Nokia Eve Hükmedecek

Bu konuyu okuyanlar

Berkin Bozdoğan

Müdavim
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
38
Puanları
0
Finlandiyalı iletişim devi Nokia,sunduğu yeni açık platformla, evdeki her şeye telefonla kumanda edilmesini sağlayacak. Peki Nokia bunu nasıl yapacak?

Nokia, bugün yaptığı bir açıklamayla, yeni bir teknoloji konusunda yaptığı girişimi duyurdu. Nokia Home Control Center, yani Türkçehaliyle Nokia Ev Denetim Merkezi, kullanıcıların cep telefonlarıyla evlerindeki güvenlik, ısıtma, elektrik ve benzeri işlevleri yerine getiren aygıtlara cep telefonlarıyla hükmedebiliyorlar. Tamamen açık bir yapı planlayan Nokia, üreticilerin kendi ürünlerini bu sisteme dahil etmelerini mümkün kılacak. Bu şekilde, kullanıcıların evdeki uyumlu aygıtları kontrol edebilmeleri için özel bir yatırım yapmaları veya Nokia'dan ek bir kontrolcü satın almaları gibi bir durum söz konusu olmayacak. Sadece bir istasyon ve cep telefonu evdeki akıllı eşyaları denetlemeye yetecek.

Nokia Evde Ne Yapacak?

Nokia'nın yeni sistemiyle birlikte, evinizde bulunan uyumlu aygıtları açıp kapatabilir, uyumlu bir iklimlendirme veya ısıtma sisteminiz varsa evinizdeki durumu görerek ortam sıcaklığını ayarlayabilir, ışıkları açıp kapayabilirsiniz. Yapabileceklerinizin sınırı aslında ev eşyası üreticilerinin Nokia'nın sunduğu bu sistemi ne kadar kullanmak isteyip istemediklerine bağlı desek yalan olmaz. Akıllı ev algısının gittikçe geliştiği zamanımızda özellikle lüks konutlarda oluşturulmaya çalışılan sistemlerin bu tür bir iletişim altyapısı üzerine konumlandırıldığını görmek çok da uzak bir gerçeklik değil. Maksat eve uzaktayken de ulaşmaksa, Nokia cep telefonunuzdan evdeki güvenlik kamerasını izleyeceğiniz günlerin yakın olduğunu söyleyebiliriz.

Bilgi için: Nokia
Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net
 

GurenGursel

Müdavim
Katılım
15 Kasım 2007
Mesajlar
1,165
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Nokia bir yere hükmedemez :) iPhone çıktığından beri Nokia satışları da baya azalmıştır. Adam gibi telefon yapıp çıkarsınlar. Symbian'la da uğraşmasınlar artık...
 

spider81

Öğrenci
Katılım
11 Mart 2008
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
valla onu bunu bılmem benım bıtırme projemı calmıslar dava acıcam :) ben ve bır arkadasım nokıanın bu projesını onceden bıtırme projesı olarak yapmıstık ... Kac para tazmınat alırım acaba :p
 

cihanser

Asistan
Katılım
13 Haziran 2008
Mesajlar
279
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Yapılabilir.Ama Türkiyeye kaç yıl sonra gelir bilinmez.
 
Üst