Playstation dan açıklama

Bu konuyu okuyanlar

_MusTy_

Müdavim
Katılım
31 Ağustos 2019
Mesajlar
1,976
Reaksiyon puanı
1,308
Puanları
113
Yaş
19
PS5'in İşlemcisi Hakkında Beklentileri Tavan Yaptıran Açıklama

PS5'in İşlemcisi Hakkında Beklentileri Tavan Yaptıran Açıklama

Sony PlayStation 5’in 2020 sonbaharında çıkacağını geçtiğimiz gün öğrenmiştik. PlayStation ailesinin yeni üyesi için kum saatini çevirdik bekliyoruz; ancak o dolmadan daha öğreneceğimiz çok şey var gibi görünüyor. Shing! oyunun geliştiricileri Andrzej Sugier ve Grzegorz Kurek, PS5’in işlemcisi hakkında heyecan yaratan bir açıklama yaptı.
Shing! oyununun arkasındaki şirket olan Mass Creations'tan Grzegorz Kurek ve Andrzej Sugier ile bir röportaj gerçekleştiren Gamingbolt sitesi, başarılı oyun tasarımcılarıyla yaklaşmakta olan PlayStation 5 hakkında konuştu.

AMD Zen 2 işlemcisinin yeni nesil PlayStation’da ne gibi farklar yaratabileceği sorusuna, “Fizik, fizik ve fizik!” şeklinde cevap veren Sugier, yüksek performanslı işlemcilerin, yarattıkları dünyaları çok daha gerçekçi kılacağını söyledi. CPU, yani işlemci gücünün bugünün oyunlarında mekan tasarımı ve animasyonlar için kullanıldığını ifade eden Sugier, işlemci kapasitesinin sanal dünya ile gerçeklik arasındaki çizgiyi daha da bulanıklaştırabileceğini belirtti.

PS5

Başarılı oyun tasarımcısının heyecan yaratan bu açıklamaları, PlayStation 5 üzerindeki beklentiyi daha da artırıyor. Aynı şekilde bunu, bir diğer oyun konsolu Xbox Scarlett için de söyleyebiliriz. Özel olarak tasarlanmış AMD işlemci, yüksek bant genişliği sunan GDDR6 bellek ve yeni nesil bir SSD’ye sahip olan Xbox Scarlett, PS5 gibi 2020 yılı sonunda piyasaya çıkacak.
 

beleşadam

Müdavim
Katılım
5 Ocak 2017
Mesajlar
2,046
Reaksiyon puanı
907
Puanları
113
RTX 2080 olursa iyi olur bazı oyunlar var ray tracing (shader olarakta bilinir) oluyor sadece RTX kullananlara özel.
 
Üst