanlarını yakar. Zira o, şeytanlar için bir ateştir, tevhid ehli için de bir nurdur" buyuruyor.. oysa ki siz Abdulkadir-i Geylani hz.'nin tam tersini iddia ediyorsunuz..

Ben bu zikre başlamadan önce uveys zikrini çeken kardeşlerimizin yaşadığı güzellikleri okudum ve dinledim.. Peygamber Efendimiz sav. 'i nidalar eşliğinde rüyasında gören o kadar çok kardeşimiz vardı ki.. Bu yaşıma kadar nasip olmadı Allah bana da nasip eder mı diye düşündüm hamdolsun zikirden sonra 2 kez Rüyamda gördüm Peygamber Efendimizi.. Bu yol yanlış olsaydı neden Peygamber Efendimiz benim ve diğer uveys kardeşlerimizin rüyasına giriyor.. Ki peygamber efendimizin kılığına kimsenin giremeyecegine dair de hadiste vardır..

Bir başka güzellik ise de bu zikri çeken kardeşlerimiz 3 gün sonrasıda ki bir anlarini gösteren kader ve kaza rüyaları görürler.. Bende bu zikre başladığımda bunu bir çok kez yaşadım hamdolsun.. Geleceği ve gaybi sadece Allah'ın bildiği ve dilediğine dilediği kadar bildirdiği Kuran da yazıyor.. Bana rüyaları, 3 gün sonra ki bir anımı Allah tan başka kim bilebilir de bana gösterebilir ki?

Bizde abilik şeyhlik efendilik yok.. Bazı tarikat ve cemaatler gibi Insanları para kaynağı olarak görüp onlardan faydalananlarin yolu değildir burası.. Insanlar kendi evlerinde kendi başlarına sabah akşam 10 dakikasını biricik Rabbimizi anmaya ayırır.. Ama malesef Bazı Art Niyetli tarikatler cemaatler yada gruplar insanları evlerinden kendilerine çekmeye çalışmakta ve bunun için de türlü yollarla çamur atmaya çalışmaktadır..

Meyve veren ağaç taşlanir.. Peygamber Efendimiz sav. 'e ve diğer peygamberlere de büyücü dediler şair hilekar dediler.. Kim ki Hakkı anlattı hep iftiralara , karalamalara , inkârlara maruz kaldi.. Ama bu iftiralar gerçekleri değiştirmedi.. Çünki Güneş Balçıkla Sıvanmaz..
 

Firuzeçiçeği

Öğrenci
Katılım
9 Eylül 2019
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
6
Puanları
3
Yaş
40
Allahın ve Resulünün selam ve bereketi üzerinize olsun. Ben 4 buçuk yıldır üveys zikrini yapıyorum hamd olsun.

Hayata bakışım, yaşantım o kadar değişti ki.Biraz bunlardan bahsetmek istiyorum.

Mesela zikre başladıktan sonra artık rüyalarınız tamamen salih rüya oluyor ve hayatınıza dair çok güzel yönlendirmeler alıyorsunuz Rabbimizden. Bu vesileyle ben nefsimin neye benzediğini, hayatı zorlaştırmak için bana nasıl oyunlar oynadığını öğrenerek bunları düzeltme fırsatı buldum.

Bir takım hastalıksal sıkıntılarım vardı. Bunlar hafifledi...

Mesela ben Kuranı Kerimi tefekkür etmek ne demek bilmezdim. Zikirle beraber Kuranı okumayı, anlamayı, ve hayatıma geçirmeyi öğrendim.

Daha birçok güzellikler yaşadım hamdolsun. Ben artık kendimi gününü kurtarmaya çalışan bir bireyden ziyade bu ümmet için ne yapabilirim kaygısını gütmeye başladım. Çünkü peygamberimiz ümmetine çok kıymet vermiş ve ben de bunun için birşeyler yapmalıyım o halde... İŞTE Allahı zikretmenin önemini herkese anlatmayı bir vazife görüyorum üzerimde ve bu yüzden burdayım hamdolsun....
 

ÜveysNisanNur

Öğrenci
Katılım
13 Eylül 2019
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
4
Puanları
1
Yaş
33
ALLAH'IN ve RASÛLÜNÜN selam ve bereketi üzerinize olsun

Üveys'ilik zikriyle , hayat benim için rengârenk olmaya başladı...meğerse önce siyah beyazmış..

Hayatımdaki zorluklar bir bir gitmeye başladı, korkularım, hastalıklarım beni zorluğa düşüren ne varsa bir bir gitti Elhamdülillah??

Hayat doğum ve ölüm çizgisinde anlamsızca giderken...hayatı YAŞAmadığımı dolayısıyla GÖRmediğimi anladım...

Biliyor musun?
Allah biz kullarını çok seviyor
Zannedildiği gibi taş eden ezâ eden bir Allah değil...bize Allah'ımızı yanlış tanıttılar...

Üveys'ilik yoluyla birlikte Allah'ımı tanımaya başladım KUR'AN VE SÜNNETLER ışığında...hurafelerden arındırılmış dup duru saf katışıksız dîn'imi öğrendikçe...Allah'ıma yakınlığım daha da arttı...

Allah'a Hamdolsun!
Bu yol Hâkk yol, bu yol genç yaşlı, zengin fakir, açık kapalı, vs vs bakmadan herkesin gelebileceği bir yol!..bu kapı Hâkk'ın kapısı bu kapıya gelen boş çevrilmez...

Hasta mısın?
Psikolojik sorunların mı var?
İlim mi istiyorsun?
Zorlukların altında ezildin mi?
İnsanlar seni sevmiyor mu?
Kendi ifade edemiyo musun?
İmtihanların ağır mı geliyor?
Sıkıntının içinde afallayıp kaldın mı?

Ne olursan ol yine gel bu kapı umutsuzluk kapısı değil...bu kapı Hâkk'ın kapısı...bu kapıya gelip de eli boş dönen yok...gel kardeşim gel herşeyi denedin olmadı!..hep eksik bir şeyler oldu

...bir de RABB'ini günde iki kez bizim usulle10 dk zikretmeyi dene

Eûzü Besmele
100 Tövbe Estağfirullah
En az 100 salavat
Her birinin başında besmele ile
11 ihlas 1 fatiha

Hediye kısmı
Okuduğum sûrelerden hasıl olan sevapları ve okuduğum sâlâtı selamları
Biricik Efendimize sav. Ehlibeytine Ahsabına Yüce Âlisine soyundan ve yolundan gelenlere Hızır As ve sevdiği evliyalara Veysel Karanî hz'lerine evliyalara Enbiyalara ariflere sıddıklara şehitlere âlimlere (sevdiğin kişiyi de ekleyebilirsin) HEDİYE ettim HEDİYE ettim HEDİYE ettim

