SAGUAR Avustralya'da Yarışacak

Bu konuyu okuyanlar

Ecevit BIKTIM

Müdavim
Katılım
11 Şubat 2009
Mesajlar
2,443
Reaksiyon puanı
26
Puanları
0
SAİTEM'in ürettiği ve güneş enerjisiyle çalışan SAGUAR; Avustralya World Solar Challenge'da, MIT, Stanford, Cambridge, TU Delft gibi dünyanın en prestijli üniversitelerinin ekipleriyle yarışacak.


Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu SAİTEM'in ürettiği, güneş enerjisiyle çalışan SAGUAR (Sakarya Güneş Arabası), dünyanın en prestijli güneş arabaları yarışı organizasyonu olan Avustralya World Solar Challenge'da Motorola'nın da desteğiyle yarışacak.
25-31 Ekim tarihleri arasında, bugüne kadar hiçbir Türk ekibinin katılamadığı Avustralya World Solar Challenge'da yarışacak olan SAGUAR, Avustralya kıtasının en kuzeyinden en güneyine uzanan 3000 kilometrelik parkuru sadece güneş enerjisi kullanarak tamamlayacak. MIT, Stanford, Cambridge, TU Delft gibi dünyanın en prestijli üniversitelerinin ekipleriyle yarışacak olan SAGUAR'la, Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu, bir ilke daha imza atmış olacak.

motorola11251955457.jpg
Türkiye'nin en pahalı öğrenci projesi Güneş arabası SAGUAR Motorola'nın da desteğiyle Avustralya'da yarışacak.

TİM Show Center'da düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtılan ve 800.000 TL'lik maliyetiyle Türkiye'nin en büyük bütçeli öğrenci projesi olan SAGUAR, iki yıllık yoğun bir çalışmayla üretildi. Saatte 133 kilometre hıza ulaşabilen SAGUAR'ın; proje, tasarım ve üretim dahil her aşamasında 10 profesyonel ve akademik danışman ile beraber 40 gönüllü öğrenci çalıştı.

::
Bu tür projeleri destekliyor musunuz?

Yazan
: Ecevit Bıktım
SDN - http://shiftdelete.net
 

Karargaht

Müdavim
Katılım
14 Kasım 2007
Mesajlar
9,235
Reaksiyon puanı
112
Puanları
63
İsmi jaguar'a çok benzediği için ilk başta yinemi dedim ama proje güzel, arkandayız.
 

KOLORTA_RANGER

Asistan
Katılım
21 Ocak 2009
Mesajlar
458
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
133 km hız yaptıktan sonra hareket edecek enerji kalıyomu depoda :) ama harika bi proje bu arabalar yaygınlaşsa bedavaya gelecek yakıt harika olur
 

BuzzKnight

Doçent
Katılım
19 Şubat 2006
Mesajlar
758
Reaksiyon puanı
3
Puanları
18
Bu ülkede güzel şeyler oluyor demekki ama nedense akşam haberlerinde yeralmıyor.
 
Üst