Otonom Araçlar

Bu konuyu okuyanlar

pointamblem

Öğrenci
Katılım
22 Haziran 2018
Mesajlar
5
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Yaş
46
Otonom araçlar

Teknolojinin hızlı gelişimi her alanda olduğu gibi otomotiv sektöründe de köklü değişikliklere sebep oluyor. En önemli değişiklik otonom araçların yollara çıkmasıyla olacak gibi duruyor.

Teknoloji bağımlılığı ile ilgili ulusal ve uluslararası düzeyde çalışmaları bulunan, bu anlamda gerek eğitim, seminer ve danışmanlık hizmetleri veren, gerekse de görsel basında programlar yapan ve makaleleri yabancı dillere çevirilerek yayınlanan Sosyal medya uzmanı Deniz UNAY, konuyla ilgili bilgiler verdi.

Birkaç yıl içinde sürekli olarak gelişen, önce yarı otonom şimdi ise otonom olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan araçlar toplumu pozitif yönde etkileyecektir diyen Unay, “Otonom araç deyince, radar, GPS, odometri, bilgisayar görüşü gibi teknolojileri ve teknikleri kullanarak, otomatik kontrol yöntemiyle trafik akışını ve çevresini sensörler vasıtasıyla algılayarak sürücüye ihtiyaç duymadan hareket edebilen araçlardır.”


Unay, “Otonom araçlar binek otomobil sektöründe büyük değişikliklere sebep olacaktır. Gelişme çalışmalarıyla endüstri haline dönüşen ve giderek daha çok yatırım yapılan sektör yılda yaklaşık %16 büyüyor, 2025 yılında 1 milyar Euro gibi bir büyüklüğe ulaşacağı öngörülüyor.”


Bu sistemlerin sanayi ve toplum üzerinde bir etkiye sahip olacağını söyleyen Unay, şu şekilde devam etti:
“Yaşam standartları yönünden baktığımızda kaza sayılarının azalması, araç kullanımının kolaylaşacak olmasıyla toplu taşımadaki kalabalığın azalması toplum açısından faydalı olacaktırlar. Negatif yanı ise eğer sıvı yakıt kullanımı devam ederse artan araç sayısı ve tüketim ekonomik olarak sıkıntıları beraberinde getirecektir.” Dedi.
 
Katılım
24 Haziran 2019
Mesajlar
156
Reaksiyon puanı
51
Puanları
28
Yaş
23
Otonom araçlarda çok kötü kazalar yapabiliyor Sdn den bir görüntü mesela Otonom araç kazası
otonom-arac-kazasi-oldu-shiftdelete-2.jpg
 
Katılım
24 Eylül 2018
Mesajlar
160
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
76
Puanları
28
Yaş
48
Otonom araçlar bir yayaya çarparak onun ölümüne de neden olmasına karşın bunlar münferit kazalar şeklinde görülmeli. Ancak önümüzdeki yakın gelecekte yapay zekanın daha evrilmesi ve akıllanmasıyla otonom araçların geleceği insanlığa çok şeyler vaat edebilecek gibi görünmekte. Yakın gelecekte mevcut yapay zekanın daha da güçlenmesiyle bu münferit kazaların mutlaka önlenip önüne de geçilebileceği düşüncesindeyim.
 

Constantin87

Müdavim
Katılım
1 Aralık 2013
Mesajlar
3,415
Reaksiyon puanı
1,930
Puanları
113
Otonom araçlar bence en güvenlikli ulaşım araçları olacaktır. Yaygınlaştıklarında birbirleri ile koordineli olacak insan faktörü azaldıkça trafikte kaza oranı düşecektir.
 

Son mesajlar

Üst