T5 den T5 Gp (t6) ya geçiş.. Süper konu mutlaka okuyun!

Bu konuyu okuyanlar

downahar

Öğrenci
Katılım
9 Aralık 2014
Mesajlar
11
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Merhaba, Aşağıdaki yazılar daha önce başka bir vw forumunda paylaştığım bilgiler..

Arkadaşlar daha önceleri scenic kullanıcısı iken, 2011 yılında aldığım Kombi L aracım ile, Volkswagen sevenler arasına katıldım, 3 senede yaklaşık 150.000 Km yol yaptım, dağ taş türkiye nin her iline neredeyse her ilçesine gittim, 1 defa yurt dışına çıktım.. Geçen haftaya kadar aracımı satmaya karar vermiştim, 35 son fiyat dememe rağmen pazarlık için arayanlar öyle bezdirdiler ki.. Bende 60.000 LT ye kadar caravelle aramama rağmen binilecek pek araç bulamadım, ve satmaktan vaz geçtim. t6 nın görüntüsü bence t5 den güzel.. Ama gel gelelim motor konusunda ben t6 yı pek beğenmedim.. zaten performans düşkünlüğüm de beni herzaman t6 dan uzak tuttu.. Şuan kullandığım aracım tam bir yol canavarı, 130 Hp idi ilk aldığımda ki birçok kişiye göre 130 hp bile iyi bir çekiş, ama ben yetinmedim, 175 lik diye getirttiğim turbo sanırım 225 HP lerde kullanılanlarla aynı olduğu için iyi bir uyum sağladı ve yapılan yazılım uygulaması ile aracımın gücü 207 Hp ye çıktı. 0 ila 100 km si kış lastiklerinde 7 sn. ARacıma Raylı vito koltuğunu uyarladım. Döşemeciler şasenin altı dolu olduğu için bu işleme yanaşmıyor..Bende kendim uyarladım ve gayet sağlam oldu.. Aracımda Webasto, Tv ve uzun yolda içinde rahat kalınacak her türlü tertibat var.. Sonrada Hız sabitleyici, yağmur ve far sensörü eklendi, Çok yoğun bir iş tempom olmasına rağmen biraz stres atmak için aracımda çeşitli led modifiyeleri yapıcam ve yaptıkca burdan paylaşıcam inşallah.. Aracım önümüzdeki hafta boyacı sözünde durursa t6 Ya dönmüş olacak inşallah.


Fotoğrafları yakında paylaşıcam,

ilk işlem;
T6 Caravelle katlanır ayna aldım 1 çift, aracımda katlanır ayna özelliği yok tu, herkes olmaycağını söyledi, çalışmaz cam kontrol modülünü yakarsın dedi, ama ben cesaret edip taktım, sonuç sağ ayna kusursuz çalışıyor, sol ise ters yani yönler farklı ama görüntü güzel.. katlama özelliği şuan için çalışmıyor çünkü kumanda dolunda böyle bir özellik yok.. yenisini bugün sipariş edicem.. 1 çift ayna 600 TL. aynalar sıfır.

T6 Caravelle, Çıkma Ön tampon, Panjur, Kaput, ve panel aldım. Kaputun, ön sağ tarafında ufak bir hasarı vardı, boyacıyı ikna ettim, Tampon sağlamdı tamir edilmiş ama küçük bir hasar olduğu için problem yok.. panelde sadece iki civatanın somunu yok.. onuda uydurup çözdük.. bu söylediğim parçalara toplamda 900 TL verdim..

Farları 180 TL ye çiftini aldım.. ufak hasarlar vardı, söktüm ve tamir ettim.. sökmüşken birde ledi içeriden görünmeyen ama görüntü harika bir gündüz ledi yaptım.. ancak farlar çok temiz değil.. dün aksaray dan 500 TL ye depo marka çiftini buldum.. eğer memnun kalmassam yenisini alıcam..


