Bu konuyu okuyanlar

bilicimustafa12

Müdavim
Katılım
24 Mayıs 2017
Mesajlar
7,164
Reaksiyon puanı
626
Puanları
113
Yaş
25
Dünya Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 4x100 bayrak yarışı Usain Bolt'un vedasına sahne oldu. Yarışın son 100 metresinde bayrağı devralan Bolt, sakatlanarak yarışı tamamlayamadı. Büyük şokun ardından Bolt'un takım arkadaşları organizasyonu suçladı.

boltsonmanset.jpg

Londra’da gerçekleştirilen Dünya Atletizm Şampiyonası, efsane atlet Usain Bolt için hayal kırıklığına dönüştü. Önce kariyerinin son bireysel 100 metresinde 28 final sonra geçilen ve bronz madalyada kalan Jamaikalı, 4×100 metre bayrak yarışında son 100’de bayrağı ele aldı ancak sol bacağına kramp girince yarışı tamamlayamadı ve kariyerinin son yarışında hem kendisi hem de tüm dünyada yarışı izleyenler büyük bir şok yaşadı.




Yarışın ardından Bolt’un takım arkadaşları yaptıkları açıklamalarda şampiyonanın organizatörlerini suçladı. Batonu Usain Bolt’a teslim eden Yohan Blake yaşananlardan sonra oldukça öfkelendiğini belirterek, “Bekleme odasında çok uzun süre tutulduk. Usain epey soğumuştu. Hatta bana, ‘Yohan, bu çılgınlık. Kırk dakika ve bizim koşumuzdan önce iki madalya seremonisi’ dedi. Isınmaya ve beklemeye, ısınmaya ve beklemeye devam ettik. Sonrasında da gerçek bir efsanenin, gerçek bir şampiyonun çıkıp bu şekilde zorlandığını gördük” ifadelerini kullandı.

Jamaika’da satartı veren atlet Omar McLeod ise şöyle konuştu: “Yürek burkan bir olay. Her şeyimi verdim ve gerçekten Usain’in altınla veda etmesini en azından madalya kazanabilmeyi çok istedim. Gerçekten yüreğimiz burkuldu. İnanamadım. Şoktayım. Bu tam bir saçmalık. 45 dakika civarında bekledik. Sanırım bizim yarıştan önce üç madalya seremonisi yapıldı haliyle kendimizi sıcak tutmak için çok uğraştık. Şaçmalıktı. Çok uzun beklettiler.”

Takımdaki diğer isim Julian Forte de şoktaydı: “Benim başıma gelmiş gibi hissettim. Olayın olduğu anda kenardaydım, çok sinir bozucu.”

Usain Bolt’un vedasının ardından Jamaika organizasyondan şikayetçi
 

Son mesajlar

Üst