Programlamaya Nereden Başlamalıyım

Bu konuyu okuyanlar

errno

Doçent
Katılım
17 Temmuz 2016
Mesajlar
694
Reaksiyon puanı
567
Puanları
93
Merhaba,

evet bahsettiğiniz konuda birçok meslek dalı bulunmakta. Günümüz mesleklerinin en üst seviyelerindeki meslek dallarından. İki yılınız varmış madem, kendinizi geliştirin o zaman. İlk olarak bu mesleği benimsediyseniz ve içinizden bu meslek dalında ilerlemek istiyorsanız adımınızı atın.

İstediğiniz meslek, sabır ister, bilgi ister, disiplin ve düzen ister.. Önemli olan siz bu mesleğe giriş yapmak için bu saydıklarımı yapabilecek misiniz ? Bazen televizyon izlemekten, bazen arkadaşlarınızla çıkmaktan, bazen de zevklerinizden vazgeçmeniz veya daha doğru kelimesi fedakarlık yapmak zorunda kalabilirsiniz geleceğiniz için. Eğer evet diyebiliyorsanız ve bu bir heves değilse;

- İngilizce kurslarına gidin; çünkü bu mesleğin temel dili ingilizcedir.
- Üniversiteye başlayana kadar ki süre içerisinde bilgisayar teknik bilginizi geliştirin. (İşletim sistemleri, çalışma yapıları, iletişim yapıları ve teknik parçalar üzerindeki etkileri, teknik parçaların görevleri ve çalışma sistemleri)
- Aynı zamanda kitap desteği ile programlamaya başlamanızı tavsiye ederim.
- Aynı zamanda matematik bilginizi hem okulda hem de evde en yüksek seviyede tutmak zorundasınız. Bu mesleğin kendisi matematiktir. İlerde bunun ne demek olduğunu daha iyi anlayacaksınızdır.

C# .NET programlama dili günümüzün neredeyse hem sistem hem de web (Asp .NET ile birlikte) alanında en çok kullanılan programlama dillerinden bir tanesidir. Ben size bunu tavsiye edebilirim. Başlangıçta sizi zorlamayacağını düşünüyorum, çünkü bir çok Türkçe kitap, dökümantasyon, örnek ve internet sitesi bulunmakta.

Gelelim üniversite konusuna. Üniversitede öğretilenlerin yeterli olmaması, sizin üniversite okumayacağınız anlamına gelmez. Bu sizin ekstra çaba sarfetmeniz (kendi geleceğiniz için) ve gayret göstermeniz gerektiği anlamına gelmektedir. Evet bu konuda size hak verenlerdenim. Sadece okulda aldıklarınızla iş hayatında bişey yapamazsınız. Hatta neredeyse hiçbir şey yapamazsınız.. Ama bu üniversitenin kötü veya kötü biryer olduğu veya kalitesiz olduğu bir yer anlamına gelmiyor. Oradan geçip gidin sadece. Ve bunu yaparkende kendi kendinizi geliştirin. Bunun başka çaresi yok. Çünkü dışarıdaki iş ilanları hep üniversite mezunu arayan firmalarla dolu. Ancak; gerçekten elde tutulur sebeplerden okuyamamaktan bahsediyorsanız, yine de peşini bırakmayın, ısrarla hayallerinizin peşinden koşun. Çalışmanın mükafatı karşılıksız değildir ve mutlaka bunun karşılığını verecek bir yerde sizi bekliyordur.

Masaya bir proje dosyası konduğunda, içindeki akış diagramları, istenen tasarım kalıpları ve profesyonelce kod beklentileri sizin okuldan aldığınız bilgilerle karşılaştırdığınızda o güzel hayallerinizi yıkar. Bu yıkım değil tecrübe ama buna da gerek yok. Siz yine de üniversite de ilgili bölümü bitirin ve ardından herkesten 10 adım önde başlayın. 10 adım önde başlama sebebiniz; herkes gezerken, keyif yaparken siz çalıştıysanız ve söylediğim şekilde disiplin ve düzen içerisinde bıkmadan gayret gösterdiyseniz tabii ki.

Kitap tavsiyesi konusuna gelince; bilişim kitaplarının bol olduğu bir kitapçıya gidin ve C# kitaplarına göz gezdirin. Aradığınız kitap referans kitabı olacak ve bol örnekli olacak. İlk olarak başlangıçtan uzman seviyeye giden bir kitap alabilirsiniz.

Saygılarımla
 

ozan_007

Öğrenci
Katılım
15 Ekim 2018
Mesajlar
14
Reaksiyon puanı
1
Puanları
1
Yaş
35
Arkadaşlar ben programlama dillerini öğrenmek istyorum ama hiç birşey bilmiyorum ricaetsem şu soruları yanıtlarmısınız:

1) hangi diller vardır ne işe yararlar ( kısaca)

2) hangi dili öğrenerek başlayacığımı ve sonraki dilleri sırasına göre dizmenizi rica edicem

3)son olarak bu dilleri öğreneceğim kaynakları yazın lütfen

eğer 3 soruyu cevaplarsanız çok memnun olurum şimdiden ok sağolun:yes:
okadar çok dil varki :) mobil,sabit,web, db ve hepsıde kendı ıclerınde ayrılıyor ama temelleri genellikle aynıdır çalışma işleme tepkime mantıkları biraz saç baş yoldurur ama güzeldir kolay gelsin :)
 
Üst