Toshiba Dizüstü Bilgisayar Kasma Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan LeondraS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

LeondraS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Toshiba SATELLİTE L750-1MP (win8) bilgisayarım var yaklaşık 3-4 kez kasma yüzünden format yedi.

Bu günlerde bilgisayarı fazla zorlamıyorum zaten daha çok yeri var ve eset,ccleaner filan taramadır zatturu zıttırı herşeyi yaptım tertemiz..

Ama açıldığı andan beri öyle kasıyorki masaüstü donuyor arka planım gösteriliyor sadece . Sonra 1 dk sonra düzeliyor.Dokunduğum an pat donuyor aynı şey oluyor.Arkadaşlar çıldırcam artık bir çözümü yokmu söve söve bir hal oldum yardım edin lütfen..

Son düzenleyen moderatör:

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Toshiba olmasın o. :)

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Sistemde virüs olmadığından eminsen Hard Disk'te problem var mı araştırabilirsin.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Denerim..Ama yapabileceğimi pek sanmıyorum o problemi bulmam için pc den bakmam lasım o da zor :)

Parçaların yük altında ısı değerlerine bakıp ekran görüntüsü atabilirsin. HD Tune Pro programı ile de Hard Disk'i tarat. Test sonuçlarını burada paylaşabilirsin.

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
mustafa arkadaşın dediği gibi ısınma faktörü olabilir.. hiç bakım yaptırdınız mı? fanların çalışması nasıl.. nette gezinirken falan çok fazla ısınıyor mu makina?

eğer hiç yaptırmadıysanız termal macunları yeniletin, ekran kartının fanına baktırın (kırılmış yada çatlamış olabiliyor, nasıl oluyor demeyin gerçekten kırılıyor) hava kanallarını kontrol ettirin.. bu işlem tabii ısınıyorsa yapın..

eğer harddiskten şüpheleniyorsanız yine mustafa arkadaşın dediği programı indirip dene..

açılışta çok fazla program varsa o da yapabilir.. ccleaner ın ayarlarından bakmalısın, açılışta hangi programlar açık.. hatta resim koy, ben sana burdan söyleyeyim hangilerinin devre dışı kalması gerektiğini..

şuan aklıma başka birşey gelmiyor.. ayrıca antivirüsü cracklı kullanıyorsan virüse hoşgeldin demelisin.. bedava bir antivirüs (avira ve avastı öneririm) cracklı antivirüsten daha iyidir..

param var antivirüs alırım dersen kaspersky panda önerebilirim.. norton çok kasabilir, ram miktarın ve işlemcin de önemli tabii..

LeondraS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mustafa arkadaşın dediği gibi ısınma faktörü olabilir.. hiç bakım yaptırdınız mı? fanların çalışması nasıl.. nette gezinirken falan çok fazla ısınıyor mu makina?

eğer hiç yaptırmadıysanız termal macunları yeniletin, ekran kartının fanına baktırın (kırılmış yada çatlamış olabiliyor, nasıl oluyor demeyin gerçekten kırılıyor) hava kanallarını kontrol ettirin.. bu işlem tabii ısınıyorsa yapın..

eğer harddiskten şüpheleniyorsanız yine mustafa arkadaşın dediği programı indirip dene..

açılışta çok fazla program varsa o da yapabilir.. ccleaner ın ayarlarından bakmalısın, açılışta hangi programlar açık.. hatta resim koy, ben sana burdan söyleyeyim hangilerinin devre dışı kalması gerektiğini..

şuan aklıma başka birşey gelmiyor.. ayrıca antivirüsü cracklı kullanıyorsan virüse hoşgeldin demelisin.. bedava bir antivirüs (avira ve avastı öneririm) cracklı antivirüsten daha iyidir..

param var antivirüs alırım dersen kaspersky panda önerebilirim.. norton çok kasabilir, ram miktarın ve işlemcin de önemli tabii..

Şimdi netten surf yaparken vs hiç ısınma+fandan çok ses gelmiyor. Fakat dota 2 felandır oyunlarda fan çok ses çıkarıyor ve pc anında ısınmaya başlıyor.Ccleanerden,görev yöneticisinden gereksiz başlayan şeyleri zaten devre dışı bırakmıştım.Ama önerdiğiniz antivirüs programını deneyeceğim.Kısa zamanda harddisk ss atacağım. Konuyla ilgilendiğiniz için teşekkürler..

LeondraS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Parçaların yük altında ısı değerlerine bakıp ekran görüntüsü atabilirsin. HD Tune Pro programı ile de Hard Disk'i tarat. Test sonuçlarını burada paylaşabilirsin.

Evet efinim.Dediğiniz şey bu mudur biraz garip geldi program gözüme.
Ekran Alıntısı.JPG

Osman Çelik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Büyük ihtimalle hdd sorunu. Bad sector veya 500ms hataları olabilir. Mhdd programını araştırın flasha atıp boot edin hdd taraması yaptırın en net sonucu verir size

LeondraS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
KONU kilit olabilirmi lütfen.Dediğiniz çoğu şeyi yaptım ve artık öyle bir sorun yok :) ilginiz için tşk ederim.