Telefonuma Xposed Frameworks yükledim; bootloop oldu. Sonra telefonumdan kaldırdım. Şimdi telefonum çok ısınıyor.

Bu konuyu okuyanlar

Gökhan Gülen

Öğrenci
Katılım
10 Şubat 2018
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
28
Herkese merhabalar. Benim Lenovo A7010a48 model bir telefonum var (K4 Note da diyorlar ona). Android sürümü marshmallow. Birkaç gün önce telefonumu şu videoya bakarak rootladım.

Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=K6QXlB3eLXw


Videoda ne anlatılıyorsa hepsini yaptım. Telefonuma Team Win Recovery Project (TWRP) yükledim. Zaten o olmadan root atılamıyor. Videoda indirmemiz gereken bir link veriliyor. O linkte xposed zip ve apk dosyaları mevcut gördüğünüz gibi.

Adsız.png


Ben zip dosyasından TWRP aracılığıyla Xposed kurdum. Sonra Xposed Installer uygulamasını yükledim. Telefonumda hiçbir problem yoktu. Modüller indirmek istedim. Mesela MinMinGuard yükledim; onu açınca en üstte kırmızı şerit içerisinde "Xposed is not enabled." yazıyordu, Xposed telefonumda zaten yüklü olmasına rağmen. Xposed Installer uygulaması da telefonumda Xposed Frameworks'ün yüklü olduğunu söylüyordu. Yalnız Xposed yükledikten sonra telefonumu hiç kapatıp açmamıştım. Ben de o yüzden böyle yazdığını düşündüm ve Xposed Installer'ı açarak telefonumu yeniden başlatmaya karar verdim.

1518127132929.png


Bu arada bu ekran görüntüsü benim telefonuma ait değil, bir videodan alıntı sadece. Fotoğrafta gördüğünüz üzere "Hızlı yeniden başlat" butonunu tıkladım. Ne olduysa her şey işte ondan sonra oldu. Xposed Installer uygulaması önce root izni istedi, ben de onayladım ve telefon öylece dondu kaldı. Ne açıldı ne de kapandı. Bir süre sonra ben de açma/kapatma tuşuna basılı tuttum ki telefon reset atsın diye. Sadece Lenovo logosu görünüyordu ama bir türlü açılmıyordu, bir süre bekledim ama nafile. Yani bildiğiniz bootloop oldu. Bunun üzerine ben telefonumu recovery moduna aldım; TWRP'yi açtım. İnternette biraz araştırma yaptım, telefonumu USB kablosu ile bilgisayarıma bağladım ve telefonuma xposed uninstaller zip dosyası yükledim. Şu siteden, en alttan dördüncü sıradaki zip dosyasını indirip kurdum: Index of /framework/uninstaller/

Adsız.png


İşe yaradı. Telefonumdan Xposed Frameworks kaldırıldı. Şimdi telefonum açılıyor ama çok ısınıyor, hiç ısınmadığı kadar ısınıyor. Şu video aklıma geldi:

Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=xf7MJMdfi34


Videoya göre bootloop yaşanmasının sebebi telefonun anakartı üzerindeki VGA olarak tanımlanan çiplerin telefonun ısınması ve soğuması esnasında çiplerin altındaki lehimlerin kopmasına dayandırılıyor. Acaba bendeki problem de bundan mı kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Fakat benim problemim yazılımdan dolayı meydana geldi, donanımdan dolayı değil. Yazılım donanıma zarar verebilir mi onu bilmiyorum. Acaba donanımda bir problem mi var diye düşünüyorum.

Arkadaşlar, ben şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Telefonum öyle bir ısınıyor ki, patlarsa diye korkuyorum ve çok kısa süre kullanıp kapatmak zorunda kalıyorum. Ne yapabilirim? Çözüm nedir? Yardımlarınızı bekliyorum.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Sizce telefonumda bulunan bazı uygulamalardan kaynaklanıyor olabilir mi? Acaba telefonuma format mı atmalıyım? Ama uygulamalardan kaynaklı olsa o zaman Xposed yüklemeden önce de telefonumun aşırı ısınması gerekirdi. Fakat Xposed işine bulaşmadan önce hiç öyle bir sorunum yoktu.
 
Son düzenleme:

oktay1234

Öğrenci
Katılım
19 Temmuz 2014
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Sakın o koyduğun videodaki gibi cihazın içini açıp müdahale etme elektronik bilgin yoksa varsa bile yapma garanti dışı kalır cihazın. kanalımda alakalı videonun altına yorum atmışsın yanlız link koymasaydın keşke sistem otomatik engelliyor kanalımda alakalı videonun altına yorum olarak yaz oradan ayrıntılı olarak yardımcı olayım. harici yerlerede lütfen bağlantı vb şeyler verme engelleniyor ve oralarda yardımcı olmuyorum uyarmak için yazıyorum bunu.

Youtube.com/ANDROHACK
 
Üst