Eûzü Besmele
En az 100 Lâİlâheİllallah

Bu kadar...detaylı bilgi için Veysel karane . com sitemizi inceleyebilirsiniz

Yaşa ve Gör
 

nazlı havin

Öğrenci
Katılım
21 Eylül 2019
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
3
Puanları
3
Yaş
48
ALLAHIN VE RESULÜNÜN SELAM VE BEREKETİ ÜZERİNİZE OLSUN BU ZİKİRLE 3 YIL ÖNCE RÜYA YOLUYLA TANIŞTIRDI RABBİM HAMDOLSUN.
Zikirden önce çok ciddi sağlık sorunlarım vardı ve çok yakınlarımı kaybetmiştim onların üzüntüsüyle yüksek tansiyon ve huzursuzluk dolu bir süreç başlamıştı.Doktorlar tansiyonumu düşüremiyordu 6 ay hergün acillerde geçti zamanım.çok yoruldum yıprandım. ve arayış başladı artık gidecek doğru kapıyı nihayet bulmuştum ama o kapıdan ALLAHIN KAPISINDAN NASIL GİRİLİR BİLMİYORDUM.
Çünkü Allah hep cezalandıran yakan cehenneme atan bir Allah olarak öğretilmişti.Kimse Allahı sevmenin güzelliğinden ve merhametinden bahsetmemişti. Ve yön Allaha dönünce rüyalar başladı 6 ay araştırdım ve öğrendimki ÜVEYS VEYSELKARANE ZİKRİYMİŞ RABBİN RÜYALARDA ÖĞRETTİĞİ. Bütün sıkıntılarım yavaş yavaş bitti sağlığım düzeldi korkularım huzursuzluklarım bitti.
3 yıla yakın bir zamandır bu zikri yapıyor ve tarifsiz huzuru ALLAHI SEVME VE ONA YAKIN OLMA LÜTFUNU , ALLAHI SEVMENİN NE KADAR KOLAY VE GÜZEL OLDUĞUNU yaşayarak öğreniyorum.
İnsanlar hep sıradışı şeylerden güzeliklerden mucizelerden korkarlar.neden korkacaksın ki
Kainatı ve milyarlarca insanı yaratma gücüne kudretine sahip olan ALLAH üveysilik ile yaşananları yaşatmaktan mı aciz olacak.
YAŞAYIN VE GÖRÜN.
ALLAHI SEVMEKTEN KORKMAYIN
BU YOL ALLAHI SEVME VE ANLAMA YOLU SEVGİ YOLU...
BUYOL ARACISIZ KULLARA BAĞLI KALMMADAN KURAN SÜNNET HADİSLER IŞIĞINDA ALLAHA ULAŞMA YOLU.....
 

NUR ELÂ ?

Öğrenci
Katılım
25 Eylül 2019
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
3
Puanları
1
Yaş
43
Kardeşim mesajınızı yeni gördüm kusura bakmayın.. Mesajınıza çok şaşırdım.. Çünki ilk kez böyle bir şeyi şimdi sizden duydum. Ders almaktan bahsetmişsiniz Ders alma ve verme tabiri genel de tarikat ve cemaatlerde kullanilir.. Üveysilik ve üveys zikrinin ise tarikat veya cemaatle hiç bir ilgisi yoktur. İnsanların sabah akşam kendi evlerinde kendi başlarına tevbe salavat tevhid ile Rabbimizi ve Resulümüz 'ü sav. andığımız nacizane bir zikirdir. Bu zikirle Allah 'a daha layık bir kul , Resulullah sav. 'e layık bir ümmet olma yönünde aşk sevgi başlıyor.. Bu zikri çektikten sonra kötü özelliklerinden alışkanlıklarından pişman olup kurtulan , hayatı ve aile ortamı güzelleşen , lütuflar yaşayan o kadar çok kardeşimize şahit oldum ki.. Ve de çok daha fazlasını kamera karşısına geçip bu zikirde yaşadığı güzellikleri anlatan kardeşlerimizin videolarından dinledim ki.. Sizin yorumunuza şaşırdım açıkçası.. Bir tarikat veya cemaatle karıştırıyor olabilirsiniz..
 

NUR ELÂ ?

Öğrenci
Katılım
25 Eylül 2019
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
3
Puanları
1
Yaş
43
ALLAH'IN VE RESULULLAH'IN SELÂM VE BEREKETİ ÜZERİNİZE OLSUN KARDEŞLERİM?

Bismillah Billah?
Zikir kelime olarak neydi!!Bu kelime daha önce söylenir ama manasının bu kadar anlamlı,derin,muhteşem ötesi bir kelime olduğunu bilmezdim,bilemezdik .Kur'anı Kerimde 114 ayette açık net!,100 ayette gizli bir şekilde beni anın diyor Allah Cc.Yani zikretmek,anmak bu kadar önemli...Allah Cc.YAŞ'ayarak,GÖR'erek öğretti öğretmeyede devam ediyor,hamdüsenalar olsun sevmeyi sevilmeyide..Dolayısı ile zikretmek anmak,anlatmak en sevgiliyi hemde günlük işlerini yaparken dahii..Yatarken,kalkarken,çarşıya,pazara,işe okula giderken yada kendini ne zaman hapzır hissetin o zaman,inşAllah.."Kişi sevdiğiyle beraberdir" der!Şanlı Resulullah efendimiz..Yada Yüce Allah C.c "Ben bir gizli hazineydim,bilinmek,bulunmak ve sevilmek istedim"der..Gelin hep beraber Rabbimizin hazinesinden nice cevherler çıkartalım ve Rabbimizin ne kadar kullarına sevgi ve merhamet dolu olduğunu anlatalım inşAllah.❣?
Bizler Üveys Veysel karane zikri ile ..TEVHDİN nuru ile yaşamadığınız güzellikler,kolaylıklar,lütuflar kalmadı hamdüsenalar olsun.Bir tanesinin hakkını vermeye gücümüz yok.Günlerce secde de kalsak yine hamdü senâ edemeyiz hakkıyla..O Rahman ve Rahim olan yüce Allah'ım bir bin veriyor hamdolsun.Gün 10 yada 15 dk.zikir ile muhteşem ötesi güzellikler.Böyle Allah C.c sevilmez mi!!...
ZİKRİMİZLE YAŞANAN GÜZELLİKLER
- Kalıcı bir huzur geldi ve geceleri nefes alamıyordum nefes almaya başladım..
-Hastalıklarım alındı..Çağımızın en büyük hastalıkları stres ve akabinde gelen rahatsızlıklar ki!Rabbim hepsini aldı.. Hamdolsun,?
-Namaz Kalp huzuru ile kılınır"hadisine mazhar olan
Kullarıyız..Hamdolsun?
-Mana ismim verildi..?
-Zikir ile sevdiklerinin Allah C.c koruma altına alındığını yaşayarak öğrendim...hamdolsun?
-Manevi öğretmenlerim AŞK'ın sultanları,Allah.Cc dostları olan Ladikli Ahmet Ağa,HacıBektaşı veli sunlatanlarımız verildi..Ezelden kıyamete kadar selâm olsun.?
-Namaz kılarken,zikirimizi Edâ ederken misk-i amber kokular aldım.Bu kokular Cennetteki Adn cennetinden gelmektedir.?
-Eşleriyle problemleri olan kardeşlerimizin aile huzuru yerine geldi..
-Maddi sıkıntıları olan kardeşlerimizin rahat bir nefes almaya başladı..
-Musallatı olan kardeşlerimizin Tevhid ile şifa buldu..
vs....?
Sonuç olarak VEYSEL KARANE Zikri ile...ki O BİZİM Zikrimiz YENİDEN DOĞUŞ'un en güzel reçetesi...ve gerçekleştirdi!!! CANIM ALLAH'IM...Şanı çok ama çok yüce♥.
ZİKRİMİZİN EDÂ EDİLİŞİ İ!!..
Kişi kendini hazır hissettiği zaman abdestli bir şekilde...
?-70 ila 100 arası Tövbe estağfirullah
?-Besmele çekmeden en 100 tane bildiğiniz bir salavat (sayı sınırı yoktur..sayğıdan dolayı rakam verilir)(Kalbende Resülüm seni çok seviyorum..)
?-11 İhlas ve 1Tane Fatiha okunmalı..her birinin başında Besmelei şerife...
?HEDİYE DUÂ'MIZ... Bizler hediye ederiz bağış yapmayız,yapamayız!!! Edep'ten ileri gelir.Tabiri caizse altaki üsteki ancak hediye edebilir,bağış yamapaz...
-Allah'ım Okumuş olduğum sürelerin sevabını Şanlı Resulullah efendimize,yüce ailesine,ashabına,ehlibeyte,tüm cennetlik annelerimize ,peygamberlere,Meleklere,Hızır a.s,Allah Cc dışları Aşk'ın sultanlarına,Veyselkarani hz.Üveyslere,sıddık,şehid,arif,salih kullara ve ailenize,yakınkalarınızq ve vefat etmiş yakınlarınıza(Bu kısmı istediğiniz gibi açabilirsiniz yani ekleye bilirsiz)
Yine Bir Besmele-i Şerife
- En az 100 tane TEVHİD yani "LA ILAHE İLLALLAH"
(Kalben Allah'ım seni çok seviyorum..)
Bu kadar...
Mübarek olsun...
Daha yazılacak çok şey var lakin bu günlük bu kadar...Sizlerde YAŞA'yın ve GÖR'ün inşAllah ?♥
Allah'ıma emanet olun kardeşlerim...?
 

