Ssd+Hdd Sorunu

Bu konuyu okuyanlar

llTheOverLordll

Öğrenci
Katılım
14 Ocak 2017
Mesajlar
7
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
28
Bundan 1 sene önce 120 gb ssd almıştım. Ssdyi hdd'nin yerine hddyi ise cd rom yerine taktım. Sıkıntı yoktu ozamanlar. Şimdi ki sorunum ise hdd bilgisayarı kullanırken kendi kendini uyku moduna alıyor galiba. Çünkü açılış sesi ve hdd den click sesi geliyor. Oyun oynarken farketmedim ama eminim ki bilgisayar boştayken daha fazla ses duyuyorum. Hd tune den tarattım hiç kırmızı çıkmadı. Hdd in hızı makul bir seviyedeydi. Güç ayarlarından sabit diski kapatma süresini 0 yaptım yine olmadı. Ayrıca D: diskini (yani hdd deki bölüm) açınca 1 2 saniye bekletiyor. Ne yapmam lazım ? (Notebook Lenovo İdeapad 320)
 
Son düzenleme:

met 35

Mak. Müh.
Katılım
30 Ağustos 2018
Mesajlar
17,164
Çözümler
11
Reaksiyon puanı
9,078
Puanları
113
Yaş
54
Nette bi araştırın isterseniz. Ayrıca intel storage rapiddende kapatılması gerekir diye yazmışlar. Ama detaylarına pek bakamadım.
 

llTheOverLordll

Öğrenci
Katılım
14 Ocak 2017
Mesajlar
7
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
28
Araştırdım ve buldum. Benim harddiskte APM (Advanced Power Management) denen bi özellik varmış. Bu özellikle bilgisayar boştayken güç tasarrufu olsun diye harddisk kendini uykuya alıyor. E tabi uykuya almadan önce click click sesler çıkarıyor. Bu özelliği Crystal Disk İnfo adındaki uygulamayla kapattım. Yardımlarınız için teşekkürler.
 
Üst