Bu konuyu okuyanlar

bilicimustafa12

Müdavim
Katılım
24 Mayıs 2017
Mesajlar
7,164
Reaksiyon puanı
626
Puanları
113
Yaş
25
Üsküp böreği nasıl yapılır?

Makedonya'dan sofralarından gelen bir börek önerimiz var: Üsküp böreği. Çay saatlerinizin, kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmez tarifi olmaya aday olan Üsküp böreği her evde bulunan malzemelerle kolayca hazırlanabiliyor. Peki, Üsküp böreği nasıl yapılır?
ÜSKÜP BÖREĞİ

3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 adet rendelenmiş kabak
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir(az yağlı)
1,5 çay kaşığıkarbonat
1 demet doğranmış maydanoz
Üzeri İçin: 1 adet yumurtasarısı
2 yemek kaşığı susam

YAPILIŞI:

Geniş bir kasede yumurta, sıvı yağ ve sütü güzelce çırpın.
Üzerine unu da ilave edin ve tekrar karıştırın.
Son olarak kabak, rendelenmiş beyaz peynir, karbonat ve maydanozu ekleyip boza kıvamında bir hamur elde edene kadar karıştırın.
Kabak suyunu bırakınca, unu eklediğiniz zamanki halinden biraz daha yumuşak bir hamur olacaktır.
Kabak yeterince suyunu salmazsa biraz süt ilavesiyle boza kıvamında bir hamur elde edebilirsiniz.
Hazırladığınız hamuru yağlanmış bir fırın kalıbına dökün ve üzerini düzeltin.
Yumurta sarısını hamurun tüm yüzeyine fırça yardımıyla sürün ve susam serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 30 dakika pişirin.

Kaynak: Hürriyet
 
Üst