Firuzeçiçeği

Öğrenci
Katılım
9 Eylül 2019
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
6
Puanları
3
Yaş
40
EY BU DÜNYA KARMAŞASI İÇİNDE KENDİNİ ARAYAN KARDEŞİM!


Sana kardeşim diyorum çünkü senin ve benim ceddim aynı gemideydi Nuh'un tufanında...40-80 kişi civarı gönülden inananlar,gönülden sevenler olarak bir avuç insandılar...

Nuh'un: "Allah bana bildirdi ki tufan kopacak, gelin gemiye binin, allah'a iman edin ki kurtulanlardan olasınız" çağrısına gönül kulağı ile kulak verenlerdi onlar...

Gemi yapıldı, tufan koptu senin ve benim ceddim kaldı geriye...

Sonra ne mi oldu?

İnanmayanlar helak oldu evet ama inanmayan tek birşey kalmıştı geriye... O da her insanın yaratılışıyla birlikte ona verilen, şekli, özellikleri tamamen allahın bilgisinde sır olan nefs denen mahlukattı...
İnsanlar çoğaldıkça nefs de insan kadar çoğaldı...

Günümüze baktığımızda tüm dünyadaki Allah'a, peygamberine ve kuran'a iman edenlerler ile etmeyenleri kıyas ettiğinde nefsin nasıl azılı bir inanmayan olduğunu kestirmek zor değil sanırım!

Halbuki bir de kalbine bir nur yerleştirmişti allah sen yaratılırken...

Ona "ruh" ismini vermişti ve senin tüm yaşamını bu apaydınlık ruh ile kapkaranlık nefs arasındaki mücadele olarak dizayn etmiş, adına da "kader" demişti...

"Kader gayrete AŞIK" demiş bir aşk sultanı. Çünkü kaderin dolambaçlı yollarını
aşka duyduğun gayret ile kolayca aşabileceğini biliyordu bu sultan... Çünkü ona bunu Rabbi öğretmişti...

Hergün birbiriyle benzersiz nice günler yaşıyorsun kaderinde yazan sayfaları bir bir çevirircesine...

Hz Yusuf'u hayal et! Hani atılmıştı ya kuyuya kardeşleri tarafından acımasızca... Ruhun da kuyunun dibinde karanlıkta kalmış bir Yusuf senin... Kardeş zannettiğin aklın nefsinin türlü türlü oyun ve kıskançlıkları ile yusuf'u kuyuya attılar ve gittiler... Sen şimdi Yusuf'un kuyudan çıkarılıp şevkatli bir aileye satıldığı gibi ruhunu karanlıktan çıkarıp Rabbinin şevkatli bakımına bırakma sahnesini yaşatmalısın ruhuna...


Nasıl mı?

Paylaştığım bu zikir ruhunu karanlıklardan çıkarmak, o melun nefsini de hizaya getirmek için Rabbin tarafından yazılmış bir reçete...

Nasıl ki doktor bir reçete yazar ve yazarken de anlatır:
"Şu ilaç şuna iyi gelir, bu ilaç bunu düzeltir, şu saatlerde şöyle almalısın"

İşte sana verilen bu reçetede zikrini sabah akşam günde 2 defa yapmalısın...

Sabah akşam Rabbinin ismini an.(insan 25)


Tevbe ile ruhuna abdest aldırmalı, Salavat ile kul olmaya niyet etmelisin...

Hatırlarsın, hani demişti ya Yusuf: "Babacığım bir rüya gördüm. 11 yıldız ve 1 ay bana secde ediyorlardı" işte reçetede yazan 11 İhlas o yıldızlar, 1 Fatiha da aydır... Sen her 11 ihlâs 1 fatiha ile hediye edişinde ruhundaki 11 yıldız ve 1 ayın rabbine secdeye vardığını düşün... Ardından da Tevhid ile kendini aşka boya!

Sen iyileşmesi istenen bir hasta olmasa idin bu zikir karşına çıkmazdı unutma! kimi ümitsiz hastayı doktor evine gönderir ilaçsız, reçetesiz... Seninse reçeten önüne kadar gelmiş ise bu dünyanın sana bulaştırdığı tüm nefs hastalıklarından kurtulma ümidin var demektir... Sadece biraz gayret!

Önce zikre başlar başlamaz ruhunda muhteşem bir huzur hissedeceksin...

Ruhunu sembolik olarak bir bebek suretinde göreceksin...(rüyada... v.s)

Nefsini de yine sembolik olarak bir hayvan suretinde göreceksin... (rüyada... v.s)

Rüya demişken artık gördüğün tüm rüyalar salih rüya yani rabbinin seni eğitmek üzere göndermiş olduğu mesajlar olacak...

Sana rabbin bir evliya öğretmen verecek her gece ruhunla ilgilenmesi, türlü türlü ilimleri öğretmesi için...

Sıkıntıların hafifleyecek, sabrın artacak, kaderinde var olan imtihanları bilinçli olarak, neden yaşadığını bilerek yaşayacak, hepsinden birşey öğreneceksin...

Her geçen gün kendini kul olarak geliştirecek, Allah'a yaklaşan kullardan olacaksın...



Kimbilir daha neler neler yaşayacaksın...

Ama bildiğim birşey var ki, sen bu zikirle aşkın kokusunu alacaksın...

Öyle bir an gelecek ki ruh Yusuf'unu Mısır bedenine sultan yapacaksın...


Nefsinin tufanından "iman eden" sıfatıyla kurtulabileceğin bir gemi bu zikir...



SADECE YAŞA VE GÖR ...

FİRUZE
 

Nur-sel

Öğrenci
Katılım
7 Ekim 2019
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
1
Puanları
1
Yaş
51
Allah’ın ve Resul’ünün selam ve bereketi üzerinize olsun

