Symbian S60'a Qt Desteği

Bu konuyu okuyanlar

Berkin Bozdoğan

Müdavim
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
38
Puanları
0
Nokia, açık akıllı telefon platformu Symbian OS işletim sistemine dayanan S60 yazılımına Qt'yi dahil ederek, uygulama yaratıcılarına yeni olanaklar sunuyor.

Qt Software, Qt'nin açık akıllı telefon platformu Symbian OS işletim sistemine dayanan S60 sürümünü duyurdu. Qt, geliştiricilerin yarattıkları uygulamaları Windows, Mac, Linux, Windows CE, Windows Mobile'ın herhangi birinde ve gömülü Linux platformlarında kullanabilmelerini kolaylaştıran güçlü bir C++ uygulama geliştirme arabirimi olarak Linux altındaki masaüstü ortamı olan KDE ile ün yapmış durumda. S60 platformunun da bunlara dahil edilmesiyle, geliştiriciler Qt tabanlı uygulamalarıyla 80 milyon cihazlık bir pazar yakalamış olacaklar. Qt, Nokia tarafından satın alınmadan önceki ismi Trolltech olan Qt Software tarafından geliştiriliyor.

Qt Nedir?

Qt bir platformlar arası uygulama geliştirme ortamıdır. Qt kullanarak uygulamalar ve kullanıcı arayüzleri geliştirebilir ve kodları tekrar yazmaya gerek olmaksızın bu geliştirilen arayüzler pek çok masaüstü bilgisayar ve gömülü işletim sistemlerinde kullanılabilir.

Nokia, Symbian'daki Qt'den Umutlu
Nokiakonuyla ilgili olarak şunları ifade ediyor: "Qt ile gelen C++ geliştirme aracı sayesinde, platform üzerinde çok daha zengin kullanıcı deneyimlerinin geliştirilmesi sağlanacak ve Symbian OS işletim sistemine dayanan S60, uygulama ve hizmetlere odaklanmak isteyen geliştiriciler için çok daha cazip olacaktır."

Bilgi için: Qt
Yazan: Ruşen Göbel
SDN - http://shiftdelete.net
 

Intpv6

Asistan
Katılım
23 Nisan 2008
Mesajlar
165
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Qt'nin nimetlerinden yararlanılarak S60'lar için güzel uygulamalar geliştirilebilir.
Apple'a parmak ısırtmak biraz iddialı olmuş : ) ama neden olmasın.
 
Üst