Sizce de sorun güç kaynağı mı?

UmutFurkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Arkadaşlar başka forumlardan aldığım destekle yeni güç kaynağı aldım sorunum da buydu:
PowerBoost 500W güç kaynağıydı 12v kanalından 264W veriyordu ve videoda da gözüktüğü gibi 12v kanalı 12'nin altında seyir ediyor yeni güç kaynağı yolda geliyor da bilemedim şimdi sizlere de sorayım dedim.
Sistem özellikleri;
  • ekran kartı: GTX 1050 Aero ITX 2G.
  • işlemci: Ryzen 3 2200G.
  • anakart: MSI A320M PRO-VD/S.
  • SSD: Gigabyte 240GB.
  • güç kaynağı: Powerboost 500W.
  • RAM: Kingston HyperX 4x2 | 8 GB 2400MHz.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Bence gereksiz olmuş. 1050 ,75 WATT civarı bi watt çeker. O powerın ,12 volttan 200watt bile verdiğini düşünsek bile,,yne de rahat rahat yeterdi.
11.80 volt düşük bi değer değil.powerde tolerans değeri +-_ yüzde 5 tir. yani 11,40 volta a kadar yolu var. Tabi ki bu kadar düşmesi ,pek istenmez. Zaten sizin power 11,80 voltta.

UmutFurkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Bence gereksiz olmuş. 1050 ,75 WATT civarı bi watt çeker. O powerın ,12 volttan 200watt bile verdiğini düşünsek bile,,yne de rahat rahat yeterdi.
11.80 volt düşük bi değer değil.powerde tolerans değeri +-_ yüzde 5 tir. yani 11,40 volta a kadar yolu var. Tabi ki bu kadar düşmesi ,pek istenmez. Zaten sizin power 11,80 voltta.
Aklımda ki bu soru işaretleri yüzünden sordum zaten ama ne bu fps düşüşü hocam artık gerçekten fazla olmaya başladı gpu kullanımı saçma sapan düşüyor ısınma desek ısınma sorunu da yok sürücüler desek hepsi güncel aklımda bin bir soru ekrana bakıyorum her gün :( :( :(

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Drop olayı yazılımsal olabilir,bozuk bi windostan olabilir.driverlerden olabilir,ryzen anakartın çipset driverini yüklememekten olabilir.
Sıcaklıklardan olabilir. Yani o kadar çok etken var ki.

UmutFurkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Drop olayı yazılımsal olabilir,bozuk bi windostan olabilir.driverlerden olabilir,ryzen anakartın çipset driverini yüklememekten olabilir.
Sıcaklıklardan olabilir. Yani o kadar çok etken var ki.
Ben de bunların hepsini uyguluyorum zaten sorun da bu millet driver'dan anlamaz akıcı oyununu oynar ben temiz kurulum yaparım alnımdan terler akar sonuç yine hüsran umarım sorun güç kaynağıdır onun haricinde aklıma başka bir şey gelmiyor zaten oynadığım oyun belli CS:GO Battlefield felan olsa ağzımı açmayacağım zaten :O
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yani olay bundan ibaret aynı sistem resmen ya aynı ekran kartı hatta benim ekran kartımda mini aynı ramlar aynı işlemci ama sonuç...

UmutFurkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
@met 35 Dediğiniz gibi ve benim de tahmin ettiğim gibi PSU kaynaklı değilmiş ama değiştirmem yine de iyi oldu. Başka sizce neler yapabilirim? Ekran kartı ve BIOS'u (ekran kartı'nı ddu ile silip) güncelledim en son ama yine düzelmedi. Bu arada MSI Afterburner'a HWInfo'nun pluginlerini kurup okuma yazma hızını ekrana yansıttım. Oyun donduğu zaman bunların kullanımı artıyor. Bu arada işlemci voltajı hakkında bir şeyler yazdığınızı gördüm bir konuda ben işlemci voltajını kendim 1.3125 yaptım sizce biraz daha düşüreyim mi?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
İşte, başka forumlarda herkes bi şeyler, uydurabiliyor. Bilen ,bilmeyen laf olsun diye konuşur ,yani.Herkesin sözüne, pek bakmamak lazım. Neyse artık ,yeni poweri almışsınız. Eğer kalite bi şey aldıysanız mesele yok.En azından ,ilerde güçlü bi e.kartı takınca,lazım olacaktır. :)
İlk mesajındaki video sana aitse,,yazılardan görebildiğimiz kadarıyla, e.kartı 95 derecelerin üzerine çıkıyor arasıra. Bu derecelerde ,frekans düşürüyor olabilir. Kasa içi havalandırman ,düzgünmü.

UmutFurkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
İşte, başka forumlarda herkes bi şeyler, uydurabiliyor. Bilen ,bilmeyen laf olsun diye konuşur ,yani.Herkesin sözüne, pek bakmamak lazım. Neyse artık ,yeni poweri almışsınız. Eğer kalite bi şey aldıysanız mesele yok.En azından ,ilerde güçlü bi e.kartı takınca,lazım olacaktır. :)
İlk mesajındaki video sana aitse,,yazılardan görebildiğimiz kadarıyla, e.kartı 95 derecelerin üzerine çıkıyor arasıra. Bu derecelerde ,frekans düşürüyor olabilir. Kasa içi havalandırman ,düzgünmü.
Yok hocam o ekran kartı kullanımı zaten o sıcaklıklara gelse sorun belli :D :D :D sıcaklık 57-58 derece ortalama.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Doğru ,daha iyice bakınca bende,görebildim. :)
E.kartı kullanımı,dalgalı gibi. Yüzde 65 lere ,falan düştüğü de olmuş. Eğer bu oyundan kaynaklı bi düşüş değilse,drop sebebi olabilir. Yani kartın kullanımı/performansı düşüyor.

UmutFurkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Doğru ,daha iyice bakınca bende,görebildim. :)
E.kartı kullanımı,dalgalı gibi. Yüzde 65 lere ,falan düştüğü de olmuş. Eğer bu oyundan kaynaklı bi düşüş değilse,drop sebebi olabilir. Yani kartın kullanımı/performansı düşüyor.
Aynen tam olarak da bu aradığım sorun acaba ekran kartı'nın kendisi mi sorunlu yoksa bunu düşüren bir durum mu var? Daha önceden ekran kartı'nı söküp denemiştim ama işe yaramamıştı sanırım...

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Bu tip şeyler, genelde yazılmsaldır. E.kartında donanımsal bi problem olduğunu sanmıyorum yani. Driver veya windows. Sürücüyü değiştir olmazsa,En son ise,bi kaç tık aşağısındakilerden biriyle. O da olmazsa,temiz bi format işe yarıyabiliyor ,bazen.