Trafik kural sorunları, sürücüler nasıl kurallara uyacak!!!

Bu konuyu okuyanlar

mirafiori34

Öğrenci
Katılım
17 Ağustos 2017
Mesajlar
8
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Arkadaşlar Merhaba,

işim gereği sürekli İstanbul trafiği ile mücadele ediyorum. Zaten trafik yeterince çile birde insanların kural tanımamazlığı insanı daha da zora sokuyor.

En basitinden 1-2 saat önce başıma gelen bir hadise 80 km hız sınırı olan ve koca koca tabelalar ile hız sınırını gösteren bir yol ve eds denetlemesi de var. Orta şeritte 80 km ile giderken bir tır korna ve sellektör ile taciz etti 1-2 dakika boyunca bende elimi dışarı çıkartarak hız sınırı ve eds tabelasını işaret ettim beni solladı ve üzerime kırdı yoluna devam etti.
Yine başka bir gün sakin bir yolda kırmızı ışıkta durdum gideceğim istikamette boş fakat kırmızı yandığı için bekliyorum arkamdan bir minibüs korna figan dedim herhalde araba yanıyor hayırdır dedim gitsene dedi yol boş, kırmızı yanıyor !!! Oooo dedi siz kuralcılar!!! yYeşil yandı devam ettim.

Yaya geçitlerinde yayalara yol veriyorum diye korna figanlar, döner kavşaklarda ada içindekine öncelik verilmemesi, ofset taralı alan ihlali, emniyet şeridini zaten söylemiyorum.

Gerçekten kurallara uymaktan korkar oldum diğer sürücülerle kavga etmemek için.. Bu sorunlar nasıl çözülecek ? Sizlerin görüşleri nedir bu konuda?
 

MydVDZ

Öğrenci
Katılım
26 Haziran 2016
Mesajlar
38
Reaksiyon puanı
19
Puanları
8
Yaş
23
Dostum gerçekten nasıl çözülecek bu kural tanımazlık bilmiyorum. Son zamanlarda dikkat ediyorum da ne zaman trafik sıkışsa aynı sebepten oluyor. Sağ taraftaki çıkışa girmek için oraya kadar en soldan gelip durup sağa girmeye çalışanlar. Ya da sağdan çıkışın içinden gidip tam bariyerle ayrılmaya başlayacağı yerde sola geçmeye çalışanlar. Bu yapılmasa kaza bela haricinde trafiğin durması için hiçbir sebep yok. Galiba oturup insanlar ne zaman akıllanacak diye beklemekten başka yapacak bir şey yok.
 

grezimonk

Müdavim
Katılım
10 Mayıs 2012
Mesajlar
1,999
Reaksiyon puanı
261
Puanları
83
o kuralsızların ehliyetini ömür boyu iptal edip arabasını presleyip eline vereceksin... en sağlam akıllandırma budur...
 

mirafiori34

Öğrenci
Katılım
17 Ağustos 2017
Mesajlar
8
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Açıtığım konuya 6 ay sonra cevap gelmesi beni sevindirdi :)
 

Emir Timur

Doçent
Katılım
24 Şubat 2017
Mesajlar
989
Reaksiyon puanı
445
Puanları
83
En sinir bozucu şeylerden biri hödüğün birinin trafik ışıklarında emniyet şeridine girip yeşil yandığında insanın önüne fırlaması.
 
Üst