Turkcell T20 Android 2.3.5 Güncellemesi

Konusu 'Akıllı Telefonlar' forumundadır ve REDFOKS tarafından 20 Aralık 2011 başlatılmıştır.

  1. REDFOKS

    REDFOKS Kürşad'ın Kırkıncı Çerisi Yönetici Super Moderator

    Katılım:
    31 Ocak 2009
    Mesajlar:
    19.079
    Beğenileri:
    151
    Ödül Puanları:
    63
    Cinsiyet:
    Bay

    - Turkcell T20 Android 2.3.5 Güncellemesi

    Turkcell T20'yi 2.3.5 sürümüne güncellemiş

    [​IMG]

    Turkcell T20 2.3.5 romu için tıklayın.

    TURKCELL T20 YAZILIM GÜNCELLEME

    T20 için en son yazılım güncellemesi cihazınızın NFC özelliğini kullanarak KGS hizmetinden
    faydalanmanızı sağlar.
    Not: Android işletim sistemi güncellemeleri ile ilgili yeterli bilgisi olmayan kişilerin bu işlem için bilgili
    bir kişiden yardım almasını tavsiye ederiz.
    Yeni Yazılım yükleme işlemini aşağıdaki adımları takip ederek yapmanız gerekmektedir.
    Adımlardan herhangi birini atlamanız durumunda telefonunuz güncellenemeyecektir.
    Telefonun pili dolu, yeşil durumda olmalıdır.
    Önemli Not: Güncelleme işlemi cihazınızı fabrika ayarlarına döndüreceği için tüm özel verilerinizi
    yedeklemenizi öneririz. İşlem sonrası yedeklediğiniz verileri cihazınıza geri yüklemeniz gerekecektir.
    Güncelleme işlemi öncesinde internet sayfamızdan güncel yazılım paketini bilgisayarınıza indiriniz ve
    bir dosya sıkıştırma programı yardımı ile paketi açınız.
    Şu anda bilgisayarınızda aşağıdaki klasörler ve bu klasörlerin altında ilgili update.app isimli dosyalar
    bulunmalıdır. Lütfen dosya isimlerini değiştirmeyiniz.
    Klasör ismi Dosya ismi
    Ana paket update.app
    Firmware paketi update.app
    Özelleştirme paketi update.app
    Güncellemeyi başarı ile gerçekleştirmek için aşağıdaki sıra ile 4 defa güncelleme yapmanız
    gerekmektedir.
    1) Ana paket
    2) Firmware paketi
    3) Ana paket
    4) Özelleştirme paketi
    İlk adımı gerçekleştirmek için Ana Paket klasörü altındaki updata.app dosyasını Turkcell T20’nizde
    bulunan hafıza kartı (SD Card) içinde DLOAD isimli bir klasör oluşturarak bu klasörün altına
    kopyalayın:
    1. Cep telefonunuz ile gelen Bilgisayara bağlantı kablosunu kullanarak Cep telefonunuzu
    bilgisayarın USB girişine takın.
    2. USB bellek olarak Cep telefonunuzu gördükten sonra hafıza kartının ana menüsünde DLOAD
    isimli bir klasör oluşturun
    3. Updata.app dosyasını buraya kopyalayın.
    4. Telefonunuzun bilgisayar ile bağlantısını sağlayan kabloyu çıkartın
    Güncelleme işlemi:
    Hafıza kartınızı cihazınıza yerleştirdikten sonra Ayarlar > Depolama > Yazılım Yükseltme > Hafıza
    kartından güncelleme > Onayla > Yazılım güncelleme seçenekleri seçerek işlemi gerçekleştiriniz. Her
    güncelleme işleminden sonra cihazınızı tekrar başlatıp işlemi bir sonraki adım için tekrarlayınız. Güncelleme işlemi 5 dakikadan fazla bir süre ilerlemezse cihazın pilini çıkarıp tekrar takarak devam edebilirsiniz.

    Bu işlemi 4 adım olarak doğru sıra ile yaptığınız zaman cihazınız güncellenmiş olacaktır.
    İkinci adımda, DLOAD klasörü altına Firmware paketinin update.app dosyasını, üçüncü adımda tekrar
    Ana paket update.app dosyasını ve son adımda Özelleştirme paket update.app dosyasını yükleyerek
    güncelleme işlemini yapmalısınız.