İnternet sitesinde bu platforma üveyslik ilgili paylaşımları görünce ben de bir Üveys olarak düşüncelerimi paylaşmak istedim. Bir çok Üveys kardeşimin paylaşımını okurken, buna inanmak istemeyen, önyargıyla yaklaşan kardeşlerimizin paylaşımlarını da okudum. Aslında bu düşüncelerinin ne kadar yanlış, yersiz, araştırmadan, sadece kendi düşüncelerinin bir yansıması olduğunu gördüm. İnsan bilmediği bir konuyu, yaşamadığı bir hali, bu eşsiz manevi yolculuğa inanması zor gelebilir elbet. Hak verdiğimiz oluyor tabiki. Ama BİLEN İLE BİLMEYEN, YAŞAYAN İLE YAŞAMAYAN BİR OLUR MU? Bu yazıyı paylaşma nedenim de sizi bu önyargılı davranıştan uzaklaştırmak, olaylara tarafsız bakabilmenizi sağlamak, akıl, kalp süzgecinden geçirdikten sonra kurana ve sünnete örtüşmeyen hal olmadığını ve anlatılanların Kuran’da ayetler ile örtüştüğünü görecek ve dünde marifeti yaşayan Allah dostlarının manevi hayatlarını okuduğunuzda bizlerin anlattıklarında da benzerlikler olduğunu göreceksiniz. Kısacası, bizler daha yolun başındayız ve kendimizi onlarla mukayese etme haddinde de değiliz. Ama sadece şunu söylüyoruz ki marifet yolculuğuna adım atan herkes bu manevi yolculukta anlatılan ve Allah’ın bir lütfu olan lütuflara eriştirilebileceğini ve bunu kendisinin birebir yaşayacağını anlatmak. Bu Allah’ın bir lütfu dilediğine dilediği kadarını bahşeder. Kulun zikretmesine, zikirde sabit olmasına, nefsiyle mücadelesine, başkalarına zikri tebliğ edip başkalarının da kendilerini kurtarmasına vesile olmasına, hayırda ve cömertlikte yarışmasına kısacası kulun gayreti neticesinde ulaşacağı, Allah’ın kulundan razı olduğunu göstermesinden ibarettir. Üveysler olarak söylediğimiz tek şey, Allah’ın bizlere hitabı olan YAŞA VE GÖR kelamının sizlerde de vuku bulacağı ve bu anlatılanların Allah’ın gücü ve kudretinin eseri olduğudur. Birazda zikirdeki manevi yolculuğumdan bahsedeyim inşallah.
İnternet sitesinde karşılaştım üveyslik zikri ile. İlk önce www.veyselkarane.com sitesine girip araştırma yaparak genel bir bilgi aldım. Zikrin ne olduğu, neler yaşanıldığı, zikirde anlatılmak istenen ne, nasıl bir manevi yol gibi genel bilgileri edindim. Sonra tavsiye edilen ziyaretçi sayfasını ziyaret edip okudum. İnanırmısınız okuduklarım karşısındaki şaşkınlığımın yanında aklımın almadığı, yaşanabilir mi diye düşündüğüm, akıl almaz, idrak edemez bir hale bürünmüştüm. Bende zikreden bir kuldum neden burada anlatılanların bir tanesini ben yaşamadım ki dediğimi bilirim. Ama şu vardı ki o gece yüzlerce kardeşimizin yazılarını okuyup, videolarını dinlediğimde neden yalan söylesinler, bunları söylemek onlara ne kazandırabilir ki. İnsan yaşamadığı bir şeyi bu kadar güzel , içten, sevgiyle anlatabilir mi? dedim. Yaşa ve Gör kelamı beni kalbimden vurdu adete. Zikredersem ne kaybederim ki. Şayet anlatılanları yaşamazsam en fazla bırakırım demiştim. Ama samimi olmak, kalben inanarak yapmak ve rabbimize sığınarak doğru yolda olduğunu bana öğretmesi için dua etmekten başka. Karar verdim ve önyargılı olmadan aklen olmaz diyerek akıl yürütmeden sadece samimi olarak zikri anlatıldığı şekilde yapmaya, asla başka bir Esma,dua katmadan düstura uyarak yaptım. Rabbim bana doğru yolu sen öğret diyerek duaya sığınarak ilk zikrimi o gece yaptım. Gece rüyamda tırnağımda yasin yazıyordu. Yasin süresinin 21.ayetindeki “ “Sizden hiçbir ücret istemeyen kimselere uyun, onlar hidayete erdirilmiş kimselerdir.” ayeti gönlüme düştü. Ertesi sabah Allah lafzı ile yüzleştirince rabbim tamam doğru yoldayım güveni düştü kalbime. İlk nefsimi öğrendim bir kaç gün sonra. “ Nefsini bilen rabbini bilir” hadisinin hayatıma yerleştiğini köpek nefsim gösterilerek yaşadım. Nefsin özellikleri beni anlatıyordu. Dünyalık meyl, paraya düşkünlük, aileyi korumacılık hali vs. Kendimle yüzleşmediğim ama rabbimin bana kendimi gösterdiği an. Artık ben kendi içimde taşıdığım tüm hayvani özellikler ile yüzleşmeye başlamıştım. Artık benim görevim nefsimden arınmak, bendeki tüm olumsuzluk huyları terketmek, rabbimi bilme ve tanımama perde olan nefsimle mücadeleye başlamıştım. Değişim zikir ile aslında kendi bedenimde yaşamıyordu. Ruhumu gösterdi rabbim küçücük bir bebek olarak. Bir hafta içinde ilk öğretmenimi tecelli de ( anlık bir görüntüde ) rabbim gösterdi bana. Bir gün uyanırken Mevlana Hz dilimden dökülmüştü. Bir başka öğretmenim rüyamda bana şu sözler ile öğretiliyordu. “ Duydum ki Abdülkadir Geylani Hz senin öğretmeninmiş”. Zikirden önce kadiri zikri çektiğim halde hiçbir zaman öğretmenim olmamış sultanımız üveyslik zikrinde bana öğretmen olarak verilmişti. Neden dünde değil bugün? Demek ki bir şeyhe bağlı olmadan, araya aracı koymadan, tevhid bayrak yapan, Fatiha’nın 4.ayetini “ Yanlız dana ibadet eder ve yalnız senden yardım dilerim” ayetini yaşamaya çalışanlara, bir tüccar ibadetiyle yada korkuyla değil AŞK İle yapılan karşılıksız ibadetimizin karşışığından Allah’ın sevdiği seçtiği kullarını bize öğretmenlik ederek marifet yolunu bizlere öğretmesiydi. Mis kokuları namazda, zikirde almaya başlamıştım. Rüyalarım değişmeye başlamış, yeri geldi müjde rüyaları verildi , yeri geldi nefsimin halleri, değiştirmem gereken huylarım, insanlara bakış açım, benden beklenen haller bazen de yaptığın hatalar gösterilerek kulum bunları yapma bir daha denilerek korkutularak değil sevdirilerek öğretildi. Sitede anlatılan bir çok lütuf bu acize de yaşatıldı dile getirmesem bile. Anlatmamım sebebi sadece öğretmek. Yaşayacaklarını bir yaşayandan dinlemen. Yaşayan herkes gibi, zikreden herkese yaşatılacağı gibi. Zikrin eşsiz lütufları sadece.
İlk ismim verildi İdil. Sonra Rabia, Elif isimleri. Kul Kemal’e ermeye başlayınca Allah kuluna lakap ( isim) takar halini yaşamıştım. Verenin şanı çok yüce, ben ne kadar aciz olduğunu hatırladım. Bunları hak edecek ne yaptım diye gönül yaşı dökmekten başka. Ben Allah’a sevgili kul olmak istiyorsam biliyorum ki kuran ve sünnet ışığında yol almalıydım. Ne zaman ki kuranı anladığımız dilde de okumamız gerektiği, tefekkür etmemiz gerektiği bize öğretildi anladım ki dünde ne kadar hata yapmışız. Dinlemek, güzel okumak, okuduğunu anlamaya çalışmadığımı ve ne kadar kurandan uzak kalmdığımı gördüm. Ama düne kadar hep dinlememiz gerektiği öğretilmişti. Ama Allah Kuran’da OKU diyordu. Ben okumalıydım. Öğrendim ki kuranı okumalı, anlamalı, hayatıma sokmalı ve yaşantıma yansıtarak örnek olmalıydım. Bir ayet arapça ardında Türkçe meali ile rabbimin sesini duymaya başladım hamdolsun. İnsanın uyanması gibi. Kurana hayatımı uydurmam gerektiği, kuranı hal edinip rabbimin emir ve yasaklarına riayet etme, eksikliklerimi tamamlama, dünde bildiğim ve bana öğretilen tüm yanlışmalarımı terk etmem gerektiğini öğrendim. Artık tüm çabam bu. Dünden fazlayız ama yarınlardan eksiğiz elbet. Dündeki öfke halleri, büyüklük taslama, benlik yapma, ben bilirim edaları yavaş yavaş nefsimle mücadele etmemden dolayı benden uzaklaşıyordu. Bu uzun bir süreç elbet. Yıllarım birikimi huylarım, karakterlerim, davranışlarımı bir anda terk etmem mümkün değildi. İçimde benim ile cihat eden bir nefsim de vardı. Geçmişteki hatalarım, günahlarım, gelecek kaygılarım, korkularım, yaşadığım imtihanlar ile her bir yandan saldırıyordu .Ama tevhid kalesinde olmanın verdiği huzur, güven ve Allah’ın merhameti, sevgisi, bağışlayıcılığı yardımının her an benimle olduğunu hissediyorsun. Nefsimle cihadımda tevhidin yardımını hissediyordum. Daha da zikrime sarıldım. Bir an bile zikrimi bırakmadım. Zikrin bana verdiği bu maneviyatı başka kardeşlerim de yaşasın diyerek herkese anlatma çabasında oldum. Bir Allah razı olsun dahi beklemeden tüm üveys kardeşlerimiz ile aynı gayrette olduk. Belki bir kardeşimize Allahı ve Resul’ünü devşirebiliriz, nefsiyle cihat etme yolunu öğretiriz, rabbim rızasına ulaşmasına vesile oluruz. Bizler bir tarikat ve cemaat değiliz. Sadece kardeşlik çatısında bir araya gelen, aleme SEVGİ’yi anlatmaya çalışanlarız. KULA KUL OLMAYIN, ALLAH’A KUL OLUN diyenleriz. Hiçbir karşılık beklemeden, menfaat gütmeden sadece rabbimize kul, Resul’ümüze ümmet olma derdindeyiz. Kendine müslüman olmayıp, mümin olup alemin kurtuluşuna vesile olabilmek tüm aracımız. Biliyoruz ki bir müslümanın hayatını kurtaran bütün müslümanların kurtarmışcasına sevap kazanır. Sevap derdinde de olmadığımızı rabbimizin verdiği her sevabı ihtiyaç sahibi kullarına hediye edenleriz. Biz rabbimizi karşılık seven, bir beklenti ile ibadet etmeyen ve sadece rabbimizin cemaline ulaşmaya gayret edenleriz. Kaderimizi bilemeyiz elbet ama son nefesimize kadar nefsimizle cihat edip bu savaşı kazanmaya çalışanlarız. Teslimiyeti, sabrı, şükrü, rızayı, tevekkülü, kader ve kazaya razı olmayı bize öğreten ve bu bakış açısına bizi ulaştıran zikrimiz olmuştur. Her an bu hal üzere olursak inşallah son nefesimizde de Allah’ın sevgisine ulaşmış oluruz inşallah.
İnsan kendisini değiştirmeye çalışmadıkça, değişim beklemesi boşuna. En gayret edeceksin ki rabbim eğrilerini doğrultsun. Huylarını güzelleştirsin, günahlarını terketme fırsatı bul, Allah’ın hoşnut olacağı ameller yap, kuran ve Resul ahlakına bürün. Düzeltmek isteyeni biz düzeltiriz diyor rabbimiz. Biz diyoruz ki yolu bulduk sizler de gelin. Dertlerinize şifa bulun, korkularınızdan kurtulun, takvanız güzelleşsin, ibadetlerinizi sevgiyle yapın, huzura kavuşun. Tüm çırpınışlarımız, zikri anlatmadaki çabalarımız sadec bu şifadan diğer kardeşlerimizde faydalansın. İslamı saf, katışıksız haline getirmek, tarikat ve cemaatlerin peşinde kul olmaktan insanları kurtarmak, Allah’ı korkutarak değil sevdirerek anlatmak. Allah’ın merhametini, sevgisini, affediciliğini aleme anlatmak. Dini, insanı, inançları sömürenlere karşı verdiğimiz bu savaşta elbette bize çamur atanlar olacak, iftira atıp karalayanlar, yalan diyenler olacak. Çünkü bizler artık KULU SÖMÜREMEYEKSİNİZ, KENDİNİZE KUL EDEMEYECEKSİNİZ, SAHTE DİNLE ALDATAMAYACAKSINIZ demekten asla bıkmayacağız. Güneş balçıkla sıvanamaz misali asla bu düşüncedeki insanlar MARİFET İLMİNİ aleme anlatmamıza engel olmayacaklar. Biz bir ütoptadan bahsetmiyoruz. Tüm yaşanılanlar, anlatılanlar ALLAH’IN İLMİNİN bir tezahürüdür. Rabbim üveyslik zikri ile kullarına lütfudur.
Gel kardeşim önyargıları terket de gel...
Dünde bildiklerini terket de gel...
Biliyorum demeden gel...
Olmaz deme...
Yaşanmaz deme...
Aklım almıyor deme...
Nerden biliyorsun ki SIRATEL MÜSTAKİM’e davet edilmediğini.
Kalbine sor bakalım ne söylüyor...
Nefsinin fısıltısına kulak tıka ama ruhunun sesine kulak ver...
Ne kaybedersin zikretmekle...
Tevbe, salavat, tevhid ile dön rabbime...
Hediye ile sana verilen sevapları aleme saç...
Benlikten, kibirden, EGO’larından sıyrıl...
Nefsine savaş aç...
Nefsine uyanlardan olursan helak olursun bilesin...
Nefsini bilmezsen neyle savaş ettiğini nerden bileceksin...
Nefsini tanımak için Tevhid’e gel...
Efendimizin ( sav) ve sevdiklerinin yoluna gel...
Allah’a kul olmaya, Resul’e ümmet olmaya gel...
Bırak cennetin nimetini, terk et cehennem korkusuyla ibadeti...
SENİ YARATAN RABBİN CEMALİNE TALİP OL...
Harika budur ki...
Buna ancak ŞERİAT ve MARİFET ilmi ile ulaşabilirsin...
Hal ile batılı ayırabilirsin...
SEVGİ’den AŞK’a geç...
Hamdım, piştim, yandım halleri ile olgunlaş, terbiye ol...
İnsani kamil ol..
Allah’ın sevdiklerinden ol...

