SEO ve Hızlı Indexlenme Taktikleri

Bu konuyu okuyanlar

sepdanismanligi

Öğrenci
Katılım
29 Şubat 2012
Mesajlar
7
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Google gözünde oluşan site inceleme teknikleri ile sitenizin hızlı ve dakikalar içinde index alan bir arama motoru optimizasyonu dostu bir siteye dönüşmesi aslında o kadar da zor bir sorun değildir. Eminim ki bu yazıları okuduktan sonra siteleriniz üzerinde uygulamanız sonucunda az çok bir verim ve fayda sağlayacaksınız. Peki, bu google dediğimiz dev için seo uyumlu site index alma süresini en aza nasıl indirgeyeceğiz?
Unutmayın ki bir ürünü ilk siz tanıtır iseniz ve o ürün bir satış ve ilgi patlaması görürse bu kampanyadan en çok fayda sağlayacak kişi siz olmalısınız. Bu yüzden de sizde bu indexlenme süresi yarışına kendinizi katmalısınız.

  • Yayınlayacağınız yazılara yapacağınız uygulamalar
    İndex güncelliği ve yeniliği
    Google Toolbar kullanarak yaranmaya çalışma
    Yazılarınıza yorum yapılmasına teşvik edilmesi için ufak yarışmalar
    Yazılarda ufak çaplı değişiklikler ile yaz güncelleme
    Sidebar bölümünde son yazılar bölümü oluşturma
    Yayınlarınızın sonunda benzer yazılar linkleri verilmesi
    Sosyal platformların önemi
    Sitemap ile google’a gösteriş yapmak
    Özgün ve güncel içerik sayesinde yükselmek
    Ping siteleri ile değişiklikleri google devine bildirin
    İmleme siteleri ile sitenizin tavsiyelerini arttırın
Önemli Not: Şimdi sizlerin bunlara sıra ile açıklamasını ve yönlendirmelerini yapacağım yalnız konuya tamamen girmeden önce seo için en önemli etkenlerin doğallık, çeşitlilik, sadelik, farklılık olduğunun yineleyerek altını çiziyorum. Şimdi geçelim konumuza.
Yayınlayacağınız Yazılara Yapacağınız Uygulamalar

SEO-ve-H%C4%B1zl%C4%B1-Indexlenme-Taktikleri.jpg
SEO ve Hızlı Indexlenme Taktikleri

Yazılarınız içerisinde link vermek istediğiniz kelimeleri kalın, italik, renkli olarak ya da eklentiler sayesinde otomatik link verme ile yazı içinde yineleyebilirsiniz. Yazılarda kullanacağınız etiket ve anahtar kelimeler seçiminizde, sitenin yükselmek istediği anahtar kelime dışında çeşitlendirdiğiniz alternatif anahtar kelimeler kullanarak da ana anahtar kelimenizi desteklemeniz çok iyi bir etki verecektir. Örneğin sitemizin yükseltmek istediğimiz ana anahtar kelimesi “oyun” ise yazılarda oran bakımından 10 tane oyun etiketi kullanıyorsanız oyun indir üç defa, oyun tanıtımı beş defa, oyun konsolları iki defa gibi çeşitlilik ile bunu google devine hissettirmelisiniz.
İndex Güncelliği ve Yeniliği

Ana sayfanızdaki popülerliğiniz sayesinde seo için bundan bir fayda daha sağlayabilirsiniz oda hızlı indexlenme tekniği olarak kullanılmaktadır. Sonuç itibari ile google devi gözünden düşünürsek google ana sayfanıza ne kadar sık gelir ise ana sayfanız da göstereceğiniz son yazılar ve son yorumlar anahtar kelime belirtmelerini de o kadar kısa sürede keşif ederek google da bulunan indexlerinize eklenecektir.
Google Toolbar Kullanarak Yaranmaya Çalışmak

Öncelikle bilgisayarınıza google Toolbar yükleyerek bu işleme başlayabilirsiniz. Bunun nedeni ise google devinin yeni yayınlanan sayfaları fark etmeni için yaptığı silahı onun aleyhine kullanarak size avantaj olarak sağlamaktadır. Yeni yayınladığınız sayfaları bu google Toolbar ile birlikte gezerek google devinin de bu sayfaları fark etmesini sağlayabilirsiniz.
Yazılarınıza Yorum Yapılmasına Teşvik Edilmesi için Ufak Yarışmalar