    Telefonunuzda aşağıdaki adımları takip edin;
    1. Telefonunuzun Ayarlar menüsüne girin,
    2. Depolama seçeneğini seçiniz
    3. Yazılım yükseltme menüsünü seçiniz
    4. Alt menü den Hafıza Kartından Güncelleme’yi seçiniz
    6. Onayla seçeneği ile onaylayınız

    http://www.turkcell.com.tr/c/docs/T20_Yazilim_Guncellemesi_web_update_22.11.2011.pdf

    Şu an bir arkadaşımın telefonunu güncelliyorum bu güncelleme ile radyo uygulamasının çalıştığı söyleniyor eğer çalıştırabilirsem onuda buraya eklerim.


    Bu sürüm nasıl ROOT edilir için tıklayın
     
  2. excelente

    excelente Doçent

    Katılım:
    29 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    671
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    18
    Ben önceden yükledim fakat radyo çalışmıyor yine..2 adımda firmware paketini yüklüyorsun ya o huawei nin orjinal romu oluyor yükleyince o zaman radyo çalışıyor..Fakat ondan sonra 2 adım daha olduğu için tekrar türkcell romuna geri dönüyor ve radyo görünmüyor..
    Aslında ikinci adımdan sonra sonra devam edilmese çok çok iyi olur..Telefon türkcell romsuz rahatlıyor hızlanıyor hafızası boşalıyor ama diğer adımlar yapılmadığı için bişey olur mu bilmem.
     
  3. REDFOKS

    REDFOKS Kürşad'ın Kırkıncı Çerisi Yönetici Super Moderator

    Katılım:
    31 Ocak 2009
    Mesajlar:
    19.079
    Beğenileri:
    151
    Ödül Puanları:
    63
    Cinsiyet:
    Bay
    güncellemeyi yaptıktan sonra rodyoyu apk dosyası ile kurarsanız çalışıyor radyo.
     
  4. excelente

    excelente Doçent

    Katılım:
    29 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    671
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    18
    o zaman çok iyi.Yalnız apk dosyasını nerden buldunuz..T10 için buldum da ben t20 için bulamadım..Mümkünse yardımcı olabilir misiniz ?

    --- Mesaj Güncellendi ---

    http://www.multiupload.com/KIUDNMEAYB Şöyle bir paket buldum..Radyo uygulamasıda var içinde olur mu bilmiyorum.Telefon şu an yanımda değil deneme şansım yok ama burada obex dosyaları falan var..Direk apk olarak kurulum yetiyor mu yoksa başka şeylerde yapmak gerek mi root falan..

    Yada siz kurduğunuz apk dosyasını paylaşabilir misiniz ?
     
  5. REDFOKS

    REDFOKS Kürşad'ın Kırkıncı Çerisi Yönetici Super Moderator

    Katılım:
    31 Ocak 2009
    Mesajlar:
    19.079
    Beğenileri:
    151
    Ödül Puanları:
    63
    Cinsiyet:
    Bay
    direk apk uzantılı dosyayı kurun yeterli oluyor.
     
  6. excelente

    excelente Doçent

    Katılım:
    29 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    671
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    18
    Sağolun akşama denicem bende
     
  7. 83rK

    83rK Üyecik

    Katılım:
    21 Aralık 2011
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bu güncelleme bende donup kalıyor bunu nasıl yapabilirim sitesinde pili çıkarıp devam edin diyor fakat ben o işlemi yaptığımda dahi aynı noktada donup kalıyor. değiştirmem gereken bir özellik vrmı acaba ?
     
  8. REDFOKS

    REDFOKS Kürşad'ın Kırkıncı Çerisi Yönetici Super Moderator

    Katılım:
    31 Ocak 2009
    Mesajlar:
    19.079
    Beğenileri:
    151
    Ödül Puanları:
    63
    Cinsiyet:
    Bay
    Hangi adımda kalıyor ?! Firmware paketi adımda ise oradaki "updata.app" yazan dosyanın adını update.app olarak değiştirin yeniden deneyin
     
  9. 83rK

    83rK Üyecik

    Katılım:
    21 Aralık 2011
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ana paket güncellemesinde kalıyor daha ilk adımda malesef .
     