- - - Mesaj Güncellendi - - -

ilk Resimler Geldi

Arabanın Yüzü Ortaya Çıkmaya başladı;



Poc3Lt.jpg



3V9pef.jpg



WM7kyq.jpg


- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bunlar Aracımın ilk hali...
pXYPzZ.jpg


- - - Mesaj Güncellendi - - -



heIfoE.jpg

ujOmeR.jpg



1CDCv8.jpg



rXZwOl.jpg



UONo0n.jpg



ShAV8a.jpg



WmSV3j.jpg


- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ve bu hafta Bitti..


Burda görülen gündüz farı.. %100 kendi imalatım..


iVyD1Q.jpg


Diğerleri de son şekil


k6hWvT.jpg



Z4YTjk.jpg



jCotxK.jpg



b4s576.jpg


Son resimde logolar ve caravelle yazısı yapışmamış

Daha aracımı almadım.. ama Allah nasip ederse Yarın alacağım..

Bu işlem bana nekadar maloldu hemen yazalım..

Ön kaput, Ön Panel, ve dolu tampon 900 TL
Sis farları ve kapakları 180 TL
Farlar 180 TL (çıkma ve kırıkları vardı, açtım, tamir ettim, gündüz farı ekledim,)
ön panjur 140 TL
Ön panjur Arması 80 TL
Aynalar (elektrikli Katlanır) 600 TL çifti
Arka Stoplar orjinal 350 TL çifti
Toplam: 2430
kaporta ve Boya :500
Verilen bahşişler :65 TL
Elektrikçi: 120 TL
toplam verilen:3115

Eski Farları : 160 TL ye
Eski kaputu, Paneli ve aynaları : 750 TL ye sattım
Eski stopları 150 TL ye
Eski ön panjur tampon ve sisleri de 450 TL ye satmayı umud ediyorum.
Satılan ve satılacak (inşallah) parçalar: 1510 TL tutuyor..

Böylelikle bu işlem bana 1605 TL ye maloldu..

Size üzücü haberlerim var..
Arka Stoplar, ön farlar ve aynaların Elektrik tesisatı maalesef uymuyor.. Ciddi bir elektrik işçiliği var.. ayrıca , yeni ayna düğmesi almış idim, katlanır özellikli.. ama maalesef katlama özelliği de çalışmıyor.. ona modül arıyoruım.. ayrıca, sağ ve sol farın üzerinde bulunan ve kaputun içinde kalan, ve panjurun devamı niteliğindeki bakalitler de uymuyyor.. eski panele göre olduğu için.. yani çok güzel bir görüntü olmuor.. kaput döşemesi birebir uyuyor.. ayrıca radyatör alt ayakları maalesef t5 GP paneline uymadığı için ona ayak yapmak zorunda kaldım.. Ayrıca eski tamponun yan panelli vidaları uyuşmuyor.. yenisini yapmak zorundasınız.. tampon demiri aynı olmasa da sorunsuz olarak uyuyor.. netice olarak farlarım hafif çizikli olsada güzel bi şekilde oturdu.. araba sıfır gibi oluyor..


 

nsme59

Öğrenci
Katılım
15 Mart 2015
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
iyi günler arkadaşım bendede 2006 model bitane t5 var vip bende aracımı t5gp görünüm yapmak istiyorum bu yaz kısmet olursa herhangi bi sorun yaşadın mı elekrik aksamında felan biraz bana yardımcı olurmusun ben çok araştırdım ama sen yazan ilksin galiba bu arada konu için teşekkür ederiz :))
 

Hgt1903

Öğrenci
Katılım
7 Şubat 2017
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
37
On paneli değiştirmeden yapabilirdin farlar için ayak yapıyorsun istediğin hersey oluyor benim Meral ettiğim direksiyon ve gösterge panelini uydura bildinmi
 

alpacino_34

Müdavim
Katılım
31 Ağustos 2015
Mesajlar
1,615
Reaksiyon puanı
495
Puanları
83
On paneli değiştirmeden yapabilirdin farlar için ayak yapıyorsun istediğin hersey oluyor benim Meral ettiğim direksiyon ve gösterge panelini uydura bildinmi
Ön kısmı halletmiş zaten göstergeler kolay yapanlar var
 
Üst