Oruç Diyeti Nasıl Yapılır?

Bu konuyu okuyanlar

Dora

Müdavim
Cezalı
Emektar
Katılım
26 Ocak 2018
Mesajlar
5,728
Reaksiyon puanı
9,729
Puanları
113
Yaş
30
Oruç Diyeti Nasıl Yapılır

71262

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte oruç diyeti ile ilgili araştırmalar çoğaldı. Özellikle sporcuların ve kilo vermek isteyen birçok insanın tercih ettiği oruç diyetinde önemli olan iştahı kontrol etmektir. Çok kısa sürelerde efor harcamadan yağ yakarak kilo vermeye başlarsınız.

Kilo sorunu olan insanların son dönemlerde tercih etmeye başladığı oruç diyeti İngilizce adı ile "İntermittent Fasting" gün aşırı oruç tutma anlamına geliyor. Aslında İslam dininde de atıfta bulunulan bir konu. Her gün oruç tuttuğu söylenen bir sahabeye hazreti peygamber "Bir gün tut bir gün tutma" diyerek "Davut Orucunu" tavsiye etmiştir.

Burada ana strateji gündüz vaktinde aç kalma ve beslenme aralıkları oluşturarak sağlığı korumaktır. Neticede zayıflama ve kilo verme gerçekleşir.

71263


Oruç Diyetinin Genel Esasları
1- Bu diyeti yaparken önemli olan ne yediğiniz değil ne zaman ve ne kadar yediğinizdir. Kilo vermek için çok sıkı kurallar koyarak bunlara uymak zorunda değilsiniz. Ayrıca sevdiğiniz besinlerden uzak durmanızda gerekmiyor. Neyi ne kadar yediğinizin önemini vurgulamak istiyorum.


Tıpkı oruç düzeninde olduğu gibi uzun süre aç kaldıktan sonra yeme aralığınızı ve yediğiniz besinlerin miktarını ayarlamanız gerekiyor. Gündüz vaktinde şeker kullanmamak ve şekerli olanları tercih etmemek şartıyla sıvı içecekler alabilirsiniz. Çay, kahve ve özellikle de suyu bol bol içebilirsiniz ama yemek için akşamı bekleyin.

2. Bu diyet iştah kontrolü sağlayacaktır ve efor harcamadan kilo verebilmek için gayet verimli bir yöntemdir.

3. Aslında aç kalmak sanıldığı kadar kötü bir şey değildir. Hatta zannettiğinizden bile daha sağlıklı olduğunu söyleyebilirim. Eski alimlerin günde sadece bir öğün yemek yediğini, bir bardak su ve 3-5 hurma dışında bir şey yemediklerini duymuşsunuzdur. Açıkçası birçok akademik araştırma da göstermiştir ki; Günümüz de ortaya çıkan birçok hastalığın ana sebebi aşırı yemek ve aç kalmamaktır.

4- Oruçlu iken enerji yükselir ve fiziksel performans artar. Besinleri aralıklı ve az almak yani sürekli aç hissetmek sürekli tok gezmekten daha sağlıklıdır. Karnınız tıka basa dolu iken yapacağınız bir spor faaliyeti ile açken yapacağınız spor arasında önemli bir performans farkı olacaktır. Deneyin göreceksiniz.
 
Üst