Ofis Makinesinden Yarış Arabasına

Bu konuyu okuyanlar

filtrekahve

Doçent
Emektar
Katılım
21 Ocak 2009
Mesajlar
641
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Xerox, bu haftasonu gerçekleştirilecek Red Bull Soapbox yarışmasına çok özel bir araçla hazırlanıyor.

Xerox, 24 Mayıs 2009 Pazar günü, İstanbul Maçka’da gerçekleştirilecek “Red Bull Soapbox” adlı yarışmaya hazırlanıyor. Xerox’un da aralarında bulunduğu, Red Bull’un ev sahipliğinde düzenlenecek bu organizasyonda tüm takımlar, el yapımı, yaratıcı makineleri ile tam bir hız gösterisi sergileyecek.

Xerox-Yaris-Arabasi-%281%291242821059.jpg

Xerox'un Pazar günü Red Bull Soap Race'de yarışacak olan aracı.

Etkinlikte yarışacak gruplar arasında yer alan Xerox takımı, kullanılmayan ofis makinesi parçalarından yaptığı bir yarış arabasıyla yarışmaya katılacak. Xerox çalışanları tarafından tamamen amatörce yapılan yaklaşık 75 kg ağırlığındaki bu yarış arabasının tüm parçaları yüzde yüz geri dönüştürülebilir malzemelerden oluşuyor. Çevreyi korumaya yönelik çalışmalarla dünyada öne çıkan Xerox ürünlerinin yüzde 90’ın üzerinde bir oranla geri dönüştürülebilir parçalardan üretilmesi, geliştirilen yarış arabasının da çevreci bir otomobil olmasını sağladı.

Hiçbir Şey Xerox'tan Hızlı Değildir!

Xerox takımının ürettiği bu yarış arabası, güç ve hız kavramlarını gündeme getirecek. “Hiçbir şey Xerox’tan hızlı değildir (Nothing is faster than Xerox)” mesajı ile yarışmaya katılacak olan Xerox takımı, aynı zamanda Xerox ürün ve teknolojilerinin göstermiş olduğu performansa da gönderme yapıyor.

Xerox-Yaris-Arabasi-%282%291242821116.jpg

Yarışmaya katılacak olan Xerox ekibi.

Yarışmanın, Xerox’taki çalışma arkadaşları ile iş sonrası birlikte zaman geçirmek için bir fırsat yarattığını söyleyen Xerox ekibinden Semih Yıldırım, “Bu etkinliğe katılma amacımız eğlenmek ve birlikte zaman geçirmek, Xerox olarak birlikte zaman geçirmeyi seven bir topluluğuz. Xerox bünyesindeki sosyal kulübümüz Bizz Club sayesinde de bunu sık sık yapıyoruz. Bu yarışmaya 4 kişi katılıyoruz ama yüksek katılımlı bir izleyici kitlesi de bizim için orada olacak” dedi. Grubun teknik beyni ve aracın oluşumunda önemli katkıları olan ekip üyesi İbrahim Güngör, arabanın yapım aşamasında en çok ağırlık kriterine uymakta zorlandıklarını belirtti. Grubun diğer üyeleri Çiçek Boz ve Canan Atakan ise yarışmada yapılacak olan gösteri ile ilgili iddialı olduklarını söyledi.

Dünyanın dört bir tarafında 9 yıldır gerçekleştirilen “Red Bull Soapbox Race” etkinliğinin Türkiye ayağında, 4346 başvuru arasından seçilen ve yarışmaya katılma hakkı kazanan 60 takım yer alacak. Yarışmada takımlar, araçlarını 550 metrelik bir parkurdan yokuş aşağı bırakacak. Yaratıcılığın ve hızın sergileneceği, her bir takımın 30 saniye kadar bir performans göstereceği etkinliği binlerce kişinin izlemesi bekleniyor.

:: Bu yarışmaya nasıl bir araçla katılırdınız?

Bilgi için: Xerox / Red Bull Soapbox Race
Yazan: Melih Çelik
SDN - http://shiftdelete.net
 

kaberdey

Müdavim
Katılım
22 Aralık 2008
Mesajlar
4,262
Reaksiyon puanı
87
Puanları
0
SDN team neden yok
ben istanbuylda olsaydım ya da yarışma Ankara'da olsa bir yolunu bulurdum katılmak için
 

Son mesajlar

Üst