Piyasa da bulunan seo düşmanı yorum yapma canavarları, bu işi ücret karşılığında yapan kişiler mevcut bulunmaktadır. Ama bunlar aynı ip üzerinden bu yorumları attıkları için google bir spam kokusu alabilmekte ve sandbox da gecikmeden arkasından gelebilmektedir. Bu yüzden size tavsiyem bir yarışma düzenleyerek yorum atarak yarışmaya katılmalarını sağlayın sonrasında katılan yarışmacılara birer numara verin. Yarışma bitiminde Random.org sitesine girerek bir çekiliş yapın ve çıkan sayıya sahip katılımcıya ufak bir miktar,mp3 player, flash bellek gibi hediyeler verin ve bu yarışmaları seviye seviye daha da yükselterek hem katılımcı sayısını hem de hediyeleri yükseltin.
Sidebar Bölümünde Son Yazılar Bölümü Oluşturmanın Faydaları

Bu teknik ile google botlarını teşvike yönelik bir numara çekiyoruz. Google botlarının herhangi bir yazınızı ziyarete gelmesi ile sitenizin sağ veya sol tarafında oluşturduğunuz son yazılar bölümü ile bu yazılarınıza da yönlendirerek kısa sürede İndex almasına yardımcı olacaktır. Etkili bir yöntem olduğunu savunmaktayız en azından seo ve site popülerliği için.
Yayınlarınızın Sonunda Benzer Yazılar Linkleri Verilmesi

Yayınladığınız yazıların en altında bazı sitelerde gördüğünüz gibi benzer yazılar tekniği ile diğer benzer konulara yönlendirme yapılmaktadır. Bu teknik hem kullanıcıların daha fazla sitede durmasını hem de google botlarının indexlenmemiş sayfalara ulaşmasını sağlamaktadır. Tavsiye ettiğimiz bir teknik olarak görülmektedir.
Sosyal Platformların Önemi

Sosyal sitelerin seo önemi oldukça büyüktür ve arasına imleme siteleri de dâhil olsa da bu sosyal sitelerden kastım facebook, twitter, youtube, friendfeed, dilicious gibi sosyal ve takipçisi çok platformlardır. Bu ana beş platformdan profiller alın hepsini birbirleri ile senkronize edin. Sonrasında yeni yayınladığınız yazının linkini bu profillerinizden biri ile paylaşmanız demek bütün profilleriniz ile paylaşmanız anlamına gelecektir otomatik olarak.
Bu teknik ile denenerek etkileri tecrübe kazandırmıştır.

Sitemap ile Google Devine Gösteriş Yapmak

Sitemap sayesinde yayınlanan yeni içerikler, ana sayfadan ve alt sayfalardan yapılan link çıkışları, hizmet için açtığınız yeni linkler ve site bölümlerini düzenli olarak sık sık güncelleyerek google devine sitenizde yenilikler ve yeni içerikler olduğunu bildiriniz. Google devinin webmaster araçları bölümünden mevcut olan site haritanızı tekrar yükleyebilirsiniz.
Özgün ve Güncel İçerik Sayesinde Yükselmek

Google devi her zaman seo konusunda yenilikleri ve farklılıkları sever sözcüğünü bu teknikte daha iyi anlayacaksınız. Yenilik konusunda bir içeriği ilk olarak siz yayınlarsanız bu google için bir yeniliktir ve google devi her zaman rağbet görsün görmesin yeni bir paylaşımı(kopya içerik olmayan) hiçbir zaman mükâfatsız bırakmaz ve ödüllendirir. Bu yüzden on tane kopya içerik dolduracağınıza sitenizde üç tane özgün içerik daha değerlidir. Farklılık dediğimiz tanımda zaten burada devreye girmektedir yani hiçbir yerde olmayan başka sitelerde alıntı şeklinde çekilmemiş tamamen site sahibinin çalışmaları sonucu ortaya çıkmış hizmetler bütünüdür. Bu sefer google devinin bakış açısı iyi yönde değişmektedir.
Ping Siteleri ile Değişiklikleri Google Devine Bildirin

Ping sitelerini kullanarak sürekli yeni eklediğiniz yazıların bildirimini yaparak bende buradayım diye google devine hissettirin. Bazı internet sitesi sistemleri gibi sizinde siteniz hazır ping yöntemlerini destekliyor ise bunların ayarlarını uyarlayarak yapabilirsiniz. Arada bir kontrol etmenizde yarar var. Böyle bir özellik bulunmuyor ise kullandığınız tasarımda doğal olarak bu yöntemleri elle manüel bir şekilde yapmanız gerekecektir. Unutmayın ki ter
dökmeden bilek bükemezsiniz.
Kaynak:SEO ve Hızlı Indexlenme Taktikleri
 

oho

Öğrenci
Katılım
23 Haziran 2009
Mesajlar
60
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
yada gelip, arkadaş gibi makalenizi google amcanın çok sevdiği sitelerde, kelimelerin içerisine kendi site reklamınızı ekleyerek "iyi bir iş" yapmış olun ve reklamınızı sizin yerinize shiftdelete yapsın. Google ı bilmem ama burda çok pis reklam kokusu var =)
 

sepdanismanligi

Öğrenci
Katılım
29 Şubat 2012
Mesajlar
7
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Arkadaşım makalenin içeriğini okudunmu bu makaleyi yazmak için nekadar emek verilmiş ben bu makaleyi kendi sitemde yayınladım ve kopyalayıp buradada yayınladım shiftdelete üyeleride faydalansın istedim.
 