Mevlana sultanımızın dediği gibi...
"Gel, gel, ne olursan ol yine gel. İster kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel. Bizim dergahımız ümitsizlik dergahı değildir. Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel."

ZİKRİ YAPMAKLA NE KAYBEDERSİN...

EMİN OL Kİ ÇOK ŞEY KAZANACAKSIN...

YAŞADIK Kİ BİLİYORUZ...
YAŞADIK Kİ ANLATIYORUZ...

ALLAH HER AN YENİ BİR ŞEN’DEDİR.
Bırak rabbim seni yeniden var etsin, yeni bir yaratılışta tekrar yaratsın, senden yeni bir sen çıkarsın. Aslına döndürsün, özüne ulaş.
Ruhunu özgürleştirme fırsatını yakala, nefsin esaretinden kurtar ki sen de özgür ol.

Diyecek o kadar söz var ki yazıya dökülmeyen, dile getirilmeyen, anlatılmayan. Biliyorum ki akıl ancak yaşamaya başladıkça öğrenecek, alkıllanacak, inkar etmekten vazgeçecek.

Biliyorum ki “ Çoklar çağrılır bu yola ama azlar seçilir”

NEDEN BİRİ SEN OLMAYASIN!

KENDİNE BİR FIRSAT VER!

DENEMEKTEN NE KAYBEDERSİN!


