Son İki Haftada Yüzde 300 Değer Kazanan Altcoinin Sırrı

Bu konuyu okuyanlar

mcgregor1

Öğrenci
Katılım
1 Ekim 2017
Mesajlar
26
Reaksiyon puanı
4
Puanları
3
Yaş
31
Kripto para piyasası 2018 yılında negatif bir seyri takip ettikten sonra son haftalarda durağan bir görüntüye sahip. Bitcoin’in volatilitesi son dönemlerin en düşük seviyelerindeyken tüm kripto paralar Bitcoin gibi durağan bir görüntüye sahip değil.

Son haftaların en çok göze çarpan kripto parası ise kuşkusuz Nano. Yakaladığı güçlü ivme ile pek çok yatırımcının dikkatini çeken Nano, ya da eski adı ile RaiBlocks, son 13 günde yüzde 300’e yakın artış sağlayarak 0.81 dolar bandından 3.63’e yükseldi ve sonrasında 3,41’de dengelendi;

Screen-Shot-2018-08-27-at-07.35.15.png

NANO/USD Fiyat Grafiği

Nano yakaladığı ivme ile 450 milyon dolarlık market hacmini geride bırakırken en yüksek piyasa hacmine sahip 24. kripto koin konumuna yerleşti.

Nano’nun Başarısını Tetikleyen Etkenler

Peki Nano’yu geçtiğimi haftalarda diğer kripto paralardan ayıran özellikler ne? Burada birden fazla geliştirmeyi dikkate almakta fayda var.

Nano’nun artışını tetikleyen ilk gelişme Nano’nun saniyede 765 transferi gerçekleştirdiğini kanıtlaması oldu.

Nano’nun hız şovu sonrasında BitcoinStore’da Nano kabul edilmesiyle birlikte de Nano’nun kullanım alanları büyük çapta genişledi. Öyle ki bu gelişme sonrasında Nano 20.000 mağazada kullanılabilir hale geldi.

Bunun yanı sıra Citibank’ın eski yöneticilerinden ve Londra menşeli borsa New Change FX’in CEO’su Andy Woolmer’in Nano ekibine danışman olarak katılmasının da Nano’nun kurumsal yatırımcıların radarına girmesinde önemli bir etki yarattığından bahsediliyor. Woolmer’in Nano’nun ilk danışmanı olduğunu anımsatmakta da fayda var.

Üstün Teknoloji + Kullanım Alanı + Tecrübe

Toparlamak gerekirse, kripto para piyasasının son dönemdeki parlayan yıldızı Nano’nun bu yazımızda da bahsettiğimiz gibi onu farklı ve hızlı kılan teknolojik özellikleri bulunuyor. Nano’nun hız testinde başarıya ulaşması onun fiyatını tetikleyen ilk faktör.

Bunun yanı sıra bir kripto paranın arzının sabit olduğunu farz edersek fiyatının artması için talebin artması gerekir. Bunun için de en iyi yol kullanım alanlarını arttırmaktır. Bu nedenle Nano’nun BitcoinStore’da kullanılabilir hale gelmesi onun önünü açtı. Tıpkı Bitcoin ETF‘lerinin Bitcoin’in önünü açacağı gibi…

Son olarak da Nano’nun genç takımına eski bir Citibank yöneticisinin danışmanlık yapacak olması kripto koine kurumsal yatırımcıların iştahını arttırmış gibi görünüyor.

Nano’nun son haftalarda yakaladığı başarı kripto para piyasasına olan güvenin hala sürdüğünün de önemli bir göstergesi.

Kaynak: Koin Haber
 
Üst