Türkiyenin hayalet gemisi Büyükada!

Bu konuyu okuyanlar

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
19956126.jpg


40’dan fazla yerli firmanın ürettiği Türkiye’nin ikinci milli savaş gemisi ‘Büyükada’ eylül ayında donanmaya teslim edilecek. Gemide kullanılan bin tonluk çelik yığını, elektronik sistemler ve tasarım sayesinde radarlara karşı görünmez hale getirildi.

spacer.gif

MİLLİ Gemi Projesi (MİLGEM) kapsamında, Türkiye’nin ikinci milli savaş gemisi ‘Büyükada’nın Eylül ayında donanmaya teslim edileceği öğrenildi. Aselsan, Havelsan, TÜBİTAK başta olmak üzere 40’dan fazla yerli firmanın ortak ürünü olan gemide kullanılan bin tonluk çelik yığını, elektronik sistemler ve tasarım sayesinde ‘ Büyükada’ radarlara karşı görünmez hale getirildi.

HAYALET GEMİ DENİYOR

Edinilen bilgilere göre radar kesit alanları düşük olduğu MİLGEM projesi kapmasında üretilen savaş gemileri ‘hayalet gemi’ olarak niteleniyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Araştırma Merkezi ve İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nın çalışmaları da milli geminin tasarım aşamasında kritik rol oynadı. MİLGEM Projesi kapsamında inşa edilen gemiler, caydırıcılık sağlamak, kesintisiz gözetleme ve karakol görevlerini yapmak, denizde terörist faaliyetleri takip ederek önlemek, deniz altı savunması, su üstü savaşı ve hava savunma görevlerini yerine getirmek üzere tasarlanıyor.

260 MİLYON DOLAR

Gemilerin dizaynı, inşası ve entegrasyonu Deniz Kuvvetleri tarafından tamamen milli imkanlarla, ulusal ve uluslararası askeri standartlara uygun olarak yapılıyor. Gemiler üretilmeden önce yapılan fiyat araştırmalarında yabancı firmaların tek geminin Türkiye’ye üretimi için 500 milyon dolar fiyat çıkardıkları öğrenildi. Ancak Türkiye, yerli üretim gücünü kullanarak tek geminin maliyetini 260 milyon dolara kadar indirdi.

Dünyada sadece 10 ülke yapıyor

EYLÜL ayında denize indirilecek ‘Büyükada’ gibi dizaynı ve entegrasyonu tamamen milli imkanlarla gerçekleştirilen Heybeliada gemisi 2011’de Donanma’ya teslim edilmişti. MİLGEM Projesi de ilk kez 1993 yılında kavram olarak ele alınmıştı. Aradan geçen 20 yılda Türkiye, kavram aşamasından üretim aşamasına tamamen geçmiş oldu ve dünyada kendi savaş gemisini yapabilen 10 ülkenin arasına girdi.

Hürriyet
 

Nemre

Müdavim
Katılım
26 Nisan 2011
Mesajlar
2,581
Reaksiyon puanı
29
Puanları
38
Otomobil yapamayız diyenlere DUYURULUR.
Bu ülkeyi Başörtüsü sağcı solsu kürt Türk diye bunca seneler oyalamasalardı şimdi emin olun Uzay Gemisi Yapıyor olurduk.
 

mustang

Müdavim
Katılım
30 Ekim 2008
Mesajlar
8,663
Reaksiyon puanı
34
Puanları
48
Otomobil yapamayız diyenlere DUYURULUR.Bu ülkeyi Başörtüsü sağcı solsu kürt Türk diye bunca seneler oyalamasalardı şimdi emin olun Uzay Gemisi Yapıyor olurduk.
Alkışlarım bu yorumunuzu.Ağzınıza Sağlık [MENTION=140027]Nemre[/MENTION]
 

deatmania

Müdavim
Katılım
30 Ekim 2009
Mesajlar
12,999
Reaksiyon puanı
62
Puanları
48
Aselsan, Havelsan ve TÜBİTAK, Türkiye'nin gururu olmaya devam ediyorlar.
 

dadaş27

Profesör
Katılım
27 Ocak 2013
Mesajlar
2,276
Reaksiyon puanı
7
Puanları
38
1000 Tonluk bir çelik yığını, nasıl olurda radara yakalanmaz yav.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
1000 Tonluk bir çelik yığını, nasıl olurda radara yakalanmaz yav.

radara yakalanmıcağının garantisi yok ancak diğer gemilerden daha az bir şekilde radarda görünür motor sesi vs daha az olur f-117 de hayalet uçak diyorlardı ama vuruldu
 
Üst