SON SÖZÜM ODUR Kİ ;

YAŞA VE GÖR KARDEŞİM
 

Elifhakbilen

Öğrenci
Katılım
7 Ekim 2019
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
1
Puanları
1
Yaş
26
Allah'ın ve Resulün'ün selam ve bereketi üzerinizde olsun ey hane halkı
Üvyeslik hayatıma nasıl huzur kattı
Herşey Rabbimizin ben gizli bi hazineyim bilinmek sevilmek ve anılmak isterim diye buyurdu bizlere ben bu kelâmdan habersiz yaşadım hiç sormadım
Ben niye geldim napıyorum hatalarla doluydum halada var ama o hatalrın hikmeti bambaşkaymış en güzel hediyeymiş imtihan yeniden doğdum üveyslikle ben ölüydüm kalpim harabe nefsin esiri altındaydım akıl nefsime uyuyordu oynuyordu hayatımla farkında değilmişim

Oysa Rabbim demedi mi kullarım neden düşünmüyor akletmiyor diye insan düsnmediginden umursamadıgından yolu bulamıyor düşmana hava hoş keyfine bakar ya sen içinde ki düşmanla ne zamana kadar ezmesine izin vereceksin ey hat kendine gel sen Allaha layık kul olmak mi istiyorsun ne yapmalıyım ne etmeliyim cevap üveyslik zikrinde bu zikir tutamadıgım en güzel huzuru verdi kalpin atar ya Allah diye diye özleminden can atar Rabbin sana kolaylık verir sıkıntın mi hastalığın mi var alıyor yasa ve gör hamd olsun hastalığımın zamanla alıcağını bildirdi bu yol lütuflarla dolu Rabbin güzelliği biter mi mühim olan Rabbin seni bu yolda istediği hale büründürmesi dostdogru yol üzeri sabit kalıp anabilmek rızası için herşey yapmak hamd olsun iyiki bu yoldayım

Peki yolun kanıtı ne der iseniz Rabbimin yasttıgıyla başlamak isterim

Zikirde daha yeniydim tabi pis icimde ki nefsime ağır gelmişti bırakacam dedim ve o anda kalpimin hıphızlı atışını duyuyorum sanırsın feryat ediyor nereye bu hzıuru niye terkediyosun der gibiydi tabi bende o zman idrak yok ama o zaman bırakmayacam devam etcem dedim zamanla idrak ettirildi ki Rabbim kalpimin cırpınısı bildirmiş bu yolun kanıtı degilde ne kalpiniz ne söylerse onu dinleyin çünkü hep hakikati söyler

Bir diğer kanıta geçelim

Nefsini bilen Rabbini bilir diye buyurmakta Resûlüm zaman geçtikçe hadis öyle bir gerçekleşti ki nefsimizi bildirmek kalmıyo Rabbim yaşatıyor hayret ediyorsun

Nefs hep kendini gizlemişte haberim yok ha nefs bi kere bilinmeyle göstermeyle olmaz o zaman yanlış kapıdasınız Resûlüm der ki büyük cihadınız nefsinizle demekte ömür boyu devam edeceğini öğrendiğimde Rabbimiz artık pis nefsi özellikleri gösterdi gün geçtikçe utandım yerlere girsem yeridir hep iyisin diye gösteren nefsimiz vat Allah kul olmak kolay değil nefsi bilmeden daha da zor be can kardeşim nefs sır gibi kapatırsa kendini hakka yürüyemezsin ama Rabbim acarsa Rabbime adım adım yürürsün şimdi sana söylüyorum okuyan biricik kardeşim ön yargı ile gelmeden şüphe duymadan deneyip yaşamaya görmeye var misin zikret Rabbini zikretmezsen kayıptasın. Seviyorum diyorsan Allaha sevgini ispat et o zmana onunla her an ol detaylı bilgi için veyselkarane sitemize bekliyoruz
 

tomriss

Öğrenci
Katılım
13 Ekim 2019
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
1
Puanları
1
Yaş
43
Allah'ın ve Rasulü nün selam ve bereketi üzerinize olsun,yaklaşık 8 aydır bu zikirdeyim,bu zikre dil uzatanları anlayamıyorum,neyi eleştiriyorsun,peygamber efendimizin sünneti 100 estağrurullah(tövbe)peygamber efendimize salavat,11 ihlas bir fatiha,peygamber efendimize,şehitlere,alimlere,vs. ve sevdiklerimize hediye,sonra bütün peygamberlerin ortak noktası,''la ilahe illAllah''(Allah'tan başka ilah yoktur)
evinizde sabah akşam 15 er dakika da yapabiliyorsunuz,kimseye ihtiyacınız yok,şeyh,şıh vs.hiç bişey yok,
zikri acaba yapsam mı diye düşünürken ,acaba gerçek olabilir mi diye sorgularken ,kalbinizi mutmain eden cevaplar alacaksınız,zikre başlayınca tarifsiz bir huzur başlayacak,ibadetlerinizi yapma isteği başlayacak,Kur an en yakın yoldaşınız olacak,kur an ı anlayarak okumaya başlayacaksınız,kokular,lütuflar,sorularınıza kalbinizi mutmain eden cevaplar gelecek ve naslında Allah tarafından kadar sevildiğinizi anlayacaksınız,söylencek çok şey var yaşayın ve görün,deneyin ,mutlaka deneyin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

 

Hacer hale

Öğrenci
Katılım
20 Ekim 2019
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Yaş
47
Allah'ın Resul'ünün selâm ve bereketi üzerinize olsun inşallah...
Salat selam olsun şanlı Peygamberimize...

Sabah akşam 10 dakikanızı ayırarak Allah'ın güzel lütuflarına mazhar olmak istiyorsanız..
www.veyselkarane.com adresine ziyarette bulunmanızı tavsiye ederim..
Mesaj otomatik birleştirildi:

Zikirde yaşadıklarımı anlattığım videonun linklerı ..
1. Bölüm


2. Bölüm

 

Hacer hale

Öğrenci
Katılım
20 Ekim 2019
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Yaş
47
Hepimiz aslında bir ankayız. Küllerinden doğan, kendinden kendine yolculuk yapan..

Aşk öyle bir sır ki, herkes erişemez. Şu an bunu okuyorsan bil ki sen Rabbinin kapısındasın. Hadi çal kapıyı, gir içeri.. Anahtarını söylüyorum, iyi dinle..

Önce gönlünü temizleyip, kabını genişlet. ( 100 tövbe), daha sonra söyle peygamberini ne kadar sevdiğini (132 salavat) daha sonra 11 ihlas bir fatiha, ulaşsın arşa.. De ki bu okuduğum salavatları ve sureleri Şanlı peygamber efendimize, ehli beyitine, sevdiklerine, Veysel Karane ye, Sıddık, şehit, arif, Salih kullara, mana aleminden ders veren sultanlara hediye ederek çoğalt aşkını. Yunus Emre pirimizin de dediği gibi paylaştıklarımız bizimdir, biriktirdiklerimiz değil.. En son noktaya geldik sevgiliye ilanı aşk. La ilahe illallah... Sayılar bizi kısıtlar, aşkta sınır yoktur. Bunlar en az miktarıdır, çek gönlünce.. Çektikçe, dilin sussa bile gönlün çekmeye devam edecek. Aşk budur..


Marifet, Allahı ve Resulunu karşılıksız sevmektir.. Kâr gütmeden, aşkı ticarete alet etmeden. Abdulkadir Geylani der ki ibadet üç şekilde olur :
1. Köle ibadeti : Cehennemden kurtulmak için yapılan ibadet
2. Tüccar ibadeti : Cennet için yapılan ibadet
3. Aşık ibadeti : Sadece Rabbi görme arzusuyla, aşkla yapılan ibadet..


Şimdi düşünelim can kardeşler.. Beden ülkenizde, kötülükleri emreden bir nefs, bir de Allahtan zerre olan ruh vardır.. Akıl ise kim güçlü ise onun yanında yer alır. İmam Gazali "nefs, ruhun bineğidir." der sen eğer dizginleri bırakırsan nefs, ruhunu ezip ona ulaşmanı engeller.. Allah'ın yasakladığı şeyleri yapmanı ister, sürekli mutsuz ve depresift bir hâl içinde bulursun kendini. Çünkü ruhun aşağıların aşağısına atılmıştır. Çektiğin zikirle gönlüne tarifi imkansız bir huzur kaplıyor. Rabbini anan bir kalp nasıl huzur bulmaz? Kişi sevdiğiyle beraberdir, sen sürekli Rabbinle olunca kim seni üzebilir, kim seni mutsuz edebilir? Senin, sana mesafen var mı ki, Rabbinle olsun. Rabbin sana şah damarından daha yakın. Bilinmek ve sevilmek istiyor.. Yerlere, göklere sığmam mümin kulumun gönlüne sığarım diyor .. Böyle Allah sevilmez mii..


