Nokia geleceğin telefonları için çalışıyor

Bu konuyu okuyanlar

Nemesis

Müdavim
Katılım
31 Ekim 2007
Mesajlar
7,764
Reaksiyon puanı
13
Puanları
38
Yaş
37
Cambridge Nanoscience Centre ile birlikte yeni teknolojiler üzerine çalışmalarda bulunan Nokia, bu iş ortaklığı sayesinde cep telefonlarının geleceğine dair denemeler yapıyor. Bilezik benzeri çeşitli aksesuarların telefon olarak kullanılabileceğini düşünerek sürdürülen araştırmalarda nanoteknolojinin tüm nimetlerinden faydalanılıyor.

Hayata geçirilmesi düşünülen proje yarı saydam elektronik cihazlar, güneş enerjisini emmek suretiyle enerji depolayabilen gelişmiş tümleşik güç kaynağı sistemleri, çevredeki gelişmeleri (hava kirliliği vb.) denetleyen sensörler ve kendini temizleyebilen yüzeyler gibi pek çok konuyu kapsıyor.

Proje piyasada göreceğimiz ürünler üzerinde kısa vadede hayata geçirilebilecek gibi görünmese de ilerisi için ümit verici. Bilindiği gibi nanoteknoloji çok küçük boyut ve maliyetlere karşın üst düzey performans sağlayabilecek ürünler üretmek adına uygulanan bir çeşit minyatürleştirme teknolojisi. Nokia'nın bu teknolojiyle üreteceği ürünler ise merakla bekleniyor.

Morph konsepti denilen çalışmaya dair tanıtım videosu şöyle;
http://www.youtube.com/watch?v=IX-g...Morph-konseptinin-tanitim-videosu_5710_2.html

Chip
 

F-rekans

Müdavim
Katılım
11 Aralık 2007
Mesajlar
1,762
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Yok yaaa bizim ömrümüz yetmez bu telefonmudur ne haltsa onu görmeye onuda geçtim bu hızla gidersek dünyada göremez böyle bir model aygıt... :)

Aklıma bu telefon geldi... :D
Türkiyedeki reklamı aklıma geldikçe kahroluyorum... :D

a1018.jpg
 
Üst