GelirVergisi

Öğrenci
Katılım
18 Nisan 2012
Mesajlar
49
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
Çok güzel makale, elinize sağlık. Bu kadar emek vermiş, bırakta 3-5 likn versin yani
 

yaşli çocuk

Müdavim
Katılım
17 Ağustos 2011
Mesajlar
4,373
Reaksiyon puanı
11
Puanları
38
Index gerçekten bir sitenin içeriği farketmeksizin can damarı.
 

wpuzman

Öğrenci
Katılım
18 Mayıs 2012
Mesajlar
52
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
Bu saydıklarınızı sınırlı bir şekilde yapmak lazım. Google fazla imleme, fazla pingleme ve fazla link kasmayı spam olarak algılaya bilir. Lütfen bu konuyuda makalenize ekleyiniz. İnsanlar seo yapayım derken spam'A YAKALANMASINLAR:
 

ddyws

Asistan
Katılım
23 Mayıs 2012
Mesajlar
103
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Unutmayın ki ter
dökmeden bilek bükemezsiniz. bu sozu cok tuttum cok yerınde bır soz ozelıkle anahtar kelımede.zor bır kelıme ısenız ısınız cok zor :)
 

mapii

Asistan
Katılım
4 Temmuz 2012
Mesajlar
240
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Makaleler çok sağlam. Zaman ayrılmış ve iyice konsantre okumak gerekir. Ben şöyle bir baktım ama
gerçekten emek verilmiş. Yazanın ellerine sağlık. Bu işler içinde olupda kör dövüşüne gerek yok .. İşte
her şey aslında önümüzde .. Emeksiz ne nereye varabilir ki .. Paylaşım için teşekkürler .. Gecemize renk kattı
 

mapii

Asistan
Katılım
4 Temmuz 2012
Mesajlar
240
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Dün yazdığım şükran yazımdan sonra :) ufak bir katkısı olacaksa eğer burada da iyi şeyler anlatılıyor. Bir göz atmakta fayda var derim.
 

bozat

Öğrenci
Katılım
23 Aralık 2009
Mesajlar
54
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Faydalı ve güzel bir makale olmuş, ellerine sağlık.
 

Gusso

Öğrenci
Katılım
29 Temmuz 2012
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar merak ettiğim konu şu belirli kelimeler de siteler nasıl ilk sayfa da çıkıyor ve ya ilk sırada vs. bunun formülü nedir.? örnek veriyorum kiralık yazınca hürriyetin emlak sitesinin çıkmasını sağlayan şey nedir bu konu hakkında bilgisi olan var mı ? :)
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
güzel bir yazı ama hiçbir işe yaramaz. Sanırım hit için yazılmış bir yazı. Özgün olmak isterken dağın ucunu gösterme ne yapılması gerektiğini açık söyle gizli saklı makale yazıları çok baydı artık.
 

izmir car hire

Öğrenci
Katılım
10 Kasım 2012
Mesajlar
8
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
İşi bilen biri. Neden banlanmış bilmiyorum ama, adamın canına da tak ettirmişlerdir.

Çünkü ilk cevaba bakıyorum, reklam için bu kadar yazıyı paylaştığını söylüyor. Herhalde yani, sen neden yazdığını sanıyorsun ki? Ya da forumlardan alınan backlink etkisini hiç düşünmez misin?

Forum yönetimi buna izin verdiği sürece, gelip bu şekilde makale yazabiliyorsan, aslanlar gibi reklamını yapmış olursun. Keşke her reklam yapan böyle olsa.

Konudan öğrendiğin ne çok şey olmuştur, ama sen de mesaj sayısı kasacağım diye gereksiz ve sinir bozucu bir cevap yazmışsın.
 

Ben Kenobi

Müdavim
Katılım
6 Kasım 2011
Mesajlar
7,336
Reaksiyon puanı
3,155
Puanları
113
çakal çukal işler.
hem garantisi yok hem de yanlış uygulandığında geriye götürme riski var.
bilgisayar dünyasında çoğu zaman karmaşık gibi görülen işler basit yöntemlerle çözülür.
bunlarla uğraşılacağına sitenizin içeriğini zenginleştirip kalitesini arttırırsanız uzun vadede daha karlı olursunuz.
 
Üst