Otomobili beyaz mekânda satacak!

Bu konuyu okuyanlar

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
oto.jpg


Doğuş Otomotiv VW Binek Genel Müdürü Vedat Uygun, bu yıl yeni Jetta modelinden 13 bin adet satmayı hedeflediklerini söyledi. Volkswagen'in bu yıl 100 km'de 3,3 litre mazot tüketen Polo modeli de Türkiye'de satışa çıkacak.

Alman otomobil üreticisi Volkswagen mimarları, otomobillerin beyaz renkli mekânlarda kendini daha iyi gösterdiğini tespit etti. Bu rengi fuarlardaki stantlarda deneyen ve olumlu sonuç alan şirket, bayi iç mekânlarında beyaz renk kullanma kararı aldı. Türkiye'deki bayiler de 49 milyon dolarlık harcamayla beyaza bürünecek.

Alman otomotiv şirketi Volkswagen, 2018 yılında dünya satış liderliği hedefiyle bayilerde değişim kararı aldı. Şirketin dünya çapında Module Consept adını verdiği beyaz renkli bayi projesinin öncüsü Türkiye oldu. VW mimarlarının otomobillerin beyaz içinde daha iyi göründükleri anlayışından yola çıkarak geliştirdikleri konsept, önce fuar stantlarında denendi.

Birkaç ay önce İstanbul Auto Show'da da bu mantığa göre bir fuar standı dizayn edildi. Ferah showroomların hem müşteriler hem de çalışanlar için daha rahat bir ortam sağladığı tespit edildi. Geçen yıl Türkiye'de 40 bine yakın binek araç satan Volkswagen, 49 milyon dolarlık beyazın hakim olduğu bayi yatırımına İstanbul Boğazı'nın iki yanından başladı. İlk etapta Acarlar Kavacık, Doğuş Otomotiv Maslak, Manisa ve Bodrum VW tamamen yenilendi. Gelecek yılın sonunda 58 VW bayii, iç mekânda beyazın hakim olduğu yeni görünüme kavuşacak. Doğuş Otomotiv VW Binek Genel Müdürü Vedat Uygun, 2 yıl içinde tüm VW bayilerinin yeni çizgiye ulaşacağını, 46 milyon doları 13 yeni yatırım olmak üzere yaklaşık 49 milyon dolar ilave yatırım yapılmasının planlandığını söyledi.

Geçen yıl yüzde 45 büyüyen VW binek araç, yeni yılda yeni modellerle hedef büyüttü. Genel Müdür Vedat Uygun, 2011'de en az 45 bin otomobil satmayı hedeflediklerini, böylece 2000 yılına ait 41 bin adetlik rekoru kıracaklarını söyledi. Uygun, "Binek araç pazarının 500 bin olacağına inanıyoruz. Araç tedariğinde sorun yaşamazsak 50 bine ulaşabiliriz. Bizim için bu rakam daha önce 2012 hedefiydi." dedi. Geçen yıl grup 39.822 adet binek otomobil sattı.

Volkswagen'in 2017'ye kadar 90 bin satış hedeflediği yeni Jetta, hafta başında 41 bin liradan başlayan fiyatıyla satışa çıktı. Uygun, sadece çıkan haberlere bakarak Jetta'dan bin 600 ön sipariş aldıklarını, modelin yıl sonuna kadar 13 bin adet satılmasının planlandığını dile getirdi. İlk etapta grubun yeni geliştirdiği 1.2 litrelik 105 beygir güç üreten TSI benzinli ve 1.6 lt TDI motor seçenekleriyle yola çıkan Jetta'ya gelecek eylül ayından itibaren 1.4 lt TSI motor eklenecek. 7 ileri DSG şanzıman dizel motorla birlikte 3 bin 500 lira ek bedelle alınabiliyor.

3,3 litre tüketen dizel geliyor.

Volkswagen Grubu'nun yeni geliştirdiği 70 beygir gücündeki 1.2 lt'lik Bluemotion teknolojili dizel motor bu yıl Türkiye yollarına da çıkacak. Vedat Uygun, "Bu yıl Bluemotion teknolojisine sahip Passat, Polo, Golf satışa çıkacak. Araçların yakıt tüketimi ve emisyon oranları dikkat çekici. Küçük dizel motor Polo'da 100 kilometrede ortalama 3,3 litre yakıt tüketirken, Golf'ta ise 100 kilometrede 3,8 litre yakıt tüketiyor." dedi.

Zaman
 

mr_rain

Müdavim
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
23,957
Reaksiyon puanı
441
Puanları
83
Alman otomobil üreticisi Volkswagen mimarları, otomobillerin beyaz renkli mekânlarda kendini daha iyi gösterdiğini tespit etti.

Yeni mi keşfedebilmişler? :D :D
 

kowalskii

Müdavim
Katılım
31 Ekim 2010
Mesajlar
3,056
Reaksiyon puanı
24
Puanları
38
3,3 lt yekan model acaba kaç bin TL ye satılacak :) Çok pahalı olacağı kesin
 
Üst