Sürekli dilimizde, gönlümüzde Tevhid. Sürekli Allah.. Bak bakalım işlerin nasıl kolaylaşıyor..

Düşün bu zamana kadar Kur'an okudun Arapça'dan.. Ne anladın? Rabbin sana ne dedi? Düşündün mü? Düşün sevgili kardeşim.. Ne kadar az düşünüyorsunuz buyuruyor Rabbim..


Haydi gel sen de çal kapıyı, bul aracısız aşkını, Rabbini.. ?

Sen bir ankasın, başlasın yolculuğun. La ilahe illallah.. ?
 

Gamzee2003

Öğrenci
Katılım
12 Kasım 2019
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
26
Merhaba,
Bende bu zikri cok arastirdim. Sonuc olarak zikirde ayet ve hadislerin disina cikilmadigini gordum.
Bir ucret istemiyor.
Bir kisiye tabii olup el etek opmuyorsun.
Allah ile aranda hicbir araci olmayan bir yolmus.
Sitesindeki yorumlari okudum.
Zikri bende yapmaya basladim.
Ustumden yukler agirliklar kalkti sanki. Huzurlu hissettim.
Sonra salih ruyalar goruyorsunuz, anlamlarini ogreniyorsunuz ve ona gore yasiyorsunuz. Hayatiniz kolaylasmis, ibadetleriniz kolaylasmis oluyor.
Eskiden namaz kilmazdim, Kuran okumazdim. Cok inatci, kotu huylari cok olan biriydim.
Simdi ibadetlerim kolaylasti. Tum kotu huylarin nefsimizden geldigini bilerek onunla savasiyoruz.
Allah'i zikretmen onun sana verdigi en guzel lutufmus.
Kuran bize bizi anlatiyormus.
Allah dert tasa vermez nefsimizden zulm gorurmusuz. Allh her zaman kulunu cok sever ve ona yardimci olmak istermis.
Allah ile aramda hicbir araci yok. Hicbir insana muhtac degilim onu sevmek icin, bunu anladim. Cok mutluyum, cok huzurluyum.
Allah'imi cok seviyorum.
Herkese Tevhid zikrini oneririm. Sizde bu aski hissedinn.
Hamd olsun verenin sani cok yuce. Tum ovguler onadir.
Uveys Veysel Karane Zikriyle sende Yasa ve Gor!!!
 

Gerçekaşk

Öğrenci
Katılım
12 Kasım 2019
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
40
Allahın ve resulunun selam bereketi üzerinize olsun kardeslerim..Anlatilacak o kadar çok şey varki ..Üveys zikiri Hayatımı değisdiren zikir...Kuranda O kadar çok yerde geciyorki..Zikir kelimesi..zikire basladikdan sonra tarif edilemeyecek kadar huzur kapladi icimi.ibadetlerimde kolaylik.hastaliklarimin şifa bulmasi.sadece benimmi hayir bu zikiri yapan bir çok kardesimizin.problemi devam edse bile kisinin Allah yükü aliyor.sana yük yapmiyor.o problem.Allahı ve resulu anmak..ne kadar güzel içi içine sıģmiyor insanin bir başka kardeşimde yaşasın isdiyor bu güzellikleri onlarda Allahın yoluna girsin isdiyor.Tek basiniza yapabileceğiniz.En fazla sabah on dakika aksam on dakika..Huzursuzmusun .Bir çıkış yolumu ariyorsun ibadetlerimi yapmak isdiyorum artikmi diyorsun.hastaliklarinmi var..Tövbe edmekmi isdiyorsun.her ne günah ìslediysen bile artik geride kaldı.Hayat cok kisa kardesim..Çok merhametli bir rabbimiz var..İnsaAllah yaparsan bak neler degisecek..kardesim..Yaşa ve gör..Kullandigın depresan ilaclarina bile zamani gelecek ihtiyacin kalmayacak..mutluluk huzur ve daha fazlasi..Allah ile basbasasın.kimse yok.arada kendin yap yaşa ve gör kardeşim. Daha fazla bilgi için Veysel karane com Sayfasını ziyaret edebilir Zìyaretci defterini okuyup insanlar neler yasamislar ögrenebilirsin.Allaha emanetsin kardeşim..
 

HÜDHÜD

Müdavim
Katılım
5 Mayıs 2017
Mesajlar
10,093
Reaksiyon puanı
6,555
Puanları
113
Tam bir tuzak, bu gibi tarikatım diyen fakat kötülük için dini değiştire değiştire kullanan (sözüm ona) niyetleri gizli ve kötü oluşumlara prim verilmemeli...
 

MrtAltg

Müdavim
Emektar
Katılım
22 Şubat 2007
Mesajlar
9,826
Reaksiyon puanı
12,058
Puanları
113
Konu geneli olarak 3 mesajı gecen yok hatta tamamına yakını 1 mesaj yazıp gitmişler
 

HÜDHÜD

Müdavim
Katılım
5 Mayıs 2017
Mesajlar
10,093
Reaksiyon puanı
6,555
Puanları
113
Öyle bir anlatıyolar ki sanki dünyada iken beyefendiler sayseinde afedersiniz ama "cennetten tapu satmak" uygulamasına dönmüş bu üçkağıt işi ... :mad:
 

alikasikka

Öğrenci
Katılım
1 Ağustos 2016
Mesajlar
32
Reaksiyon puanı
75
Puanları
18
Yaş
34
KEŞKE BİLGİ SAHİBİ OLDUKTAN SONRA FİKİR SAHİBİ OLSANIZ.. 40 kere tarikat değiliz demişimdir herhalde konu içerisinde.. Ama hala yok bu tarikatler şöyle kötü yok böyle kötü.. Arkadaşım ben tarikat ehli değilim.. Kimseyi bir tarikata da çağırmıyorum.. BEN KENDİ EVİMDE KENDİ BAŞIMA tevbe salavat ve tevhidden oluşan nacizane bir zikir yaptım. Başta Peygamber Efendimiz sav. olmak üzere Allah ın sevdiklerine hediye ettim. Ve güzellikler yaşadım. Burada da insanlarla paylaştım.. Sizlerde kendi evinizde kendi başınıza bu zikri çekin , sizlerde bir yaşayın görün kardeşlerim dedim. Allah aşkına ne var bunda ?? Bunda bile kötüleyecek , çamur atacak , sataşacak bir şeyler bulabiliyorsunuz ya !!!
 

ufkdknk

Öğrenci
Katılım
20 Aralık 2019
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
43
Allahın ve resulünün selam ve bereketi üzerinize olsun. Bizler tarikat yada cemaat değiliz. kula kulluğu redderiz. Allaha giden yolda araya aracı koymaya gerek yoktur. Kul ile Allah arasında ara mı var ki aracı olsun? Ben size şah damarınızdan yakınım buyuruyor rabbimiz.
İnsan aklen kabul edemediği tüm bilgileri redderek uzak olmak ister. halbuki rabbimiz Kuranda düşünün akledin buyurmaktadır. nefse tabi akıl ile düşünenler sonuçta yine nefse tabi bilgiler edineceklerdir. dolayısı ile önce aklı nefsin kirlerinden temizlemek gerek. aklın temizlenmeye başlamasından önce kalbin temizlenmesi gerekir. bu da ancak samimi bir tövbe ile olur. sonrasında Peygamber Efendimize ve tüm sevdiklerine salatı selamlar hediyeri göndererek yol açılır, kolaylıklar gelir. daha sonrasında tevhid ile nefsini tanımaya başlar insan. işte nefsinin kişiye neler yaptırabileceğini görmeye başaldıkça inkar ettiği reddettiği ne varsa aslında hiç te hükümlülüğü olmadığını görür o aklının. akıl bu alemde sınırlı ve çaresizdir. Allahın sonsuz ilmi karşısında ne kadar bir yer kaplar ki. ama Allah dilerse sormak isteyen merak eden öğrenmek isteyen kuluna öğretir. ön yargılarla gelen açık aramak sorgulayan bir kula öğretmez. kul belki öğretildi sanır ama öğrendiği kendi nefsinin kişiye empozesidir sadece. yani yanlışın tam da içindedir de doğruyum zanneder. işte bilmeyen öğretmek deveye hendek atlatmaktan zordur. kapatmış bir kere kapılarını ne anlatsan anlamaz ki. çünkü kendi doğrularını ilah etmiş. Allah bana ortaklar koşmayın diyor Kuranda. kendi akli doğrularımız ilah olmasın sakın. sonu gaflettir. sonu hüsrandır.
 

