Sahte WhatsApp 1 milyondan fazla indirildi!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Shiftdelete.Net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Shiftdelete.Net

SDN Okuru
sahte-whatsapp-sdn.jpg

Sahte WhatsApp uygulaması Google Play Store üzerinde 1 milyondan fazla indirildi. İşte sahte WhatsApp uygulaması hakkındaki detaylar.
Sahte WhatsApp 1 milyondan fazla indirildi! - Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

Phoique

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Birde google play sizi güvende tutabilmek için elimizden geleni yapıyoruz diyor hani google buna da cevap ver hadi 1 milyon kişiyi kandırmışlar sen nasıl göremezsin.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Sahte WhatsApp 1 milyon indirildikten sonra kaldırıldı!
Google Play Store üzerinde yayınlanan, günümüzün en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ı bire bir taklit eden “Update WhatsApp Messenger” ismindeki bir uygulama 1 milyondan fazla indirildi.

Google Play Store üzerindeki açıklardan sonuna kadar faydalanan uygulamada geliştirici olarak WhatsApp Inc. gösterilirken, mağazadaki görseller ve açıklamalar ise gerçekçi olması adına birebir olarak uygulamanın sayfasından kopyalanmış.

Kısa sürede 1 milyondan fazla indirilen sahte WhatsApp, neyse ki sadece reklam gösterimi için kullanılmış. Bu sayede sahte uygulamanın geliştiricisinin büyük gelir elde ettiği düşünülürken, kullanıcıların kişisel verilerini çalmak için kullanılmamış olması da “En azından iyi niyetli bir dolandırıcıymış.” dedirtti.

Elbette sahte WhatsApp uygulaması bu alanda bir ilk değil, muhtemelen sonda olmayacak. Google’ın şu anda yayından kaldırdığı uygulamanın yanı sıra daha önceleri 10 milyon indirilen sahte bir Facebook uygulaması da benzer taktiği kullanmıştı.

sahte-whatsapp-2.jpg

Bu tarz sahte uygulamaları indirmemek ve tuzaklara düşmemek için bir uygulama indirirken çok daha dikkatli olmanızda fayda var.

Sahte WhatsApp 1 milyondan fazla indirildi! - Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

Durmuşkandemir

Profesör
Reaksiyon puanı
1,098
Sahte WhatsApp nasıl anlaşılır :D:D adamların aklına gelenlere bak

teknikercnyt

Profesör
Reaksiyon puanı
250
Sahte WhatsApp nasıl anlaşılır :D:D adamların aklına gelenlere bak

Nasil anliyacan dolandirilip kredi karti yada ecount mekaunt patlayinca.Sadece bu olsa yine iyi adamlar gecen aylarda 90.000 uygulama silmis magazadan.dusunmeye basladim acaba yukledik mi lan bi fake app diye play store’dan.vallaha ya.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
artık gt-s5360'a kurulmuyor yerim yok ...

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Update Whatsapp adı üstünde belli olmuyor mu buna benzeleri ayırt etmenin en kolay yolu içeriklere bakıp geliştiricinin adresine ve uygulamanın sürümüne bakmaktır :)

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Update Whatsapp adı üstünde belli olmuyor mu buna benzeleri ayırt etmenin en kolay yolu içeriklere bakıp geliştiricinin adresine ve uygulamanın sürümüne bakmaktır :)
Geliştirici Whatsapp Inc. olarak görününce insanlar ister istemez güvenip indirebiliyor.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Neyse ki kendim Whatsapp'ı modlayıp renkleri değiştirip kullanıyorum. Böyle olunca da marketten güncellemiyorum zaten :D

teknikercnyt

Profesör
Reaksiyon puanı
250
Yani simdi teknolojiden anlayan var anlamayan var.uygulamadir,magazadir,sudur budur anlayan var anlamayan var.adil degil bu tarz cakma-sahte uygulamalarin o magazada olmasi.bu onlemleri google'in almasi lazim.onuda mi biz alalim?o kadarda insanlar guvende hissedemesin mi kendini?

imhotep

Profesör
Reaksiyon puanı
192
bu apple'ın işi... düşen satışlardan dolayı çamur atma taktiği...

imhotep

Profesör
Reaksiyon puanı
192
Ne yani komplo mu var diyorsunuz:)))???
tabiki... kompo dedin mi Apple bu konuda uzmandır... 80'li yıllarda MS ile çalışan IBM için bir çok komplo hazırlamasına rağmen ezilmişti... rezil olmuştu... Jobs niye kovuldu sandınız?

teknikercnyt

Profesör
Reaksiyon puanı
250
tabiki... kompo dedin mi Apple bu konuda uzmandır... 80'li yıllarda MS ile çalışan IBM için bir çok komplo hazırlamasına rağmen ezilmişti... rezil olmuştu... Jobs niye kovuldu sandınız?

Kovulma sebebi sermayedarlarin isguzarligi degil miydi hocam?jobs’suz rahat bir yonetim sergilemek ve istedigi fiyatlari dayayabilmek.tabi jobs’un fevriliginden korkmalari var birde...

ruzeyilmaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Sahte olup olmadığını nerden anlıyacağız vahiy mi iniyor :D

imhotep

Profesör
Reaksiyon puanı
192
Kovulma sebebi sermayedarlarin isguzarligi degil miydi hocam?jobs’suz rahat bir yonetim sergilemek ve istedigi fiyatlari dayayabilmek.tabi jobs’un fevriliginden korkmalari var birde...
sadece o sebebler yok IBM karşısındaki tarihi ezimette etkilemiş... kovan adam pişman değil... yine olsa yine yaparım kafasındaymış... ölmüştü diye biliyorum...