Soslu mısır nasıl yapılır?

Bu konuyu okuyanlar

Turab Garip

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
Merhabalar arkadaşlar.

Aranızda soslu mısırın nasıl yapıldığını ayrıntısıyla bilen var mı? Internette bu konuda Türkçe kaynak yok. Bütün üretim işlemini tek cümlede özetlemişler. "Mısır 3 gün suda bekletilir ve yağda kızartılır". Bana lazım olan sosuyla birlikte gıda teknolojisi açısından işlemlerin nasıl olduğu.

Bilenlerin açıklayıcı, bilmeyenlerin kaynak gösterici olmalarını ümit ediyorum. :)

Bu arada aradığım şey tam olarak şu kuruyemiş:
14.jpg
 

eray045

Müdavim
Emektar
Katılım
12 Nisan 2008
Mesajlar
12,600
Reaksiyon puanı
250
Puanları
63
bayağı bi yağda kızartılıyo muhtemelen.. eline aldığın gibi sırf yağ :D
bende merak ettim açıkçası.
 

emelden

Müdavim
Katılım
30 Ocak 2007
Mesajlar
5,260
Reaksiyon puanı
8
Puanları
0
Nasıl yapıldığını bilmiyorum ama kaynak bulursam mutlaka eklerim.

Bu arada canım çekti. :pinch:
 

ayhan.akyuz

Asistan
Katılım
18 Haziran 2007
Mesajlar
396
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
imalatına hiç uğraşma değmez yemişçiden alıver
 

seciL

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Eylül 2005
Mesajlar
5,117
Reaksiyon puanı
102
Puanları
48
merakla bekliyoruz sosun tarifini bilenlerden:)
:Dgece vakti yapılır mı bu... Afiyet olsun bensiz yerseniz bogazinizda dursun:)
 

Turab Garip

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
Arkadaşlar çok teşekkür ederim gece vakti güldüren yorumlarınız için. Ama iş ciddi. :D

Bana biraz teknik kısmı lazım işin. Bir ödev için.
 

Turab Garip

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
Perakende satıcılar kendileri üretmiyorlar bunu, büyük fabrikalarda üretiliyor. Gıda Mühendisliği okuyan bir arkadaşımın bir ödeviydi yardımcı olmak istedim, herhalde geç kaldık.
 

Turab Garip

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
Bu tarif benim resimde verdiğim kuruyemişe ait değil. Yine de teşekkür ederim. :)
 

Be5tE

Müdavim
Katılım
22 Nisan 2008
Mesajlar
7,341
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
abiii naptın seen yaa :D :D

ne zamandır yemiyordum canım istedi bak şiimmdii :D

hem napcan evde yapıp manyak zararlı ama süper bişey :D
 

emubaltaci

Müdavim
Emektar
Katılım
21 Kasım 2005
Mesajlar
18,862
Reaksiyon puanı
129
Puanları
63
Nerden aklına geliyor bunlar canım cekti simdi
 

mavinok.ta

Müdavim
Katılım
17 Eylül 2007
Mesajlar
6,285
Reaksiyon puanı
13
Puanları
0
ayyy felaket bişi o yaaa hiç sevmiyorum iğreç kokuyo :S kuzenlerim habire yiyolar ben bulunduğu odada duramıyorum berbat bir kokusu var :icon_-1:
 

Be5tE

Müdavim
Katılım
22 Nisan 2008
Mesajlar
7,341
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
ilk bulduğum yerden alacam :)

missss gibi kokuyor :D :D :p
 

CZC

Müdavim
Katılım
26 Ağustos 2008
Mesajlar
1,519
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
:)

Uzay mekiği nasıl yapılır veya bir şahin nasıl doğan a çevrilir gibi cevabı bulunabilecek sorulardan sorsaydın keşke hocam ya..
İnan merak ettim ben bile..
En güzeli bi koşu gidip almak bayiiden, soran olursa da "abi ben yapıcı-satıcı değil kullanıcıyım sadece" demek..

Malezya mısırı denen mısırı çok tuzlu bi sosla kavurmak gibi bişey olabilemez mi? (ya git majesty, elinin çamuruyla mısır işi kaldı bi yorum yapmadığın) ;)
 

soslumisir

Öğrenci
Katılım
18 Şubat 2012
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
soslu mısır üretimi yapmaktayız soslu mısırla ilgili sorualnızı ıcın bize yazabılırsınız
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
soslu mısır üretimi yapmak istiyorum, üretimle ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum, saygılarımla
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
bu işi mersinde şimşekogulları firması iyi biliyor.. som mısır olarakta geçiyor
 

-Hewal-

Müdavim
Katılım
27 Haziran 2008
Mesajlar
5,206
Reaksiyon puanı
11
Puanları
0
Çok basit mısırı kaynat suyunu suz içine istedigin soslari dok karıştır fırına at arada bir kontrol et hafif bir sertlige ulaştığı zaman al sana soslu Mısır dikkat Et yakma

Bu tarif herhangi bir yerden alıntı değildir garantisi de yoktur .
 

MerveOzgur

Doçent
Katılım
31 Ekim 2013
Mesajlar
633
Reaksiyon puanı
7
Puanları
18
Haşlanmış süt mısırı, margarinle biraz tavada çevir.

Sos işine gelince o bardak mısır misali, soya, ketçap,mayonez,kimyon,nane, acı sosu vs kullan al sana soslu mısır. :D
Ben farklı soslarlada deniyorum süper oluyor.

Yoğurt fesleğen sosu, domates nane kekik sosu vs gibi.

Evde yapıyorum ben ımmm yani o derece :D
 
E

Emre ER

SDN Okuru
Çok basit mısırı kaynat suyunu suz içine istedigin soslari dok karıştır fırına at arada bir kontrol et hafif bir sertlige ulaştığı zaman al sana soslu Mısır dikkat Et yakma

Bu tarif herhangi bir yerden alıntı değildir garantisi de yoktur .

tuttu mu hiç!? :)
 
Üst