  10. REDFOKS

    REDFOKS Kürşad'ın Kırkıncı Çerisi Yönetici Super Moderator

    Katılım:
    31 Ocak 2009
    Mesajlar:
    19.079
    Beğenileri:
    151
    Ödül Puanları:
    63
    Cinsiyet:
    Bay
    yeniden denemekten başka çaresi yok gibi ama isterseniz yazılım paketini yeniden indirin öyle deneyin
     
  11. 83rK

    83rK Üyecik

    Katılım:
    21 Aralık 2011
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    şuan indiriyorum denemeyi yapıcam olmazsa ne yapmamı önerirsiniz.
     
  12. REDFOKS

    REDFOKS Kürşad'ın Kırkıncı Çerisi Yönetici Super Moderator

    Katılım:
    31 Ocak 2009
    Mesajlar:
    19.079
    Beğenileri:
    151
    Ödül Puanları:
    63
    Cinsiyet:
    Bay
    Aslında şunuda deneyebilirsiniz 1. adımı atlayıp Firmware paketini yükleyip sonra 3.4. adım
     
  13. 83rK

    83rK Üyecik

    Katılım:
    21 Aralık 2011
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    denemekte fayda var uyguluyorum.

    --- Mesaj Güncellendi ---

    hiç bir değişme yok hafıza kartını biçimlendirmem fayda sağlayabilirmi acaba ?
     
  14. REDFOKS

    REDFOKS Kürşad'ın Kırkıncı Çerisi Yönetici Super Moderator

    Katılım:
    31 Ocak 2009
    Mesajlar:
    19.079
    Beğenileri:
    151
    Ödül Puanları:
    63
    Cinsiyet:
    Bay
    Daha öncesinden root falan yapıldıysa ondan dolayı hata veriyor olabilir.
     
  15. 83rK

    83rK Üyecik

    Katılım:
    21 Aralık 2011
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    telefonda daha önce hiçbir root veya güncelleme yapılmadı ilk kez gördüm bu güncellemeyi ve kurmak istedim yanlış bir adımda uygulamıyorum fakat telefondamı bir gariplik var anlamadım.
     
  16. REDFOKS

    REDFOKS Kürşad'ın Kırkıncı Çerisi Yönetici Super Moderator

    Katılım:
    31 Ocak 2009
    Mesajlar:
    19.079
    Beğenileri:
    151
    Ödül Puanları:
    63
    Cinsiyet:
    Bay
    Bu donma olayı kaç dakika sürüyor yani normalde o 1. adımdaki Ana paket güncellemesi 5 dk falan sürüyor aceleye getirmiyorsunuz demi olayı ??
     
  17. 83rK

    83rK Üyecik

    Katılım:
    21 Aralık 2011
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    10-15 dk kadar bekliyorum.
     
  18. dirtyboy48

    dirtyboy48 Üyecik

    Katılım:
    21 Aralık 2011
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşlar merahaba bişey sora bilirmiyim bu işlemlerri yaptiktan sonra turkcell uygulamalari silini yomuşya turkcell uygulamasindan baska bir uygulamalar mesela çevirici market rehber mesaj vb. temel her telefonda olmasi gereken şeylere bi şey oluyomu yoksa sadece turkcell uygulamalarimi siliniyo?
     
  19. REDFOKS

    REDFOKS Kürşad'ın Kırkıncı Çerisi Yönetici Super Moderator

    Katılım:
    31 Ocak 2009
    Mesajlar:
    19.079
    Beğenileri:
    151
    Ödül Puanları:
    63
    Cinsiyet:
    Bay
    Turkcell uygulamalarını silmeyi denemedim ama turkcellin uygulamalarını kaldırılsa bile telefondaki ana uygulamalara bir şey olmaz.
     
  20. 83rK

    83rK Üyecik

    Katılım:
    21 Aralık 2011
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    sürümü 2.3.7 ye güncelledim fakat geri nasıl alabilirim bugün baya başınızı ağrıttım :D
     

Sayfayı Paylaş