Waddler

Müdavim
Katılım
5 Mayıs 2014
Mesajlar
2,194
Reaksiyon puanı
612
Puanları
113
Allah'ın olmamızı istediği şekilde kul olmak, onu anlamak ve Peygamber Efendimizin izinden gitmek için Üveys Zikrine ihtiyacınız yok. Allah'ın bize gönderdiği Kuran'ı okuyup anlamanız kâfi. O size zaten yol gösterir...
 

ufkdknk

Öğrenci
Katılım
20 Aralık 2019
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
43
Allah'ın olmamızı istediği şekilde kul olmak, onu anlamak ve Peygamber Efendimizin izinden gitmek için Üveys Zikrine ihtiyacınız yok. Allah'ın bize gönderdiği Kuran'ı okuyup anlamanız kâfi. O size zaten yol gösterir...
Allah haşa boşu boşuna mı demiş peki kuran da 250 küsur yerde beni anın diye
Mesaj otomatik birleştirildi:

Allah haşa boşu boşuna mı demiş peki kuran da 250 küsur yerde beni anın diye
kuranı okuyan bilir
 

ufkdknk

Öğrenci
Katılım
20 Aralık 2019
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
43
Allah haşa boşu boşuna mı demiş peki kuran da 250 küsur yerde beni anın diye
Mesaj otomatik birleştirildi:


kuranı okuyan bilir
Ayrıca Allahı layıkı ile tanıyabilmek için nefsini bilmeli insan. Nefsini bilen rabbini bilir. nefsini bilmekte tevhid ile olur. sabah akşam yapılan zikirle olur. başka zikirlerle yada ibadetlerle nefsinizi bilemzsiniz. hadi bildiğiniz diyelim nasıl mücadele edeceğinizi bilemzsiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Onu anmanın tek yolunun zikir olduğunu düşünüyorsanız, siz daha hiç onu anlamamışsınız :D Siz zikre devam edin.
sabah akşam zikretmek zor gelir nefslere öyle ritülleri her kes güç yetiremez ki. Kuran okumakta namz kılmak ta allahı anmaktır evet ama kişi sevdiğinin ismini anınca sevdiğine sevdiğine söyleyince günde bir kaç vakit değil 24 saat rabbin huzurunda olmak zikir ile olur.
 

Waddler

Müdavim
Katılım
5 Mayıs 2014
Mesajlar
2,194
Reaksiyon puanı
612
Puanları
113
Çok kısır düşünüyorsunuz bu yüzden bu son yorumum. "Nefsini bilmenin" tek yolu zikir de değildir, bir sürü yolu olmakla birlikte en güzeli Namaz'dır. Mücadele etmekte bizlerin sınavıdır, hata yapmazsan af dileyemezsin ve herkes hata yapar.

Size iyi üveys zikirleri dilerim...
 

ufkdknk

Öğrenci
Katılım
20 Aralık 2019
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
43
Çok kısır düşünüyorsunuz bu yüzden bu son yorumum. "Nefsini bilmenin" tek yolu zikir de değildir, bir sürü yolu olmakla birlikte en güzeli Namaz'dır. Mücadele etmekte bizlerin sınavıdır, hata yapmazsan af dileyemezsin ve herkes hata yapar.

Size iyi üveys zikirleri dilerim...
nefsiniz nedir peki biliyor musunuz? kısır düşüne sizsiniz asıl. bilmediğiniz yaşamadığınız şeylere gerek yok diye kestirrip atan nefsinize sorun madem? neden zikredemiyorsunuz?
Mesaj otomatik birleştirildi:

nefsiniz nedir peki biliyor musunuz? kısır düşüne sizsiniz asıl. bilmediğiniz yaşamadığınız şeylere gerek yok diye kestirrip atan nefsinize sorun madem? neden zikredemiyorsunuz?
namaz kılan herkes nefsini bilip onunla mücadele edebiliyor demek ki sizin dediğinize göre=)

namaz elbet gerekli biz de kılıyoruz zaten. ama Rabbimiz ne diyor Kuran da? Yok mu Allaha güzel bir borç verecek?
kişi namaz ile ibadetler ile kulluğunu yapmaya çalışır, farzları yerine getirmeye çalışır ama Allaha güzel bir borç vermek nasıl olur? düşündünüz mü hiç?
nafile ibadetler ile. Bunun da en başında Allahı zikretmek gelir. ki bu nefslere çok ama çok ağır gelir. Karşılığını istemeyeceği bir ibadeti yapmak istemez nefs hep bir beklentisi vardır. Cennet ister, cehennemden kurtulsun ister vs.
 
Son düzenleme:

HÜDHÜD

Müdavim
Katılım
5 Mayıs 2017
Mesajlar
10,093
Reaksiyon puanı
6,555
Puanları
113
Neden hep kendi düşüncelerinizi sanki dinde kanunmuş gibi kesinlik katarak anlatıyorsunuz, üçkağıtçılık işin burasında gizli...
Neymiş, bu zikr ile (zikrin sağına soluna kendi sözlerini ekleyip tanınmaz hale getirip ve kendilerine has bir hale sokup dinden miş gibi göstere göstere...) cenneti rüyalarında görmek vs vs bir çok haz alıyolarmış...

Ben tekrardan yazayım, din tüccarları, simsarları bu çağda da kendilerine saf insanlar(!) arayıp bulmak için yıldızlı, süslü laflar ederler sonraları işin içinden bin türlü tuzak çıkınca ne lanet işler içinde olduğunuzu anlarsınız, DİKKAT!

Alimlerce önerilmeyen, devletçe de kabul görmeyen, müslümanlarca da doğruluğu konusunda ittifak edilmeyen tarikatlardan, oluşumlardan uzak durulmalı. Bunlar bi de biz tarikat filan değiliz diyolar, yalan dolan, millet ürkmesin diye saklıyolar kendilerini...
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca Allahı layıkı ile tanıyabilmek için nefsini bilmeli insan. Nefsini bilen rabbini bilir. nefsini bilmekte tevhid ile olur. sabah akşam yapılan zikirle olur. başka zikirlerle yada ibadetlerle nefsinizi bilemzsiniz. hadi bildiğiniz diyelim nasıl mücadele edeceğinizi bilemzsiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:


sabah akşam zikretmek zor gelir nefslere öyle ritülleri her kes güç yetiremez ki. Kuran okumakta namz kılmak ta allahı anmaktır evet ama kişi sevdiğinin ismini anınca sevdiğine sevdiğine söyleyince günde bir kaç vakit değil 24 saat rabbin huzurunda olmak zikir ile olur.
Yani kısaca herkes bunların sağına soluna ekleme çıkarma yapa yapa oluşturdukları zikri ama SADECE BU ZİKRİ yapınca nefsini bilebiliyor ve bunu da hiç işiniz yokmuş gibi sabah akşam hiç ara vermeden yapın diyolar ?? İnanmayın, aklınızı kullanın. BAŞKA ZİKR İLE OLMAZMIŞ Bİ DE, SADECE AMA SADECE BUNLARIN ZİKRİ İLE KURTULUŞ, REFAH VE CENNET bulunurmuş :D


****************************************************
İHLAS grubunda yayın gerçekleştiren Osman Ünlü Hoca şöyle demiş:


 
Son düzenleme:
Üst