RIM Açık Kaynağa Yanaşmıyor

Bu konuyu okuyanlar

Alengirli

Dekan
Katılım
17 Haziran 2007
Mesajlar
5,270
Reaksiyon puanı
23
Puanları
0
Android ve Symbian'ın son dönemdeki başarısı, BlackBerry modellerinin üreticisi Research In Motion'u etkilemişe benzemiyor.


Açık kaynaklı mobil işletim sistemlerinin yükselişi izlediğimiz şu dönemde, Research In Motion muhafazakâr bir karar ile BlackBerry işletim sistemini açık kaynaklı hale getirmeyi düşünmediğini açıkladı. Android, Symbian ve LiMo işletim sistemlerinin özellikle son zamanlarda yakaladığı başarı, RIM için yeterli sebep teşkil etmiyor anlaşılan.

Sebep Hedef Kitle

Açık kaynak sistemlerini inceleyen mevcut bir ekiplerinin olduğunu belirten kıdemli RIM Yazılım Geliştiricisi Cassidy Gentle, API olmasa da Eclipse ve diğer Java araçlarının bir ihtimal açık kaynaklı olabileceğinin de sinyallerini verdi. Zaten daha çok firmalara ve iş adamlarına hitap eden BlackBerry modellerinde ne kadar hassas e-posta ve diğer bilgilerin bulunduğu düşünülürse, bunun mantıklı bir tutum olduğu açıkça görülüyor.

:: BlackBerry açık kaynağa geçmeli mi?

Bilgi İçin : Research In Motion
Yazan : Erhan Kahraman
SDN - http://shiftdelete.net
 

EverFrost

Öğrenci
Katılım
23 Eylül 2008
Mesajlar
41
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
"blackBerry modellerinde ne kadar hassas e-posta ve diğer bilgilerin bulunduğu düşünülürse, bunun mantıklı bir tutum olduğu açıkça görülüyor."

Nası görünüyor yahu ? ne zamandan beri windows gibi kapalı sistemler linux ve türevlerinden daha güvenli oldu :) ??
hani öyle bi yazmıssınız ki sanki açık kaynak olunca kullanıcıların bilgileride başkalarına açılıyormuş gibi algılanıyor :)...

asıl açık kaynak olsaydı bir çok firma kişiselleştirip benimseyebilirdi ve farklı kaynaklardan çok daha sık güncelleme yayınlanp muhtemel açıkları ço önceden fark edilirdi firefox ie ve diğer milyon tane örneği gibi...

herneyse onlar yanaşmıyorsa bizde onlara yanaşmayız olur biter
android ftw :)
 
Üst