Samsung i8910 HD İçin Geliştirici Paketi

Bu konuyu okuyanlar

Cem

Profesör
Katılım
23 Ağustos 2006
Mesajlar
1,028
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Dünyanın en büyük AMOLED ekrana sahip mobil cihazı olan ve Omnia HD olarak da bilinen Samsung i8910 HD için geliştirici paketi yayınlandı. Ayrıntılar bu haberde.

Samsung'un adının duyulmasıyla bile büyük sükse yapan mobil cihazı i8910 özellikle yüksek multimedya özellikleri ve güçlü sistem kaynaklarıyla dikkat çekiyor. 8MP kamerası, HD video çekim özelliği, 3.7" amoled ekranı, 720p HD video çekebilme özellikleriyle özellikle son kullanıcıyı fazlasıyla cezbeden cihaz, şu sıralar İngiltere'nin lider mobil operatörlerinden Orange kullanıcılarının beğenisine sunuldu.
omniahd01243948303.jpg

Samsung i8910 dünyanın ilk HD video kaydı yapabilen mobil cihazı
Multimedya canavarı cihaz Symbian S60 5. sürüm işletim sistemini kullanıyor. OMAP 3 platformu üzerine kurulan güçlü donanımı ve OpenGL ES 2.0 grafik hızlandırmasıyla da Samsung'un bu cihaz için hiçbir masraftan kaçınmadığı görülüyor.
Geliştiricilerin ilgisini çeken bu cihaza geliştirilecek uygulamaların ne tür farklılıklar içerebileceği ile ilgili sorular kafaları meşgul ediyordu. Ancak Symbian resmi blog'unda yapılan açıklama herkesin beklentilerini en azından şimdilik karşılayabilecek türden. Symbian S60 5.sürüm SDK 1.0 üzerine kurgulanmış bir Samsung i8910 geliştirici paketi yayınlandı. Bu paket içerisinde çok kapsamlı olmayan bir doküman, örnek teşkil edebilecek türden uygulamalar ve emulatör mevcut.
Paketin henüz alfa sürüm olduğunu da belirtelim. Pakete ulaşmak için buradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. Ancak paketi indirebilmek için Samsung Mobile üyeliğinizin olması gerektiğini de hatırlatalım.
:: Samsung bu modeli ile Nokia'nın Symbian'daki başarısına balta vurabilir mi?

Ahmet Gözütok (Forum: alabula)
SDN - http://shiftdelete.net
 

engerex

Dekan
Katılım
16 Ağustos 2008
Mesajlar
7,676
Reaksiyon puanı
26
Puanları
48
Samsung iyi işler çıkarıyor. Umarım kamerası i8510 gibi olmaz.
 
Üst