Sizce Hangi Bölümü Seçmeliyim?

Bu konuyu okuyanlar

Nairobili

Öğrenci
Katılım
9 Eylül 2018
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
20
Merhabalar! Umarım konumu doğru yere açmışımdır, biraz yeniyim de ?

Anadolu lisesi 10. sınıf öğrencisiyim. Liseye dil bölümü hayaliyle başladım şu an Norveççe, Fraoece gibi birçok dile ilgi duyuyorum. Ama artık dil öğrenme işini hobi olarak yapmaya karar verdim, çünkü gelişen teknoloji ile gelecekte tercümanlara ihtiyaç duymayacağımızı düşünmeye başladım.

9. sınıftayken yazılım dersi aldım Pythonu öğrendim, çocukluğumdan beri bilgisayarlarla haşır neşirim ama bir bilgisayar mühendisi olmaya güzel gözle bakamıyorum.

Canlılara da ilgim var biyolog olmak istiyorum dolayısıyla sayısal seçeceğim ama sayısal derslerim kötü. Hatta geçen sene iki dersten kalmıştım (2. dönem ikisinden de geçtim) Çok aşırı üzerine düşersem bir ihtimal yapabiliyorum ama hemen anlayamıyorum. Eve gidip saatlerce veya bazı konular için günlerce tekrar yapmam gerekiyor.

Sizce sayısal seçip bu kadar derse, konuya katlanmalı mıyım? Yoksa dil seçip rahatıma mı bakmalıyım?

Edit: Eğitim bölümünü bulamayınca direkt konu dışına açtım. Keşke sayfayı biraz daha aşağıya kaydırsaydım. Bütün forumdan özür dilerim ?
 
Son düzenleme:

kmurat

Müdavim
Katılım
8 Şubat 2014
Mesajlar
8,488
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
3,711
Puanları
113
En sevdiğini seç.
 

ulassblc

Asistan
Katılım
9 Şubat 2013
Mesajlar
141
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
Diş bölümü okuyup sayısaldan kaçacağını sanma sakın ola!!! Üniv sınavında binlerce kişiyi atlayabilmen için sayısala ihtiyacın olacak ;) sayısalı yaparım diyorsan sayısala devam et, eşit ağırlıkı yapabiliyorsan eşit ağırlıktan devam et, ha bunları yapamıyorsan hiç durma dil bölümüne gir en kötü , dil edebiyat okuyabilirsen ünivde gir bu bölüme!! Dil edebiyat okumak ünivde; çok kitap okumayı sevmen lazım!! Ona göre düşün karseşim. Deneyimlerimi sana aktardm
 

DKN NZY

Müdavim
Katılım
18 Mart 2018
Mesajlar
13,933
Reaksiyon puanı
10,146
Puanları
113
Yaş
25
Anladığın ve sevdiğini seç
 

IDAHO

Doçent
Katılım
8 Eylül 2015
Mesajlar
611
Reaksiyon puanı
192
Puanları
43
Şimdi 50 60 yıl o işi yapıcaksın. En çok hangisini yaparken mutlu olucaksın? Meslek seçerken o mesleğin geleceğine bakılmalıdır fakat asla 1. Kriter olamaz. Sevdiğin ilginin ve yeteneğinin olduğu sonra da geleceğini uygun gördüğün meslek senin için idealdir.

Ben Bilgisayar mûhendisliği okuyorum 10. Sınıfta matematikten 02 aldım 11.sınıfta kimyadan 08 aldım fakat üniversite sınavında en iyi netlerim matematik ve kimyadaydı. Bu derslerde niye başarısızım diye bir araştır. Çalışmaman üstüne düşmemen veya yanlış çalışman yüzündenmi yoksa herkesle aynı şekilde çalıştığın halde iyi gelmemesi mi?

Şu test sana yardımcı olabilir: Hangi mesleği seçmeliyim?
 
Üst